Já jsem použila žluté lepové destičky a musím říct, že vypadají po několika dnech brutálně černě.....Roztříhám je vždy na menší proužky (jednu destičku na tři) a dám je na různá místa po bytě do květináčů. Za prvé mi to slouží jako indikátor výskytu (někde víc, někde málo) a za druhé se na to ty mrchy docela dobře chytají.....a taky jsem zjistila, že se mi na to nalepili i ty mrchy bílé, molice...Těch se nemůžu zbavit za nic na světě...Smutnice jsou taky otravné, ale není to taková hrůza jako u molic...!!!! Molice jsem si odněkud přinesla s novou kytkou a bohužel se jich nedokážu zbavit. Vyzkoušela jsem toho hodně, ale jsem s Edou za jedno-proti chemii v bytě....:-(
Takže v zimě toho člověk moc nepořeší....Stačí, že jsem likvidovala hnilobu a plíseň na cibulích amarylisu rozprašovačem (krom moření v roztoku je ještě po několika dnech, když se mi cibule nelíbí stříkám), měla jsem z toho strašně blbý pocit a doteď mám, přemýšlela jsem o tom, kolik reziduí asi půda v květináči obsahuje a jak se ty rezidua uvolňují atd....No, prostě nemám z toho vůbec radost.....
Co se týká Biooilu, měla jsem ho, ale je to spíš tak jako že aby se neřeklo....Možná se něco zlikviduje, ale mezitím se stačí zase namnožit, takže účinnost nic extra....Jinak na molice jsem několikrát vystříkala celý Mospilan...!!!!A stejně jsou tam pořád...Taky jsem uvažovala o parazitických vosičkách.....a o všem možnéma nakonec jsem "vyměkla" a molice chodím pravidelně po večerech rozmačkávat a řekla bych, že efekt je docela velký.....Lepší jak u Mospilanu...(Mospilan bohužel ničí jen dospělé jedince, ne vajíčka nakladené na listech, což mě dost udivilo, když jde o systémový přípravek). Smutnice se blbě hledají a zamačkávají, ale ty lepové destičky mi přijdou docela rozumné řešení přes zimu-takový kompromis......Nic víc poradit nedokážu......Joo, teď jsem si vzpomněla-někdo ještě radil dát strouček česneku do květináče.....teoreticky proč ne..Nebo z něj udělat možná výluh. Je to přírodní antibiotikum a osobně vím, že velmi účinné....