451

Re: Pokec o všem-6

19 cm obvod je již slušná cibulka.  Baby Star patří mezi malokvěté a tak se velikost květů vyrovná větším množstvím.

eda

452

Omlouvám se za překlep,samozřejmě o obvodu 19 cm.

453

Pro Mirka zbytek co kvete,bude kvést a nebo už kvetlo:
http://sklad.obrazku.cz/obr577863_3.JPG

454 Naposledy upravil: Pavel (21-12-2010 17:30:32)

Jirko paráda. Krásne ti začínajú nakvitať. A H.reticulatum v popredí je tiež zaujímavé. an

455

To jediné asi nepokvete.

456 Naposledy upravil: Pavel (21-12-2010 17:35:25)

Myslel som si. ab  Ale cibuľky tohoto druhu kvitnú oveľa, oveľa menšie ako iné amky.

457

Zdravím všechny ad Dlouho jsem tady nebyla, ale po novém roce to snad napravím ab Teď jsem v práci 7 dní v týdnu, takže fakt nevím kam dřív skočit.... kvete mi pár cibulí, tak se pak pochlubím až budu mít chvilku... an

458

zrovna jsem chtel Jirko zeptat co to je za zvlastni cibuli v popredi, Pavel to jiz vysvetlil ab ma takovy siroky listy, je opravdu jine
Evco, uz se tesime na fotecky a taky co je vsechno u tebe noveho!

459

No,kvést by klidně mohla,přes léto jí narostlo celkem 5 listů,i když postupně.Nechal jsem ji skoro dva měsíce na suchu,ale ten jeden list ne a ne shodit.Jen špička mu obeschla.A teď čekám až se probudí,alespoň lístky ať narostou.Má i jedno mimino,ale v tom mě Pavel trumfnul,měl dvě.A cibulka i celkem narostla oproti loňsku.

460

Len na rozdiel od teba Jirko mi ju pekne "zriadila" narcisová mucha. Nevypadá to s ňou dobre a po rozkrojení ani mimčá nerastú, naopak myslím že z nich nič nebude ako aj zo zbytku cibule. ac  Čas všetko ukáže. Aspoň tá druhá začala rásť.

461

Nezoufej,mě 3  měsíce stála malá cibulka P.Johnsona,taky ho sežrala moucha,a na zbytcích hnijící cibule narostlo jen jedno malé.To pustilo teprve před třemi dny první kořínek.

462

Pavle vydrž , mě letos na některých dílech narostli cibulky až po 5 měsících a jsou sice malé ale života schopné.

Myška

463

zase  zasnu co jeste nemam!hl.ta posledni! takovy pokuseni http://www.jparkers.co.uk/?search=hippe … amp;page=3

464 Naposledy upravil: Miroslav (22-12-2010 11:12:38)

a jeste pro anglictinare-nevite nekdo zda tito prodavaji?-je ta seznam tolika odrud, ze snad si vic ani prat nemuzem!  http://www.bulbsonawire.com/Default.asp … mp;bol=187

465

Jo Miro,ale po 1000 ks minimálně.

466

V OBI mají výprodej kolibříků,ale ve velmi zuboženém stavu.Koupil jsem 3 druhy,2 jsou ok,sice bez kořenů ale cibule nepoškozené,jedna,a to ta o kterou mi šlo nejvíce(Trentino),byla nahnilá i v krčku,tak jsem ji ořezal a snad přežije.Květy byli již téměř zvadlé a tak nebylo co fotit,ale alespoň vím,co mám.Cena 29 za kus.Přemýšlím,že koupím i ty dvě zbývající Trentina,třeba na tom bude některá lépe.

467

no 1000 ks bychom Jirko moc nedali dohromady ab za to vyber je slusny!!

468

Všechny byli nahnilé,ale hniloba byla naštěstí zastavena tím,že je nezalévali.Mluvil jsem s obsluhou a paní mi ríkala,že cibule došly od dodavatele totálně přelité.

469

To je klasika, namočené jak houba. Mě kolibříci z OBI stále nechtějí růst. Bude to léčení na měsíce než se uzdraví.   ac

eda

470

Mě rostou jen dva zbytek stojí za.......houby.
Nevím co sněma dělali ale měli nasazeno na dva květy a u všech ten druhý květ uschl.

471

Dělala jsem s kolibříkama pokus .Nařezala jsem žiletkou cibule , aby pustili další cibulky a výsledek je ten,že ty nařezané části
uschly.Takže z toho asi nic nebude.Skusím to asi ještě jednou,ale počkám tak do března.Třeba na jaře budu mít větší úspěch.Přece jen je zima a měli by spát.

472

Helenko a nefotilas to? treba je vic zpusobu jak to narezavat..

473

Tyhle, kolibříci nebudou na tyhle pokusy zrovna nejlepší, když bojují o přežití. Jak jsem seřezával podpučí jednomu kolibříku před 14 dny, tak nevyrašil žádný kořínek a celá seříznutá plocha jen zčervenala.

eda

474 Naposledy upravil: karelex (22-12-2010 20:54:11)

S tím zčervenáním jsem se taky už setkala.U nemocné cibule to seříznutí je na dlouhý lokty, 
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31e_Ama … ovila..jpg
ale když jsem seřezávala jen starou ,ale zdravou cibuli jen proto že bylo vysoké
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … steni_.jpg
šlo to mnohem rychleji.Seřezávala jsem hnijící a té to trvalo dlouho ale nakonec rostla.

475

mohl bych zkusit serizle podpuci namazat rozriznutym cesnekem-a natrit jak topinku, mozna by to mohlo pomoci .-)

476

Loni jsme zkoušeli propolis byl zdálo se účinný, ale to jsme dělali, když se ukazovala hniloba a myslím i plísně.Já na cibuli plíseň neměla.

477

Karen, tak nějak to bude, úplně souhlasím. Co s nima ty holanďani dělají. Opravdu by mě to zajímalo, jak to udělají aby vykvetla a následovně zašla.

eda

478

Seříznuté podpůčí jsem natřel gelovým Stimulaxem 3, ale nebylo to vůbec dobrý. Výsledek 0. Muselo by se to vyzkoušet na větším množství cibulek.

eda

479

Před třemi dny jsem opětovně seřízl podpučí u nemocné cibulky a výsledek neskutečný,dnes jsem ji vytáhnul a 6 kořínků cca 1 cm.

480 Naposledy upravil: karelex (22-12-2010 21:09:29)

Edo já popovažuji za lepší ten stimulátor co je sypký.Gel jsem jednou měla taky ,ale to jinej neměli ten prášek se mi lépe osvědšil i na řízky jiných rostlin - třeba lístečky fialek.

Jirko to ti přeji taky jsem loni měla jednou takový rychlí účinek, ale byla zdravá.Tak aby pořád tak rosta!!!