Téma: Pokec o všem-5

Malá otázečka malý cibulky hvězdníků hnojíte  přes zimu ty se neukládají do sklepa? a jak často je hnojíte přes zimu moc prosím za odpověd začli mi všem mrnouskům žloutnout listy ale cibulky jsou krásné zdravé asi potřebují to hnojivo ne?když žloutnou

2 Naposledy upravil: karelex (04-10-2010 15:24:51)

Re: Pokec o všem-5

Malé cibulky se nechávají růst celou zimu.Myslíš jako malou cibulku od staré? Někdo  zrovna včera psal že nechává spát cibulky od 4 cm v průměru. Počítám že to budu taky tak dělat, vezmu ty 4 cm jako min. hranici. kvůli místu.Jinak bylo psáno myslím že Edou, že malé cibulky se nechávalí dva první roky růst bez zimování aby narostly.
No a přihnojování  to ti spíš poradí Eda. Já za sebe ti můžu říct, že minulou zimu jsem přihnojovala tak ,že později až tak v únoru jsem při zalívání používala rozpuštěný Cererit .Tady u nás to tak dělá jedna sousedka. Zalévá vodou do podmisky a pod květináč dává polévkovou lžici na velkej a kávovou na malej květináč.
Ale teď teda přihnojovat nemám v úmyslu.Všechny sazeničky mají novou zeminu a jsou čerstvě zasazené.Tak to určitě hned nepotřebují.
Ty lísty ti žloutnou po přesazení?

ano splesnivěla mě ta hlína ve které jsem je venku měla a tak jsem je přesadila kompletně všechny,ale cibule jsou zdraví

4

A tak je to asi reakce na přesazení. U semenáčků co mi přišly poštou nám taky žloutnou a vadnou ty okrajové lístečky. Před chvílí jsme si o tom tady povídaly.

5

aj mne žĺtnu..ale to len okrajové...podla mňa si len menia listy

6

Přesazené na podzim do nové hlíny, bych celou zimu nepřihnojoval vůbec. Nějaký čas potrvá než cibulky zakoření a potom je příliš krátký den a tím pádem také málo světla.

eda

mě ne okrajově žlotnou a schnou celé listy

8

Okrajové listy - myslely jsme cele listy ano, ale ty okrajové listy-u semenáčku ty první co vzešly -a dál další...

jj přesně tak
a u jedné cibule co nezazimovávám uvadli uplně všecky je bez listů jinak je cibule pěkná tak nevím co se děje:o

10

ahojte, tak som si doniesla domov 2 nové amarylky..exotic striped a artic white

sú pekné len majú málo koreňov a exotic s. sa kúpe pre podozrenie na spálu an

11

Nejsi sama přivezla jsem si Lemon Lime taky se koupe ze spály a má jedno už pěkné mimi tak mám 2ks.  ab  ae

12

moja mimi nemá ani jedna..mám smolu no..ale nevadí

13

mám ešte jednu otázku...či by sa mohli amky hnojiť kompostom..babina má záhradu a na jar bude ďalší kompost a napadlo mi že by som to mohla využiť ak by sa to mohlo..aj tak budem hnojiť aspoň jahody..na jar an

14

Zuzano, přidávat kompost do substrátu je možné, ale je větší nebezpečí vzniku nějaké choroby nebo zavlečení škůdce. Záleží z čeho je a jak je kompost ošetřovaný. Do kompostu jako ochrana před škodlivými vlivy by se mělo např. přidat dusikaté vápno.

eda

15

Jituš jsi tu? chci ti jen zdělit že cimbidio žije a krásně se rozrůstá.
Snad pokvete mám z něj radost.DÍKY!!!!

Dlouho jsi tu nebyla.

vítám Marcelu 1   ab   ab

16

Evi, máš SZ ab prečítaj si

17

Janko,tak prej další nákup.

18

Zdravím Marcelu 1 na fóru. Kdyby někdo věděl kde sehnat amarylku Philadephii, potřebuje poradit.

eda

19

Také vítám Marcelu 1  ab ab ab

20

Jirko zase.V OBI 2kousky a 4 kolibří mám schované do 25.10. an  jsem slaboch.Je to horší než droga. ab   ab   ab

21

Teda Janko tam je všechny dáš? Psala jsi že nemáš místo ab ab ab

22

Zatím to jde horší to bude na jaře.V létě je odvezu k rodičum do skleníku jen spíme na am.  ab      ab

23

Tak to máš prima když je můžeš odvést na letní byt ab ab ab

24 Naposledy upravil: janka (07-10-2010 23:43:58)

Přeju všem dobrou noc a za 16 dní na shledanou.http://www.celysvet.cz/skin/smile/s4592.gif   ab

25

Tak jsem dnes strávil půlku noci s Lucinkou na veterině,něčím se mi otrávila a myslel jsem ,že to nepřežije.Dostala chuděrka 3 injekce,výplach žaludku a 2 hodinovou kapačku a dnes je už naštěstí v pohodě.No jak jsem chlap,tak jsem brečel a skoro nespal. Všechno ale dobře dopadlo,dnes půjdeme ještě na kapačku a snad už bude klid.To malý tele si ale pořád snaží vytáhnout kanilu,tak doufám,že ji uhlídám,ať ji nemusí znovu zavádět.Nejhorší je,že za to asi můžu já,byli jsme totiž v lese a ta potvora měla každou chvilku něco v tlamičce a jak mám ty pejsky 3,tak je to docela fuška je uhlídat.

26

Jirko tak to Ti věřím,to musí být šílený.Do lesa teď psa ani neberu,taky musí mít pořád něco v tlamě,je to takový prasátko.Ale já se spíš bojím,aby mi ho nějaký pitomec neodbouchnul.Co ta Tvoje ale mohla v lese sežrat,nástrahy už se teď nedávaj ????? Leda nějakou prašivku-oni jsou na to střelený dost.
Hlavně ať je v pořádku !!!!!!!! Proč Ti na ní veterinář nedal ten límec,aby si to nevytáhla ????

27

Tak to je hrozný, hlavně že to přežila. Mně se to kdysi stalo taky,jen jsem viděla souseda jak mému psovi něco dal .Amor byl štěně NO,už takové trošku větší kolem půl roku. Asi za 20min co to snědl se zhroutil a já jej nesla dom v náručí. Dávku asi špatně odhadl a tak to přežil.Na vet. nežli jsem se tenkrát dostala už bylo na dávení pozdě a tak mu jen dávali injekce na posílení srdce a krevního oběhu.
A znovu se to stalo mámě ,u které byl můj první pes když jsem byla ve škole. Tam jim lidi z baráku dávali zbytky - takové to maso z polívky, a tlustý ....-ta dveře .Nikdy se nepřišlo na to kdo ten balíček otrávil.Nevěřím dodnes že by to udělal někdo z domu,ale stalo se. Tam ta dávka byla zase moc velká, Alan začal hned zvracet a tak to taky přežil,i když dlouho jen ležel a šla z něj krev z obouch konců.
V tvém případě se snad jednalo o nešťastnou náhodu, ale u mně o lidskou zlobu  o to to bylo horší ,když si člověk uvědomí ,že toho Alana otrávil někdo koho jsme určitě znali,zdravili se a na sebe usmívali a on ten někdo ublížil tak zákeřně psovi:....:( ac ac ac

28

Karen a jak se daří kvítečkům?? vše je v pohodě??

29 Naposledy upravil: karelex (08-10-2010 11:15:05)

jj Rady, všechno je vpořádku. Evča si je odvezla ,Drahuška zatím je má u mne, má se stavit někdy do konce měsíce,ale zatím neví kdy an

30

Právě se chystám, že dodělám jídlo pro Pepču a jdu na zahradu .Jsem domluvená se sousedkou, že půjdu vyrývat amky, ona jich má pár u mne tak aby si je odnesla.