Téma: Tosca
Bude to????....
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Tosca
já se nehádám chichi já jenom bude to ???? TOSCA ???? :):)
Radku krásna cibuľa. To je tak veľká, alebo kvetináč taký malý...???
velká cibule :):) a malej květináč má asi 16cm :)
i ta Ti pokvete.-) parada!
Taky mi pokvete Tosca a Lady Jane, u Charismy si nejsem jistá a ještě 4 noname a to ještě nejsou ani vánoce.
To mě zatím pokvete jen jedna koupená cibulka (a tedˇ nevím co to je ) a Charisma,ale ta se jaksi šklibí, kdo ví jestli si to nerozmyslí .Jinak zbytek spinká, a asponˇdo vánoc je nechám ve sklepě .
Koukám všem vám začínají kvést a já je teprve odnesla do sklepa budu je muset zkontrolovat jestli také náááhodou někde není náznak květu
jsme na tom stejne, ted s bidou seschly listy a davam jim tak 2mesice cas nez se probudi s poupetem, takze nekdy pred Vanocema by to mohlo byt jiz veselejsi
Moje ještě se pořád suší, tak ani ještě nejsou ve tmě a chladnu. Co mi jde do květu tak to je nová -teď koupená.Předpokládám, že už měla dost dlouhý odpočinek. Ty dvě další pořád spí i zasazené a v pokoji.
Ilonko to jsou cibule kupované v létě.Jinak spíme a je v ložnici těsno.
Tak to jo myslela jsem,že ještě neusnuly a už zase kvetou hned se mi to zdálo divné
Jani, jestli hnije od středu cibule, je to moc špatné. Teď záleží jak hluboko hniloba je. Přesně takhle nějak jsem dopadl s Pasadenou a nakonec jsem jí musel rozřezat na kousky. Pokus se ještě více vyříznout shnilé suknice, kdyby se podařilo až na zdravé, byla by naděje, že se hniloba zastaví. Jestli je hniloba hluboko, půjde to ale vyčistit špatně, chce to udělat co nejdříve. Pak bych jí namořil v přípravku proti houbovým chorobam a nechal dobře oschnout. Previcur nemusí dobře učinkovat. Nevím jak jinak poradit, možná ještě někdo další bude mít dobrý nápat
ano, zalezi, jak moc v sobe ma tu hnilobu, take jsem mel kdysi takovouto a zachranil jsem ji tak, ze jsem ji takto zasazenou nechal pod radiatorem kde bylo enormni vedro, samozrejme zasadne bez zalivky ci roseni, nakonec i vykvetla...ale jak rikam, zalezi jak hniloba je hluboko v cibuli...
A co poupě mam ho asi obětovat co? Ta první od Lukonu hnila od vrchu a po ořezání ještě vykvetla a tahle přišla nedávno od cibulky Grimová.Tak jdu pitvat a koupat .Mám proti houbovým chorobám Dithiane nebo Champion 50WP.Nebo mam použít něco jiného?
s pripravky Ti nepomohu, nemam je jeste vsechny dostatecne proverene... poupe bych zatim nechal, odstranit ho pak muzes vzdycky..
Dithane by mohl být dobrý.
Edo díky.Tak jsem ho vyřezala jeto dost hluboké ale jinak je pěkně pevná a silná tak to snad zvládne.Nechám ji do rána pořádně vyschnout.Jdu na noční tak ji ráno vyfotím a uvidíme jak bude vypadat.Byla namočená asi 3/4 hodiny tak to snad stačí.
Já namáčím 24 v previcuru všechny nové cibule,ty letošní byly dost poškozené.Určitě je vždy dobré vystídat dva aý tři přípravky.
Previcur je určitě dobrý jako prevence a k podpoře růstu. Mě se velice osvědčil, např. při řízkování cibulí, ale jak zastavit již pokročilou hnilobu, kde přípravky již nestačí a také neúčikují. Bez důkladného očištění, je moření nefunkční a hniloba dále pokračuje. Previcur je na některé houby neúčinný, alespoň to píší v přiloženém letáku.
Edo vykoupala jsem cibuly v Champion 50 WP.Má to byt proti houbovým a bakterialním chorobám.Potom jsem ránu vytřela propolisem a dneska ráno vypadá rána suchá tak jí vyfotím a pošlu.
Edo souhlasím proto je nutné kombinovat více přípravků.Píši o nových cibulích a velice se mi to osvěčuje.
Nedá se poznat jestli zakrok bude stačit na zastavení hniloby. Držím palečky.
To jasný ale mám ji na očích .Snad ano jinak mám na Tosku smůlu
Jani,mě se osvědčil i obyčejný peroxid
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Tosca