121

Re: Naše křížení amarylek

no nevim zda ji nemam taky, vloni jsem mel Evergreen prvne a listy mu po odkvetu zloutly jeden za druhym, ale snad to spala nebyla, ale postupovalo to rychle,nakonec v lete jako jediny dokonce vykvetl a cibule je i nyni v kotelne pekna, snad znovu vykvete az ho zasadim, naopak na spalu je citliva Minerva i White Nymph, obe jsou postizene...ale ja je nedám!

122

Mirku, ta spála v začátcích vypadala jako takové červené tečky různě hustě vedle sebe. Místy se to slévalo do tečkovaných skvrn. Fotila jsem to a podle fotky mi to Eda určil i řekl jak to bude pokračovat a přesně tak to bylo. Teprve později začal list žloutnout a skvrny zčernaly.  Tak je v albu ten poročilej list vyfocenej - stejný odkaz jako psledně jen číslo 05)..
Evergreen a .Night_Star mám nakonec zdravé jen po tom špatném roku jsou menší nežli jsem je kupovala  a tak moc nepočítán že by kvetly. Semenáčkůů mám po nich ale dost.
Minerva  mám teda i já postiženou spálou velice moc, tak vyloženě rudě zářila na celé jedné půlce .Doufám jen ž to je jen povrch. Je to ta co ji mám od Radka z fa.Cibulka .sz. White Nymph nemám a ani jsem neměla, tak to nemohu posoudit.

123

tak jako Karen merila tak i ja jsem zmeril ty 3sve-EVERGREEN,MINERVA maji obe 25cm a Charisma ma obvod 26cm, ten jeden semenac sem premeril a ma 17cm

124

No to ty je máš už hodně veliké zvláště ty EVERGREEN,MINERVA  ty už by měly lestost vykvést.
To ty moje jsou teprve mrňata .Mám tato křížení zasazená do truhlíků
36-2010-01)...matka_Evergreen + otec_Girafe_od_Komule
# 97-2010-01)...matka_Evergreen_c.26 + otec_Amorice_c.24
# 98-2010-01)...matka_Evergreen_c.26 + otec_Night_Star_c.27
# 102-2010-01)...matka_Evergreen + otec_Promise_od_Evci_M.K.
Na všechny jsem moc zvědavá.zatím se drží. tak doufám že přezimují

125

no mam ty kde je otec Amorice,Girafe sand taky a Night Star co zatim ten jeden kus trucuje..tak mu domlouvam at nedela fory an

126 Naposledy upravil: karelex (09-11-2010 20:08:25)

Mirku jak vypadají u tebe posladní sazeničky jak jsme se o ně dělili? Zatí se u mne pořád drží jen ty dvě. http://sklad.obrazku.cz/t540823_bonitaceCelesta083.jpg

Jsem moc zvědavá jak to dopadne, jistota bude teprve až se ukáže druhý lísteček. an

127

mne jakoby zvdly-az nadva ks, ale ted sem se dival, ze ty povadly co byly tak jsou ted aspon z pulky narovnany...takze se zda, ze by mphly byt OK, ale mas pravdu, ze jistota bude az budou mit 2listky an

128

ale kdyz jsi se mi pripomnela-jeden semenac od Tebe Benfica x Jewel ma nejvice ze vsech nacervenale listy, mnohe jen trochu,ale tento ma mimoradne tmave listy ve spodni casti - takovy bily s cervenym plnym stredem bych bral hned an

129

Míro, zmíněný semenáč určitě není můj, resp. ani z obdržených semínek - takovou kombinaci nemám - asi ti to poslal někdo jiný (nejspíš Karen?). pokud má tmavé listy, tak toho bohužel z otce asi mnoho mít nebude... ale naděje umírá posední an

130

mas pravdu, uz ani cist neumim .-) bylo to od Karen, ale od Tebe semenacky taky rostou,hlavne tam kde je otec Blossom Peacock-coz me potesilo ag

131 Naposledy upravil: karelex (09-11-2010 21:56:01)

Mirku já mám taky tohle křížení mezi semenáčky a mám jej od Evči tady z Mor Krumlova. Z jiného zdroje nemám. # 56-2010-01)...matka_Benfika + otec_Jewel_od_Evci_z_M.K.

Tak třeba máš taky od ní  a nebo jsem ti taky mohla poslat sazeničky já. Měla jsem jich dost. Tady jsou fotky ze dne přesazování.
http://sklad.obrazku.cz/t540933_56201007...zazimovnsemenk....jpg  http://sklad.obrazku.cz/t540934_56201008....jpg
Dneska už jsou větší,ale nechce se mě je teďka hledat. an an

132

Nějak jste se stratili né ???   ab  ab   ab  MIČURINCI

133

presne tak vypada co mas uprostred-extremne tmavy, mam je od Tebe..rostou vsechny jak sileny .-)
musime rict Edovi at techhle par clanku soupne do sekce Nase krizeni,at tu nedelame hokej,takze souhlas Jani

134

Tak jsem si dala v sobotu práci a zjišťovala jsem kolik druhů mám křížení z letošních semínek a
je to 71 druhů ( jsou v tom i čisté, ale těch je málo)  ab ab ab pěkný ne?

135

to je primo vynikajici! senzacni  Helenko!

136 Naposledy upravil: karelex (10-11-2010 17:38:17)

Já to zkoušela spočítat teďka.:mad: Mám je v seznamu tak to není tak těžký, ale zase mám stejné od několika zdrojů. Tak mohu říct ,že  jsem napočítala 143 skupinek. Na druhy křížení to nemám, ale  o  moc méně to nebude odhadem tak asi o 20 méně. ??:|

137

skoro si rikam, ze tech semenacu je tolik, ze az narostou do obrich rozmru jako jejich rodice tak s mistem to bude hodne zle,ups an

138

Myslím, že horší nežli tuhle zimu už to nebude.Počítám, že příští léto natolik vyrostou, že je už budu zimovat zabalené v novinách.A dalších semenáčků už tolik nebude.Ty co mám už nebudu opakovat.

139

prave ze se bojim, ze az je vyndam z novin...to bude po dome mela s kvetinacema! no budu si snad muset necht nektery,aby vykvetly az na jare...jinak by se to spatne veslo an

140

Já stejné druhy počítám za jede an raději se neptej kolik jsem napočítala cibulek z letošních semínek ab  ab  ab
To kdyby doma věděli,tak mě vystěhují ab ab ab

141 Naposledy upravil: Miroslav (10-11-2010 19:23:07)

a co Ti Helenko tedka pokvete? mas v planu zas opylovat?
JINAK CHYSTAM NA ZITREK VELKOU REVOLUCNI AKCI VE slechteni...
akorad mi nesmi ta cibule chcipnout a musi nasledne vykvest...abych vedel, zda bude jina, jedna se o to, ze mam sanci ozárit cibule, diky tomuto ozareni se muze zmenit barva kvetu, jako jedina moznost u me se jevi Exoti Star-mam dva kusy, takze jednu si necham a druhou zkusim ozarit. jedeme zitra  v praci ozarit chryzantemy a jirinky takze tam priberu i hvezdnik..tak snad se zadari... co si o tom myslite?

142

S tímto nemám skušenosti

143

Miro tobě ten mičurinec opravdu sedí. A máš tušení aspoň jaká ta barva aspoň přibližně bude???   ab   ab    ab
Určitě zkusit ,jsem sama zvědavá co z toho bude.  :rolleyes:   :rolleyes:

144

tu prezdivku mam od pani z prace, sice uz tam nepracuje, ale kdyz jsem zakladal nick na abecede tak jsem zvolil tenhle-aspon se to dobre pamatovalo a nebylo to zarezervovany :-D toto slechteni je velmi narocne na znalosti, az tak hlubinne je nemam, co se vi obvykle, ze konecna barva je bila, takze bile kvetouci se neozaruji-nikdy se nedostavi jina barva, je to takova konecna faze, obvykle to byva zmena barvy na svetlejsi...ale zrovna Extoci S. by neco ukazat mohl...ma vic barev na kvetu a proto tu sance je vetsi, navic je to exoticky hvezdnik a i ta zelena co tam je dava sanci na novou barvu...

145

V nejhorším mu bude aspoň svítit ab ab ab

146

Tak to by bylo nejlepší Papílio,ikdyž si ty barvy nedokážu představit.No nikdy nevíš co z toho vznikne.Já zůstávám u přírodního křížení,tam se taky dějí zázraky.Ani nevíš jak  ab  ab  ab

147

to nepopiram, jiste ze se deji..ale mnohe nove barvy se dostaly prave diky radiacnimu slechteni...

148 Naposledy upravil: karelex (10-11-2010 19:55:36)

A to ta změna která nastane díky ozáření se v dalších generacích přenáší i na dceřiné cibulky i při  pohlavní množení? A mění se jen barva nebo i tvar květu?

149

i tvar se muze zmenit..ale ta barva predevsim, potomstvo by melo byt ustalene takze i cibulky, ktere matka udela uz budou stejne jako ona.. pouze kdyby to byly chimery tak tam se stava, ze tmavsi barva prevezme vladu...

150

u amek jsou taky chimery? s tím jsem se setkala jen u fialek  .Která z amek je cgimera??