Re: Sprekelia (jakubská lilie)
Ted koukám,že mi uz taky vzešla.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Sprekelia (jakubská lilie)
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ted koukám,že mi uz taky vzešla.
Tak oživím tohle ,tak dlouho spící tema. Podělím se s vámu o novinky kolem růstu mých semenáčků Sprekélií .Semínka mám od Marcelky a docela dost mi jich vzešlo,když jsem je dávala na zahradu - foto je z rozsazení do volné půdy.
Po nějakém čase jim začaly žloutnout a zasychat konečky listů. Mezi tak bujně rostoucíma amkama vypadaly uplně neduživě. Dnes jsem je přesazovala do truhlíku,abych je mohla vzít dom,
hodně jich ubylo.Ale vlastně nevím co s něma na zimu. Nevíte to někdo? Mají se nechat růst,Mají cibulky ,ale jsou hodně maličké.
Taky tápu.Já je mám doma v květináčku a vypadají snad ještě menší.Zátím stále po 1 lístku-nitce a tak z půlky zaschlém.Taky nevím,zda přestat zalévat, nebo zintenzivnit péči.
Asi uberu zálivku a počkám do jara.Snad přežijí.
Moje jsou tedy přesazené do truhlíku,ale stále na zahradě,pod igelitem.Lístečků mají některé i tři, jinak je to jak u Lenky,zaschlé špičky.Já teda zalévám, jsou ve stejném truhlíku s amkama co budu zimovat doma a mají růst.Tak musím jasně že mírně a dešťovkou.
Niečo o pestovaní Sprekelie.
Tak jsem si článek přečetla a myslím, že jsem se nijak podstatně neodchýlila, ovšem úspěch nemám žádný. Dneska jsem všechny semenáče přenesla již do pokoje a tak jsem se na tyhle dívala. Myslím, že už žije jen jedna a i ta jen na půl.
Já letos měl listů hodně květ žádnej a teď jsem ji vysypal z květináče a kořeny nikde tak jsem ji zase zasadil ale asi budu bez ní....
Karen, já u své letos koupené cibule (nekvetla) měla asi 8 listů a narostla jí dvě miminka, ale po přenesení domů - byť poměrně do chladna v zádveří, ztratila všechny listy. tak si myslím, že je to asi normální a že ty cibulky třeba žijí...
jdu číst článek
Radku, asi bys ji měl vyndat, jak jsem se dočetla v článku, už by měla mít vegetační klid...
Taky už jsem je vyndala
Karen,pokud je udržím do jara,máš u mě jednu
Macku já ji mám od tebe že jo???? cibule je tvrdá ale ani jeden kořínek má dva listy ale jako by sežrané nebo vykousané podpučí ....
Macku, a cibulky vypadaly dobře? Já nevím mají mít bíloi barvu? Ty moje malinký ze semínek jak vidíš na obrázku nějak zčernaly a v nejlepším případě jsou černé a 1/2.
Já ji mám černou Karen...
Ráďo ode mě neee :rolleyes: nebo jooooo já nevím
Karen cibulky jsou bílé po oloupání.Jinak je tmavá.Ta jedna už má právě mimčo,ale až pod sukní,tak pokud je udržím,tak Ti ji pošlu.Nebo ještě líp,pošlu ji ,až zatáhne a zaschne U mě by pak znova kvetla a Tobě by přišla s polámanými listy
Tak Radošku ,máš ji ze Slovenska.Píšeš to na druhé stránce
Macku to budu mít radost. :|
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Sprekelia (jakubská lilie)