1

Téma: Upevnění stvolu

to je sikovny edo, mam jeste prosbu, jak mam zajistit cibuli aby se mi se stvolem nepreklopila..i kdyz tam dam kolík tak to nak prilis nestaci:-(

2

Re: Upevnění stvolu

Proti překlopení celého květináče používám raději hliněné, jsou těžší. Ale není to jen z důvodu překlopení, mají také samoregulační schopnost pro vlhkost substrátu. Stvol připevním gumičkou k nerezové tyčce o průměru 5mm, kterou propíchnu hlínu těsně vedle cibule až na dno květináče. Jinak to asi stejně nejde řešit. Zasazené amarylisy v plastových květináčích s minimem hlíny, jak je prodávají v OBI jsou až neuvěřitelně vratké. Při stvolu 70 cm je téměř jisté, že se hvězdník někdy převrátí. ab

eda

3

muzes sem pak hodit prosim foto?

4

Foto pro Mirka. Uvazaný Bingo. Bingo má nádherný květ, vřele doporučuji. ab
http://www.hippeastrum.wz.cz/foto/93-2-bingo-uvazek-forum.jpg

eda

5

parada,mam ho taky...ale je pred rozkvetem, bohuzel vsechny tycky co mam jsou jaksi kratke a tudiz mam starch,ze se mi zlomi stvol...musim prohrabat tatovu garaz zda tam nema neco k vyuziti;) dík

6

Možná se mýlím, ale mně připadá stvol nejzranitelnější tam, kde vyrůstá z cibule - takže pokud tyčka dosáhne do poloviny nebo tří čtvrtin výšky, nebál bych se.
T.

7

prave ze ta vaha kvetu mi to stahla :/

8

Používám tyčky ke stvolům 50 až 55 cm dlouhé. Kousek jde do hlíny a zbylá délka k uvázání svolu je idealní.

eda

9

Praktikuju tyčky ze živého plotu má bílý kuličky na pozim a z něj se nastříhají mladý výhony,máme je už 20 let jako oporu k paprikám rajským v začátku a taky je praktikuju k amkám. Taky sem jako oporu použil na podzim ustřižený záplevák, ten je dlouhý i metr a silný tak kolem 1cm, to je taky dobrá opora pro mý amky

10

myslím, že nasazení svlačce by stvol upevnilo také velmi dobře  a hlavně napevno   ab

11

Mirku s Tebou je veselo ab

12

Já mám většinou staré pletací jehlice  an