Re: Pokec o všem-6
19 cm obvod je již slušná cibulka. Baby Star patří mezi malokvěté a tak se velikost květů vyrovná větším množstvím.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-6
Stránky Předchozí 1 … 14 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
19 cm obvod je již slušná cibulka. Baby Star patří mezi malokvěté a tak se velikost květů vyrovná větším množstvím.
Omlouvám se za překlep,samozřejmě o obvodu 19 cm.
Pro Mirka zbytek co kvete,bude kvést a nebo už kvetlo:
Jirko paráda. Krásne ti začínajú nakvitať. A H.reticulatum v popredí je tiež zaujímavé.
To jediné asi nepokvete.
Myslel som si. Ale cibuľky tohoto druhu kvitnú oveľa, oveľa menšie ako iné amky.
Zdravím všechny Dlouho jsem tady nebyla, ale po novém roce to snad napravím Teď jsem v práci 7 dní v týdnu, takže fakt nevím kam dřív skočit.... kvete mi pár cibulí, tak se pak pochlubím až budu mít chvilku...
zrovna jsem chtel Jirko zeptat co to je za zvlastni cibuli v popredi, Pavel to jiz vysvetlil ma takovy siroky listy, je opravdu jine
Evco, uz se tesime na fotecky a taky co je vsechno u tebe noveho!
No,kvést by klidně mohla,přes léto jí narostlo celkem 5 listů,i když postupně.Nechal jsem ji skoro dva měsíce na suchu,ale ten jeden list ne a ne shodit.Jen špička mu obeschla.A teď čekám až se probudí,alespoň lístky ať narostou.Má i jedno mimino,ale v tom mě Pavel trumfnul,měl dvě.A cibulka i celkem narostla oproti loňsku.
Len na rozdiel od teba Jirko mi ju pekne "zriadila" narcisová mucha. Nevypadá to s ňou dobre a po rozkrojení ani mimčá nerastú, naopak myslím že z nich nič nebude ako aj zo zbytku cibule. Čas všetko ukáže. Aspoň tá druhá začala rásť.
Nezoufej,mě 3 měsíce stála malá cibulka P.Johnsona,taky ho sežrala moucha,a na zbytcích hnijící cibule narostlo jen jedno malé.To pustilo teprve před třemi dny první kořínek.
Pavle vydrž , mě letos na některých dílech narostli cibulky až po 5 měsících a jsou sice malé ale života schopné.
Myška
zase zasnu co jeste nemam!hl.ta posledni! takovy pokuseni http://www.jparkers.co.uk/?search=hippe … amp;page=3
a jeste pro anglictinare-nevite nekdo zda tito prodavaji?-je ta seznam tolika odrud, ze snad si vic ani prat nemuzem! http://www.bulbsonawire.com/Default.asp … mp;bol=187
Jo Miro,ale po 1000 ks minimálně.
V OBI mají výprodej kolibříků,ale ve velmi zuboženém stavu.Koupil jsem 3 druhy,2 jsou ok,sice bez kořenů ale cibule nepoškozené,jedna,a to ta o kterou mi šlo nejvíce(Trentino),byla nahnilá i v krčku,tak jsem ji ořezal a snad přežije.Květy byli již téměř zvadlé a tak nebylo co fotit,ale alespoň vím,co mám.Cena 29 za kus.Přemýšlím,že koupím i ty dvě zbývající Trentina,třeba na tom bude některá lépe.
no 1000 ks bychom Jirko moc nedali dohromady za to vyber je slusny!!
Všechny byli nahnilé,ale hniloba byla naštěstí zastavena tím,že je nezalévali.Mluvil jsem s obsluhou a paní mi ríkala,že cibule došly od dodavatele totálně přelité.
To je klasika, namočené jak houba. Mě kolibříci z OBI stále nechtějí růst. Bude to léčení na měsíce než se uzdraví.
Mě rostou jen dva zbytek stojí za.......houby.
Nevím co sněma dělali ale měli nasazeno na dva květy a u všech ten druhý květ uschl.
Dělala jsem s kolibříkama pokus .Nařezala jsem žiletkou cibule , aby pustili další cibulky a výsledek je ten,že ty nařezané části
uschly.Takže z toho asi nic nebude.Skusím to asi ještě jednou,ale počkám tak do března.Třeba na jaře budu mít větší úspěch.Přece jen je zima a měli by spát.
Helenko a nefotilas to? treba je vic zpusobu jak to narezavat..
Tyhle, kolibříci nebudou na tyhle pokusy zrovna nejlepší, když bojují o přežití. Jak jsem seřezával podpučí jednomu kolibříku před 14 dny, tak nevyrašil žádný kořínek a celá seříznutá plocha jen zčervenala.
S tím zčervenáním jsem se taky už setkala.U nemocné cibule to seříznutí je na dlouhý lokty,
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31e_Ama … ovila..jpg
ale když jsem seřezávala jen starou ,ale zdravou cibuli jen proto že bylo vysoké
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … steni_.jpg
šlo to mnohem rychleji.Seřezávala jsem hnijící a té to trvalo dlouho ale nakonec rostla.
mohl bych zkusit serizle podpuci namazat rozriznutym cesnekem-a natrit jak topinku, mozna by to mohlo pomoci .-)
Loni jsme zkoušeli propolis byl zdálo se účinný, ale to jsme dělali, když se ukazovala hniloba a myslím i plísně.Já na cibuli plíseň neměla.
Karen, tak nějak to bude, úplně souhlasím. Co s nima ty holanďani dělají. Opravdu by mě to zajímalo, jak to udělají aby vykvetla a následovně zašla.
Seříznuté podpůčí jsem natřel gelovým Stimulaxem 3, ale nebylo to vůbec dobrý. Výsledek 0. Muselo by se to vyzkoušet na větším množství cibulek.
Před třemi dny jsem opětovně seřízl podpučí u nemocné cibulky a výsledek neskutečný,dnes jsem ji vytáhnul a 6 kořínků cca 1 cm.
Edo já popovažuji za lepší ten stimulátor co je sypký.Gel jsem jednou měla taky ,ale to jinej neměli ten prášek se mi lépe osvědšil i na řízky jiných rostlin - třeba lístečky fialek.
Jirko to ti přeji taky jsem loni měla jednou takový rychlí účinek, ale byla zdravá.Tak aby pořád tak rosta!!!
Stránky Předchozí 1 … 14 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-6