61

Re: Cibule se zmenšuje

ahoj, ten Cererit je dobry-alespon ho takto pouzivam, kdyz jsou volne v zemi... ale s tim hnojem to nezkousej! Diky nemu muzes lehce prijit o hvezdniky...v hnoji je hodne hub a ne vse dobre reaguje-hvezdnik urcite nebude pro hnuj, na to vem jed, projevi se hniloby na cibuli-driv ci pozdeji, též venkovni kaly lehce odchazi, kdyz jsou jim davana statkova hnojiva...

62

Celerit by šel použít, ale tento způsob přihnojování jsem nezkoušel. Hnůj ale jen jako granulovaný jsem dříve používal. Nesmí se ho dát mnoho. max. jednu lžíci do většího květináče a zamíchat. Čerstvý hnůj bych raději nepoužíval. Nikdy jsem ho nedával, nemám s tím zkušenost a myslím, že k cibulovinám se dávat nemá. :rolleyes:
Mirek už mě předběhnul ab

eda

63

přesne tak, eda ma pravdu cerstvy hnuj-skoro k nicemu-max.tak dospod do skleniku a rozlozeny hnuj jen k jirinam...jinak vubec...

64

musím vám povedať, že vlani som zapracovala do zeme trus od  holubov, má ich švagor a stále tvrdil, že holubí trus je najlepší, a amarylkám sa lúbil,pekne rástli cibule aj listy

65

Já jsem předloni přidávala v létě kravský granulovaný.Neudělalo jim to nic.Ale neřeknu vám kolik,dávala jsem od oka.

66

gran.kravský hnůj dávám po 6 -7granulích na květináč ale zeptám se co říkáte na Lignohumát s Mirem jsme to včera probraly ale co vy na to ??? :cool:

67

Jasně, to já vím, že hnůj jako  takový k cibulovinám nesmím, to už mě loni poučily holky na foru. Čerstyý hnůj jde do hnojiště, a zarývá se prakticky až za rok. Koňský jsem dávala na podzim do brambořišť,  jinak ten drůbeží, ale všechno beru už zaležené z hnojiště. Cererit jsem dávala loni i do záhonů kam bych chtěla dávat v létě amarylky  na venkovní záhony. Nebudu si kupovat granulovaný hnůj když ten můj rozdávám po sousedech. ab ab Slyšela jsem že to je dobrý. CHtěla bych vyzkoušet ten cererit do podmisky, k jiným kytkám jsem to už dávala loni,k  amarylkám zatím nikoliv a ty co již odkvetly a mají bohaté listíuž by se pomali mohli né??!! an

68

Pomalu se bude moci menšími davkami přihnojovat. Světlo už začíná konečně přibývat, rostlinky to poznají, probouzejí se za zimního spánku. Letos mám naplánované hnojení střídavě OBM a Kristalon.

eda

69

a tak ten Lignohumát nic radši ???? celkem to chválí a není tam nic špatného an

70

Lignohumát jsem ještě nezkoušel, tak ti neřeknu jak je dobrý. Podle ceny by měl být OK a reklamu má taky pěknou.  an

eda