Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Hippeastrelia - krizenec Hippeastrum a Sprekelia
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Na netu jsem sehnal prodejce,ale z Britanie. Cena luxusni jen 3 libry,ale postovne v ramci EU je 10 liber,takze pokud by nas bylo hodne komu by se libila a mel zajem,tak bychom se mohli domluvit,ale to predbiham. No jako material pro dalsi pokusy s krizenim ideal.
Dj.joop pošli mi adresu toho prodejce já něco o víkendu skusím možná to pujde jinak bez poštovného možná
samozdřejmě jestli chceš
Posla jsem ti to na email.
došlo to díky
Taky se ti libi?
Moc, teď mi kvete Sprekelia a ten kříženec je takovej jemnej jsem zvěvavá jestli se chytne to moje křížení s tou Arctik bylo by to zajímavé
Janko,kdyz by to s tim krizencem klaplo,a syn to dovezl,tak mam jeste jednu prosbu.Maji v nabidce amaryllis Mrs. Garfield,a ten bych moc rad,tak kdyby slo vzit i ten,byl bych nadsenej.Zatim diky.
Skusim se s ním spojit on cestuje tak to není jednoduchý zatím ani nevím jak pořídil s tim křížencem
dj. ja mám am.reticulatum/Mrs. Garfield(malé 3 cibuľky, cca 3,5 - 4cm veľké). Myslím že je to jeden a ten istý druh, len niekde predávajú pod jedným a inde pod druhým názvom. Cibuľky som kúpil zo zahraničia cez E-bay všetky 3 v packete asi pred 2 mesiacmi. Ani jedna nemala ani len jeden korienok. No pred pár dňami mi zatiaľ aspoň jedna urobila radosť. Vypadá, že odroda by mohla súhlasiť. (podľa dvojfarebných lístočkov)Foto prikladám
Pavel
A ty by si jednu prodal?
Tu zadarmo nechci,nejak se revanzovat musim.
Pavle, kam na takové poklady chodíš?? Myslím, že by jsi byl výborný dodavatel, od tebe by měl každý aspoň záruku že dostane to co si zaplatil
Evi, ty si samá sranda Skús pozrieť :
http://cgi.ebay.com/AMARYLLIS-HIPPEASTR … 335c14b1f2
Je to aukcia, ale má aj že si môžeš hneď kúpiť za 10 USD 3ks, 15USD 5ks, poštovné do CZ je 11USD
Cibuľky sú 3,5-4cm veľké, ale ako som písal bez jediného korienka. :lol:
ja to mám od neho...
Janko,tak to zatim prosim neres.Dik
dj. jednu máš u mňa zarezervovanú.
Pavle, budeš tam ještě někdy něco objednávat?? Pokud ano tak bych si ráda taky něco objednala
teraz už asi nie, a v budúcnosti....neviem. Ak áno dám vedieť.
Kdyby jsi objednával tak dej prosím vědět Mají tam pěkné kousky
Hippeastrum reticulatum je přírodní druh, Mrs. Garfield je kříženec mezi tímto druhem a hybridem Defiance. Rozdíl by měl být v proužku na listu: H. reticulatum ho má mít bílý a ostře ohraničený, Mrs. Garfield nažloutlý a okraj rozmytě přechází do zeleé plochy listu. Pravý H. reticulatum by měl být vždyzelený, jen s krátkou dobou odpočinku na jaře. Hlavní rozdíl oproti jiným hvězdníkům je v semenech - jsou kulatá jako hrášek, černá a masitá (jako u pravé Amaryllis belladonna) - Hippeastrum striatum se někdy řadí do blízce příbuzného rodu Eithea.
Každopádně jsou oba tyto hvězdníky považovány za "oříšek" a Pavel si zaslouží uznání za to, že cibuli probudil do vegetace.
T.
Pavle, psal jsi kdysi toto:
dj. ja mám am.reticulatum/Mrs. Garfield(malé 3 cibuľky, cca 3,5 - 4cm veľké chci se zeptat, jak se mu nyni dari?
Jednu cibulku mám od Pavla já a je daleko větší a má jeden přírůstek.
takze pocitas s tim, ze by mohla letos i vykvest? no jsem zvedav co z toho bude
Reticulatum u mňa je momentálne bez listov - zrejme odpočíva. Je to však jeden , ak nie vôbec najťažšií druh na pestovanie. Má byť údajne evergreen. Jednu cibuľku sa mi ani nepodarilo uviesť do rastu . Tá druhá mala dva listy a cez leto aj narástla.
Tendo druh obľubuje teploty vraj až okolo 35 C. No uvidíme čo bude ďalej ... a s kvetom nepočítam ani náhodou.
Já měl letos naráz jen 3 listy ale hlavně to mimino potěšilo.
no jsem na vas panove zvedav, to teda jo :-) nase parne pocasi by mu vyhovovalo, asi ho taky zkusim .-)
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Hippeastrelia - krizenec Hippeastrum a Sprekelia