Re: Papilio
Postupoval jsem podobně,stále ještě roste jeden list,ještě je čas do jara tak uvidím.Chtěl jsem vědět jestli Lenca postupovala stejně nebo jinak.
Ivane, obávám se žádný pěstební návod nejsem schopná předložit, protože zdaleka nejsem takový zapálený pěstitel jako vy a tudíž to nijak nedokumentuju. Papilio jsem kupovala někdy v březnu 2008, měla jsem ho na západním okně. První rok měl 3 listy. Zalévala jsem ho běžně, přes sezónu přihnojovala a protože jsem v té době netušila že je stálezelený, tak jsem mu na zimu omezila zálivku. Když listy neshodil (což jsem nechápala) , tak jsem ho tutam zalila, aby neuschnul. Loni pomalu přidal další 2 listy. Dokonce jsem měla loni na všech cibulích spálu a i tu přežil. V létě jsem ho dala na terasu na východ (byl pod střechou a tudíž zalévaný vodou z řadu) a to dostal taky docela zabrat, protože dopolední sluníčko bývalo nemilosrdné, v září jsme se stěhovali takže šel opet na jiné místo na východ a pod širák, takže zalévání deštěm. Ještě jsem ho nepřesazovala protože cibule je relativně malá. Když začal rašit (cca před 3 týdny) byl také na východním okně, zalévaný "když si vzpomenu" takže asi 1x 14 dní. Teď jsem si květ užila na jižním okně (což je jaksi v tuto dobu asi bezpředmětné ). Až uříznu stvol, půjde zpátky na východ a na léto ven Takže moje metoda je takový free style:D.
Přeju ať se taky podaří.
mj. začíná mi lézt XXL Herkules, tak se mám zase na co těšit