Téma: Upevnění stvolu
to je sikovny edo, mam jeste prosbu, jak mam zajistit cibuli aby se mi se stvolem nepreklopila..i kdyz tam dam kolík tak to nak prilis nestaci:-(
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Upevnění stvolu
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
to je sikovny edo, mam jeste prosbu, jak mam zajistit cibuli aby se mi se stvolem nepreklopila..i kdyz tam dam kolík tak to nak prilis nestaci:-(
Proti překlopení celého květináče používám raději hliněné, jsou těžší. Ale není to jen z důvodu překlopení, mají také samoregulační schopnost pro vlhkost substrátu. Stvol připevním gumičkou k nerezové tyčce o průměru 5mm, kterou propíchnu hlínu těsně vedle cibule až na dno květináče. Jinak to asi stejně nejde řešit. Zasazené amarylisy v plastových květináčích s minimem hlíny, jak je prodávají v OBI jsou až neuvěřitelně vratké. Při stvolu 70 cm je téměř jisté, že se hvězdník někdy převrátí.
muzes sem pak hodit prosim foto?
Foto pro Mirka. Uvazaný Bingo. Bingo má nádherný květ, vřele doporučuji.
parada,mam ho taky...ale je pred rozkvetem, bohuzel vsechny tycky co mam jsou jaksi kratke a tudiz mam starch,ze se mi zlomi stvol...musim prohrabat tatovu garaz zda tam nema neco k vyuziti;) dík
Možná se mýlím, ale mně připadá stvol nejzranitelnější tam, kde vyrůstá z cibule - takže pokud tyčka dosáhne do poloviny nebo tří čtvrtin výšky, nebál bych se.
T.
prave ze ta vaha kvetu mi to stahla :/
Používám tyčky ke stvolům 50 až 55 cm dlouhé. Kousek jde do hlíny a zbylá délka k uvázání svolu je idealní.
Praktikuju tyčky ze živého plotu má bílý kuličky na pozim a z něj se nastříhají mladý výhony,máme je už 20 let jako oporu k paprikám rajským v začátku a taky je praktikuju k amkám. Taky sem jako oporu použil na podzim ustřižený záplevák, ten je dlouhý i metr a silný tak kolem 1cm, to je taky dobrá opora pro mý amky
myslím, že nasazení svlačce by stvol upevnilo také velmi dobře a hlavně napevno
Mirku s Tebou je veselo
Já mám většinou staré pletací jehlice
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Upevnění stvolu