Tak abych předvedla jak se daří, nebo spíš nedaří těm mým zhnilotinám
Včera jsem si všimla, že rostlina u které jeden z květních stvolů roste, má druhý stvol již docela kaput, pzala jsem za něj a docela jsem jej vytáhla.Uhnil .Dneska jsem obě postižené amarylky vytáhla z květináče a ...začnu tou lepší. Ta co jí uhnilo poupě vypadá takhle, po opláchnutí vidím že jí vyroatly 3! nové kořínky, ,ovšem hniloba pokračuje na druhé straně vesele dál. Otvor který vznikl po vytažení poupěte je pěkně durch,
chvíli jsem přemýšlela jestli tam ten otvor mám nechat ,ale pak jsem se dala do dalšího odstrojování sukniček a vznikla docela kompaktní bílá cibulka .Bohužel jsem vlastní nešikovností jeden kořínek ulomila.To bych si teda nafackovala ,ale nepomohlo by to tak jsem to neudělala
Cibuli jsem pak namočila do Merpanu asi na 1/2 hod nechala zaschnout a znovu zasadila do substrátu na semínka.Někde jsem četla ,že je to lepší. Ale o téhle si myslím, že by to snad mohla zvládnout,i když jí původně zbyla necelá půlka podpučí a vypadala,že je na tom hůř.Jo před zasazením jsem ji znopu na podpučí a kořínky dala stimulátor a na ostatní část rozdrcené dřevěné uhlí.