Re: Papilio
Další Papilio dopadlo dobře, gratuluji.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Další Papilio dopadlo dobře, gratuluji.
Ďakujem Konečne mi to vyšlo.
Pavle...ten je krásnej,gratuluji
Pavle moc gratuluji - povedlo se - krásný květ!!!!
Je nádherný.A ještě vyhodil krásné mimčo.Gratuluji.
Užasnej :rolleyes: :rolleyes:
Jani, mi budeme mít od Jirky taky takové Papilio,jen počkej na tu nádheru
Už aby bylo ten můj jen listí a já chci květy
Pavle, to Papilio je fakt nádherné Jen tiše závidím Jestli bude nějaké semínko, tak moc ráda adoptuji
Evčo a tvoje Papilio to přežilo - myslím tu mouchu?Moje pořád spí.
Karen, Papilio jsem měla naštěstí na okně, tak to je v pořádku Narostly mu čtyři krásně zdravé listy, ale květ zatím nikde
Já nedostala odvahu vystrčit ho ven. koukám jsme na tom stejně listy jo a květ nic. Chodím okolo něj jak hladová kočka.
Ja verím, že všetkím porastie papilio ako z vody a skôr či neskôr sa všetci budeme môcť tešiť z naozaj úchvatného kvetu.
Helenka, Martin - peľ som dnes poslal. (poslal som peľ z papilia aj z germy - ten je však starší. , tak vyskúšajte opeľovať).
Tak jsem nevydržel dále čekat a Papilio jsem přesadil. Vyměnil jsem mu veškerou hlínu. Nevím jestli jsem udělal dobře, ale to čekání na probuzení už mě začalo unavovat. Od začátku léta nevyrostl jediný list. Nebyl přesazovaný rok a půl a byl pěkně prokořeněný, ani jsem ho nemohl rozmotat, jaké obrovské množství kořenů měl. Podle zaschlých konců listů, jsem usoudil, že mu asi něco chybí. Možná příliš velké zasolení substrátu při zalévání tvrdou vodou, ale to je jenom domněnka. Uvidím, co bude dál, jestli mu to pomůže anebo naopak. Nyní je v období spánku se čtyřmi listy, tak mu to snad tolik neuškodí.
Je to napínavé ,protože toho o téhle rostlině pořád víme tak málo ,je to pořád jen o pokusu a omylu. Držím ti palce
TAK JSEM ZASE NAKOUKLA,CO KOMU ROZKVETLO .PAVLE,TEN TVŮJ PAPILIO,TO JE NÁDHERA!PĚKNÝ VEČER VŠEM.
Ahoj Merlot! Napíšu ti SZ
NO AHOJ KAREN,UŽ JSEM TI ODEPSALA.
Edo přeji Ti moc úspěchů, aby Ti Papilio začalo růst, vykvetlo a dělalo Ti radost jako ostatním. Docela by mě zajímalo, co tahle potvůrka potřebuje za speciální péči, aby kvetla každý rok. Nejvíce musí člověka trápit to, že se snaží ji dát maximum a přesto to nestačí. Je to jak s miminem, které brečí a neumí si říct co ho trápí a chce. Ale mi na to přijdeme.
Mne vykvitol papilák po 8.mesiacoch pestovania (resp.od kúpy). Zalievaný bol stále, len čo trochu začala prisychať zemina na vrchu kvetináča, znovu som zalieval až voda pretiekla spodom von. (kvetináč stál na otočenej podmiske, aby kvetináč nestál vo vode!!!)
Zalieval som však výlučne makkou vodou - zachytená dažďová, resp. vyrobená z reversnej osmózy.(Bracho sa zaujíma o rybyčky takže si kúpil takýto "pekelný stroj" , ktorý mu z tvrdej vody vyrába makkú).
Ťažko povedať či to má vplyv na kvitnutie alebo nie, ale musíme sa chytať aj maličkostí. Momentálne sa má k svetu a rastú mu nové 2 listy (dokopy s tími čo mu rastú ich má už 12. Presádzať tiež asi budem musieť, ale až po dozretí semienok. Korene už mu vychádzajú spodom kvetináča von. Ja určite zostanem pri tomto systéme a uvidím ako bude budúci rok. Zas budeme múdrejší a už nás bude omnoho viac, ktorí budú mať tento krásny kultivar.
Edo myslím si že presadením si nič neskazil. Snáď ho to "nakopne" a bude krásne rásť a hlavne KVITNÚŤ!!!!
PAVLE AHOJ A DOBRÝ DEN PŘEJU.POKUD BY BYLA SEMÍNKA Z TOHO KRASAVCE,CO TEĎ KVETE,NAŠLA BY SE I PRO MĚ?MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.MERLOT
Merlot - opeľoval som, ale nie vlastným peľom. Takže ak budú nejaké semienka, tak len krížence, nie čisté
PAVLE,NEVADÍ,MOŽNÁ VZNIKNE NĚJAKÝ ,,HYBRID",KTERÝ TU JEŠTĚ NEBYL A VŠICHNI HO BUDOU CHTÍT.
To víš, že by všichni chtěli!!Já zrovna taky!!
To musia najskôr dozrieť.
VŠAK HEJ ,MY POČKÁME.KAREN A PĚKNĚ DO FRONTY
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio