271

Re: Papilio

Další Papilio dopadlo dobře, gratuluji. ag

eda

272

Ďakujem an Konečne mi to vyšlo.

273

Pavle...ten je krásnej,gratuluji  an an an

274

Pavle moc gratuluji - povedlo se - krásný květ!!!! ag

275

Tak ešte jedna fotečka. Viac foto na rajčeti.

http://sklad.obrazku.cz/t489512_am601a.jpg

276

No jo nádhera

277

Je nádherný.A ještě vyhodil krásné mimčo.Gratuluji.

278

Užasnej    :rolleyes:       :rolleyes:

279

Jani, mi budeme mít od Jirky taky takové Papilio,jen počkej na tu nádheru ab

280

Už aby bylo ten můj jen listí a já chci květy  ab   ab   ab

281

Pavle, to Papilio je fakt nádherné ad Jen tiše závidím ab Jestli bude nějaké semínko, tak moc ráda adoptuji ad

282

Evčo a tvoje Papilio to přežilo - myslím tu mouchu?Moje pořád spí.

283

Karen, Papilio jsem měla naštěstí na okně, tak to je v pořádku an Narostly mu čtyři krásně zdravé listy, ale květ zatím nikde ac

284

Já  nedostala odvahu vystrčit ho ven. an  koukám jsme na tom stejně listy jo a květ nic.  ac  Chodím okolo něj jak hladová kočka.  ab   ab

285

Moje teda viditelně zvětšilo cibuli, je taková hladká jak našponovaná, ale listy jsou od chvíle kdy odkvetlo stále 3. Taky jej pořád okukuji, i když já ani neočekávám že by šlo do květu, ale jestli se neprobouzí.
http://sklad.obrazku.cz/t490229_01201062....jpg

286 Naposledy upravil: Pavel (16-09-2010 18:17:29)

Ja verím, že všetkím porastie papilio ako z vody a skôr či neskôr sa všetci budeme môcť tešiť z naozaj úchvatného kvetu.
Helenka, Martin - peľ som dnes poslal. (poslal som peľ z papilia aj z germy - ten je však starší. ad , tak vyskúšajte opeľovať).

287

Dobře Pavle, budu ho vyhlížet ad

288

Tak jsem nevydržel dále čekat a Papilio jsem přesadil. Vyměnil jsem mu veškerou hlínu. Nevím jestli jsem udělal dobře, ale to čekání na probuzení už mě začalo unavovat. Od začátku léta nevyrostl jediný list. Nebyl přesazovaný rok a půl a byl pěkně prokořeněný, ani jsem ho nemohl rozmotat, jaké obrovské množství kořenů měl. Podle zaschlých konců listů, jsem usoudil, že mu asi něco chybí. Možná příliš velké zasolení substrátu při zalévání tvrdou vodou, ale to je jenom domněnka. Uvidím, co bude dál, jestli mu to pomůže anebo naopak. Nyní je v období spánku se čtyřmi listy, tak mu to snad tolik neuškodí.

eda

289

Je to napínavé ,protože toho o téhle rostlině pořád víme tak málo ,je to pořád jen o pokusu a omylu. Držím ti palce an an an

290

TAK JSEM ZASE NAKOUKLA,CO KOMU ROZKVETLO .PAVLE,TEN TVŮJ PAPILIO,TO JE NÁDHERA!PĚKNÝ VEČER VŠEM.

291

Ahoj Merlot! Napíšu ti SZ

292

NO AHOJ KAREN,UŽ JSEM TI ODEPSALA.

293

Edo přeji Ti moc úspěchů, aby Ti Papilio začalo růst, vykvetlo a dělalo Ti radost jako ostatním. Docela by mě zajímalo, co tahle potvůrka potřebuje za speciální péči, aby kvetla každý rok. Nejvíce musí člověka trápit to, že se snaží ji dát maximum a přesto to nestačí. Je to jak s miminem, které brečí a neumí si říct co ho trápí a chce.  ag Ale mi na to přijdeme. an

294

Mne vykvitol papilák po 8.mesiacoch pestovania (resp.od kúpy). Zalievaný bol stále, len čo trochu začala prisychať zemina na vrchu kvetináča, znovu som zalieval až voda pretiekla spodom von. (kvetináč stál na otočenej podmiske, aby kvetináč nestál vo vode!!!)
Zalieval som však výlučne makkou vodou - zachytená dažďová, resp. vyrobená z reversnej osmózy.(Bracho sa zaujíma o rybyčky takže si kúpil takýto "pekelný stroj" ab , ktorý mu z tvrdej vody vyrába makkú).
Ťažko povedať či to má vplyv na kvitnutie alebo nie, ale musíme sa chytať aj maličkostí. Momentálne sa má k svetu a rastú mu nové 2 listy (dokopy s tími čo mu rastú ich má už 12. Presádzať tiež asi budem musieť, ale až po dozretí semienok. ad Korene už mu vychádzajú spodom kvetináča von.  Ja určite zostanem pri tomto systéme a uvidím ako bude budúci rok. Zas budeme múdrejší a už nás bude omnoho viac, ktorí budú mať tento krásny kultivar.
Edo myslím si že presadením si nič neskazil. Snáď ho to "nakopne" a bude krásne rásť a hlavne KVITNÚŤ!!!!

295

PAVLE AHOJ A DOBRÝ DEN PŘEJU.POKUD BY BYLA SEMÍNKA Z TOHO KRASAVCE,CO TEĎ KVETE,NAŠLA BY SE I PRO MĚ?MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.MERLOT

296

Merlot - opeľoval som, ale nie vlastným peľom. Takže ak budú nejaké semienka, tak len krížence, nie čisté  an

297

PAVLE,NEVADÍ,MOŽNÁ VZNIKNE NĚJAKÝ ,,HYBRID",KTERÝ TU JEŠTĚ NEBYL A VŠICHNI HO BUDOU CHTÍT.  ab

298

To víš, že by všichni chtěli!!Já zrovna taky!! ab ab ab

299

To musia najskôr dozrieť. an

300

VŠAK HEJ ,MY POČKÁME.KAREN A PĚKNĚ DO FRONTY  ab  ab  ab