Re: Naše křížení amarylek
bohuzel me opylovani vloni a predloni-asi sem uz bohuzel ztratil s cim sem opyloval, nicmene Matka Evergreen i Exotic Star neudelaly ani jeden semenik...takze zkusim cybister x cybister, to uz snad vyjde
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Naše křížení amarylek
Stránky Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
bohuzel me opylovani vloni a predloni-asi sem uz bohuzel ztratil s cim sem opyloval, nicmene Matka Evergreen i Exotic Star neudelaly ani jeden semenik...takze zkusim cybister x cybister, to uz snad vyjde
Já mám tahle křížení po Evergreenu, ale jen ty dvě prostřední jsou moje.:
36-2010-01)...matka_Evergreen + otec_Girafe_od_Komule
97-2010-01)...matka_Evergreen_c.26 + otec_Amorice_c.24
98-2010-01)...matka_Evergreen_c.26 + otec_Night_Star_c.27
102-2010-01)...matka_Evergreen + otec_Promise_od_Evci_M.K.
Po Exotic star jen jedno od Pavla.
146-2010-01)...matka Exotic star + otec Christmas Gift od Pavla
Po Night_Star tahle dvě vlastní
# 93-2010-01)...matka_Night_Star_c.27 + otec_Amorice_c.24
# 94-2010-01)...matka_Night_Star_c.27 + otec_Herkules_c.21
# 95-2010-01)...matka_Night_Star_c.27 + otec_Herkules_c.21
Letos budu mít dva nové cybistry -aspoň doufám tak snad kombinací bude víc.
ja sem dostal evergreen x night star - ta roste mizerne,nema listy a cekam, uz sme se o ni bavili a pak mam ever x giraffe,nebo amorice jednu z nich, ted z hlavy presne nevim, jiny cybistersky krizeni bohuzel nemam :-(((
Tak moje evergreen x night star dneska jsem ji fotila (stále nemohu stahovat) z 6 rostlinek už u 3 vyrazil druhý lísteček. Tak snad se tobě taky pohnou.ty ostatní nevím přesně kde jsou a jak vypadají. Musela bych to hledat. Tak jdu hledat
36-2010-01)...matka_Evergreen + otec_Girafe_od_Komule - rostou všechny tři co jsem dostala.
97-2010-01)...matka_Evergreen_c.26 + otec_Amorice_c.24 - trochu horší ,dva stojí dva bez litů a jeden nově vyrazil
98-2010-01)...matka_Evergreen_c.26 + otec_Night_Star_c.27- už jsem psala 3 z 6 vyrazily nově
102-2010-01)...matka_Evergreen + otec_Promise_od_Evci_M.K - dostala jsem 1 ta je krásná roste4 listy
146-2010-01)...matka Exotic star + otec Christmas Gift od Pavla - 1 rostlinka dva listy zdravá
93-2010-01)...matka_Night_Star_c.27 + otec_Amorice_c.24 dvě rostlinky dobrý po třech listech
94-2010-01)...matka_Night_Star_c.27 + otec_Herkules_c.21 - jedna a ta je krásná
95-2010-01)...matka_Night_Star_c.27 + otec_Herkules_c.21 - jedna horší zůstal jen jeden lísteček
Tak je to tak napůl ,ale myslím že to ještě se vylepší. V tom množství truhlíků jestli že přímo nejdu něco hledat, tak ani si nevšimnu že se některé zrovna nedaří.
tak sem se dival a je to Evergreen x Amorice,rostou bez problemu a ten Ever. x Night S. ma tam cibulku,sice pidi,ale zatim nic neroste, je to jediny semenac jak od Tebe Karen tak Komulky, ktery proste prisel o listy,zrovna ten nejcennejsi, tak snad mi udela na Vanoce radost a prestane trucovat
No tak uplně o listy mi jich taky pár přišlo a zase časem se vzchopily. Tak to určitě bude u tebe taky tak. A kdyby ne tak coo naděláme, že.Ever. x Night S mám víc tak bych ti jej ještě dala v tom květnu jak je budu přesazovat.
snad se mi ta rostlinka vzchopí,ale pokud ne, budu samozrejme rad za novou
najviac si ceníme asi tie semenáče ktorých máme najmenej. Za seba môžem povedať že môj jeden z tých TOP semenáčkov je E.Star X Tres Chic - mám len jeden jediný, druhý som poslal Rite.(ktovie ako sa mu darí. )
Inak Karen máš u mňa jeden sem. Papilio X Neznáma tvoja?Equaestre-Puniceum?Germa? - použil som peľ v takomto poradí - sú 3 a zatiaľ sú O.K.
to jsem teda Pavle zvedav jak budou vypadat tyto semenace az vykvetou-ty po Papiliovi jinak doufam Pavle, ze se Lemon Lime zmatoril..?
zatiaľ nič nieje vidno... zasadil som ho. uvidíme, ešte je skoro.
Pavle tak to já mám jediného kříženečka po Exotic star + Christmas Gift a to je ten od tebe. Nic jiného po Exotic star už nemám.A po Papiliu vůbec nic, tak že z toho jednoho od sebe se budu moc radovat.
Mirečku cibulička Exotic Star mně dělá radost, nový lísteček se krásně zvětšuje.
to mam Karen radost,ze se ujala..hl.se tesim na ty fotky co sem das, nemuzu se dockat!!!!!! mne zas dobre rostou od tebe Karen semenace Benfica x Jewel-par kusu jsi mi poslala a jsou dobry, no staci skloubit tm.barvu z Benfiky a pridat bilou plnokvetos z Jewelu a mame idealni semenac
Benfica x Jewel- jsem si nechala tři . je v truhlíku č. 10 ale kde je truhlík č.10 to je otázka?:)
Právě mi na klíně usíná Džesinka tak ji nemohu budit.
tak ji pekne rozmazluj, vsak ma narok na odpocinek, kdyz jsou takovy mrazy-dnes nastesti nesnezilo ani nefoukal vitr, tak to slo,ale i tak zima je hnus fialovej
tak to u nás sněžilo celej den je sice bezvětří, ale sníh jsem odmetala před domem několikrát. A Džesinka sníh nerada, už je za půlkou, těším se na Silvestra to bude veselej jestli zrovna bude rodit.
araucany teda snih primo nenavidej, radeji nad nim litaj nez by mely pres nej jit, tak to bude novorocni darecek, drzim pesti a k tomu vsemu by Ti mohla vykvest i pekna amka!
To by se mi taky líbilo a co vlastně ta včerejší araukána ze štítu domu?
kukurice jako nastraha nezabrala..tak sem vzal dlouhou tyc ze spodu strechy na pude, kde byla mezera, prostrcil tu tyc a on slit-ale na protejsi stodolu,nastesti spodni casti,pak zas nasadou sem stouchnul a prelit na strechu nad kurnik a pak nakonec uz to bylo jednoduchy,uz byl nizko tak sem ho shodil rychle do vybehu a zahnal,to jsou dilema!
No teda, já bych ji tam nechala sedět.Ani by to jinak nešlo, na půdu už pro jistotu ani nelozím.Já jsem pro to sněžení zavřela venkovní výběh na zahradu. Teď jsou všechny slípky i morky dole a teda že se jim to vůbec nelíbí. Mají tam málo místa.Nic nenadělám musí to přečkat.
tak dnes jsem se podival pod sacek a uz je prvni semenac od Janky nad zemi (Preude) super!!
Paráda gratuluji
no uvidime, kolik jich nakonec vyklici .-)
Hlavně aby vydržely a rostly.
Miro, paráda. Pekne ti to rastie.
akorad parapet je prilis uzky, jen taktak se tam vejde tato jedna řada, ale aspon, ze tak....za chvili vytahnu domaci pareniste-aby mely svetlo ty semenacky od Janky
Všechny kolibříky co jsem opýlila,tak z toho není nic.Stvol se asi po 14 dnech sám zlomil a začal zasychat.
Mirku, máš je krásné, to já mám takové chuděrky, tady je jedna část - všem semenáčkům po přenesení domů odcházel jeden list za druhým, už jsem myslela, že jim nic nezůstane. teprve ke konci listopadu se ten úhyn zastavil
To bylo u mne to samé a jak jsou dneska velké http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31m_Ama … semenacku/
Myslím že to tak má být. Když jsem letos najaře přesazovala amky na zahradu taky zhazovaly listy a to byly ty po odkvětu - dospělé.
Já je hnojím a zhazují listy a rostou (řekla bych) větší listy.Aspoň tak se mi to jeví.Nejvíc je to poznat na těch prvních semenáčcích.Ty už mají pěkné listy
Stránky Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Naše křížení amarylek