181

Re: Naše křížení amarylek

tak se zda Karen, ze ty semenacky Lovely Garden co jsme dostaly dostavaji druhej dech an zda se mi, ze trosku se zlepsily, jedne uz leze druhy listecek ag

182

Hned jsem se šla s baterkou podívat ,ale u mne nic. Sice pořád tam ještě něco je vidět, ale nového nic nevyrostlo. Dva jsou trochu lepší, zbylé dva už ani skoro není vidět.

183

porad musime cekat,vid? :o

184

Mě některé semenáčky taky vyhazují nové lístky.Já to přisuzuji tomu že jekrmím hnojivem.

185

Helenko přihnojuješ? Tak to jim budu muset také přilepšit ag

186

Já zatím jo,chci vyskoušet co nato budou říkat.Myslím si že když nezimují a chci aby rostli,tak je krmím. ab

187

Já teda nepřihnojuji, říkala jsem si že mají novou zeminu, ale po zasazení jsem použila tekuté hnojivo na list i zálivku Start. Jen ale dvakrát na postřik. No vlastně si uvědomuji že jen u těch prvních , tyhle ty poslední co mám s Mirkem  ty jsem nekropila.

188

j asi zacnu uz s prihnojovanim, uz tam nejakou dobu jsou a hl.ty vetsi jiz to snesou-si myslim, takze nejaky ten dusik jim snad prijde vhod

189

tak pujdu tedka skontrolovat svy lonsky semenace do kotelny, snad nebudu v šoku an ab

190

Mirečku, mám dobrou zprávu, vypadá to ,že ty semenáčky Lovely Garden už chytají druhý dech i u mne, ale aby to nebylo jan tak jednoduchý ,koukej se at!!!
http://sklad.obrazku.cz/t557774_bonitaceCelesta044.jpg
Semenáčky jsem zasadila na místečko, které se uvolnilo v truhlíku po udumřelých rostlinkách Sprekelií. Teď jsem se včera koukala jak ta jedna rostlinka je úžasně vysoká ,vidíš ji? je vedle modré cedulky. Tak jsem na ni sáhla a ona mi připadá uplně kulatá,
http://sklad.obrazku.cz/t557775_bonitaceCelesta046.jpg
i na záběru víc z boku je vidět,že je jinačí.Tak teď nevím, není to nakonec znovu vyrostlá Sprekelie? No nebylo by to špatny ab ab ab

191

Karen já mám jen jednu Sprekelii dala jsem ji bokem a nemá listy a pořád je cibulka v zemi dobrá.Připadne mi že zimuje.Jen ji asi nesmíme přelévat.Mám ji na sušším místě.
Vždycky  jen odhrnu hlínu,skontroluji a zadělám .

192

no parada Karen, ze zacatku mi prisly, ze se do zivota prilis nehrnou, ale i u Tebe se ted zmatorily - jedné roste druhy listek, ostatni vypadaji, ze to taky nevzdaly .-)

193

Helenko, ale ty moje Sprekelie byly semenáčky ta tvá taky?
Mirku, tak u mne zatím žádný druhý lísteček není na obzoru.Spíš to vypadá že poporostly ty původní co jim část uschla. Jeniný celý nový lísteček je ten kolatý co by mohl být spíš Sprekélie, ale jsem ráda že se vůbec něco sěje. ab ab ab

194

no me pustila jen ta jedna druhy listek,ostatni jsou tak ty pises ve stavu, ze ten listek poporostl...

195

Karen, taky ji mám ze semínka

196

Moje sprekélie taky teď  začala růst a má 2nové lístky-jsou to takové kulaté nitky asi 10 cm.Ale bohužel je mám zvlášť v 1 kulatém květináčku,takže něco spí v zemi a 2 rostou.Tak se snažím zalévat opravdu minimálně a doufám,že přežijí. Škoda,že nejsou nasázeny jednotlivě,byla bych klidnější. Ale až doteď rostly mizerně  bylo to takové nic.

197

Potěšilo mě zjištění že 98-2010-01)...matka Evergreen č.26 + otec Night Star č.27 znovu rostou. Při přesazování měly tyhle semenáčky 2-3 lístečky, ale tady skoro všechny pozhazovaly. Nechala jsem si jich 6! sož normálně teda nedělám,ale nakonec jsem byla moc ráda, protože takovou ryhlostí všechno z nich šlo dolů,že to už jednu chvíli vypadalo, že půjdou do kytičkového nebe. Několik jich docela zmizelo,a když moc tak zbylo po jednom lístečku. Teď jsem koukala že znovu vyrazily!!!Hurá !!Teprve se hrabou ze země ale rostou už u třech je nový lísteček.

Jak jsem psala nahoře u obrázku 27.11. že mi nejspíš vyrůsta jedna z odepsaných Sprekelií, tak dneska už jsou tam ty podivný lístečky co by mohla patřit Sprekelii dokonce 2-3 .Tak teď si nejsem jistá, ale na Lovely Garden  mně to co tam roste připadá příliš tenoučké a jakou rychlostí to tam vyrostlo. Čas ukáže co mi to tam vlastně roste.  ab ab ab

198

tak me ta evergr x night s zatahla a nic se nedeje, tak snad zbyva doufat, aby vyrostla znovu...

199

to máš odemne?  Jestli ano tak je dost velká naděje že znovu vyrostou když mně to udělaly. A kdyby ne, tak v Květnu až je budu dávat ven pošlu ti náhradní .To už snad aspoň bude větší.

200

mam za to, ze od komulky... no myslim, ze tyto semenace budou asi nejzajimavejsi, ktery tady kdokoliv z nas udelal..

201

Já si nenechala seznam co jsem komu posílala tak to nevím, mám jen napsané co kdo poslal mně ab
Myslím si, že velice zajímavé mohou být všechny kříženci jak po Evergreen ,tak po  Night Star .Mám jich celkem odhadem  ale 8-10 různých kombinací.Zatím se všechny drží.I když některé jsou lepší. Celkově mohu říct, že lépe snášely přesazení do truhlíku ty mladší-a tedy menší rostlinky.

202

ja to mam spis naopak... spis ty vetsi co spis prerostly v misce se lepe ujimaly

203

možná je to tím že já je přesazovala z volné půdy do truhlíku?

204

ja ted myslel presazoval po vykliceni-nektere jsem totiz presadil kdyz byl velky 1hl.list a jine kdyz uz to byly vetsi rostlinky s nekolika listy...

205

Tak to  mi nikdy lístečky neodcházely. Když jsem sázela poslední dobou jen plaváčky, sázela jsem je dost brzy.Někdy ještě ani pořádně lísteček nebyl vidět a už jsem je zasadila. Maximálně byl vyrostlý první lísteček. Dřív jsem sázela semínka přímo do výsevního substrátu tak nebyl důvod pro nějaké padání lístečků.Vlastně ten případ jako u Lovely Garden ,kdy lístečky zašly byl jediný a to bylo určitě způsobené tím cestováním.

206

Mirku co budeš opylovatPapíliem? Já San Remo a pak mám jestě Amorice sice ještě nekvete, ale má tři stvoly z toho první je  tak 25 cm dlouhý, daůšé dva jsou jen 10 cm a jsou jak dvojčata..Ještě teda není jisté co to bude ale pokvete.A pak ta Polka je menší ale10 cm,ale je v dohledu. an

207

urcite si chci nechat pyl i na pozdejsi odrudy, doufam, ze bude i pak pyl klicivy, ted ho chci vyuzit na ty z Obi co sem si koupil, snad budou odrudy odpovidat, hl.doufam, ze se mi podari opylovat Evergreen..

208

jj Evergreen to bych taky chtěla, můj ale nevím jestli vůbec pokvete. Tak si pak vyměníme semena, když budou. určitě budu také šetřit s tímto pokladem na pozdější dobu.

209

cibule Evergreenu by mela kvest,je slusna... ale  ze vsech cybisteru mam takovy respekt, urcite nebudou chtit delat semena pro nic za nic

210

No ty moje dva cybistery jediné které jsem loni měla Night Star  a  Evergreen, kvetly ochotně každá měla dva stvoly a na nich plno květů daleko víc nežli běžné amky (4)  i semeníky držely daleko ve větším množství nežli ostatní amky. Jen v mém případě to byly obě cibule čerstvě koupené a tomu taky přičítám že to tak po zdravotní stránce odskákaly. Ke konci dozrávání už cibule tak odcházely, že jsem musela stvoly dát do vody  a že já to dělám jen velice nerada a to už muselo být opravdu moc zle s cibulí. Obě nakonec přežily jen jsou sotva ploviční. Ovšem semena jsem dochovala a i klíčivost byla slušná.Tak si myslím, že máš zbytečné obavy a že aspoň u Evrgreenu to nebyl žádnej problem.