Re: Opylování,šlechtění,semena
to je Jirko skoda, jiste se PB pochlapí :-)
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
to je Jirko skoda, jiste se PB pochlapí :-)
Ach jo!! Co naděláme, když to čtu, hned mám menší naději u svého.
mně se u Papilia nepovedlo vůbec nic, všechny semeníky odešly...
Teď budu mít větší naději u těch dvou cyisterů.
taky si myslim, ze to bude vetsi sance
Tak po Papilku zatím drží jen poslední semeník na P.B.Jinak vše ostatní je už pryč,na Vittatum byly semeníky sice slibné,bytněli a nežloutly,zato odešel stvol.Já myslím,že to může být i následek špatných světelných podmínek.Jedině P.B. x Jewel vypadá slibně,ale to jen semeníky,stvol má na bázi cca 0.5cm velikou spálovou skvrnu,pletivo se v tom místě i roztrhlo,ale vypadá to suše a dál se to nešíří.No ale útěchou mi může být,že sezóna teprve začíná,a že se snad v dohledné době nějaké z křížení povede.Nejslibněji zatím vypadá Giraffe(mám na ní tyto:Giraffe od Komule,Neon,Papilio,E.star,Lima,Cybister Rose,Vittatum a na poslední stvol zkusím i Cupido).Snad i E.Star by mohla něco na 4 stvolech dochovat.Cibule celkem rychle a dobře zakořenila,tak to snad ustojí.Dále jsou ve hře 2 stvoly neonu,na prvním 6 květů(semeníky drží 4,z toho 3 po Papilku),na druhém 8 květů,ale teprve odkvétá,tak tady je na prognózy docela brzo.Ale moc mu ani tak nevěřím,protože je téměř bez kořenů.No uvidíme.
I já mám letos podobnou zkušenost, napadají mě jako důvod krátka doba osvětlení. Doufám ,že se to změní jak se bude prodlužovat den. Na dvouch posledních cibulích už jsem opylovala jen po jednom květu i když to byly silné cibule.Zatím drží. Ty co jsem už opylovala loni tak teď nebubu i když by bylo možné další křížení,mám málo místa .
Jirko, souhlasim s tebou...mne se ty stvoly take nepozdavaji, jakoby zloutnou predcasne a myslim, ze to je prave diky spatnym svetel.podminkam...
Hlásím další neuspěch,Neon na prvním stvolu neudržel nic.
ovsem uvidime u tech dalsich, za prve je vice svetla a za druhe ostatni jsou jiz v plast.kvetinacich, tamty dve byly v hlinenych a prilis z toho nejasaji...
myslím, že se nejedná o světené podmínky, ale o opylení samotné. mám všechny hvězdníky ve srovnatelných podmínkách, všechny na okenním parapetu a spousta semeníků odešla (všechno na Papiliu, Giraffe, bezejmenném oranžovém z květinářství) a takto např. vypadá dnes semeník Toscy alias Flamenco Q. opylený 30.12. - jeden vastním pylem, druhý Jewelem
a na tom oranžovém odešel právě i semeník opylovaný Jewelem, takže zřejmě ani křížení hybridů není bezproblémové...
to je skoda, je to narocna sezona hned od zacatku, nic neni zadarmo... tim Jewelem to mohou byt pekny deticky
Semeníky Giraffe dnes:
Ten nejmenší je po Papiliu.Jinak X Lima,Cybister Rose,E.Star,Neon,Vittatum a povedlo se asi i opylení pylem Giraffe od Komule(úplně vpravo).
tak at vydrzi! to budou krasavci!!
Jirko, držím aj palce na nohách!
Jirko to je paráda jen aby vydržely. Taky chodím kontrolovat svůe cybistery se semeníky .Jen kdyby to všechno dorostlo. To by bylo krásný.
Jirko, držím palce.
Dala jsem na Cupido x Papilio vypadá to že uschne.Tak zase nic
Ale dala jsem Cupido x Cupido a zatím drží tak snad z toho něco bude
Já zkusil ještě B.Star x Papilio(drží),dále Amico x Papilio,Madonna x Papilio a ještě mám pyl tak na cca 3 - 4 pokusy a konečná.Jo a Neon neudržel ze 14 semeníků ani jediný.Ale tam vidím problém v totálně vysílené cibulce.
Možno by sme sa nemali báť skúsiť stvol odrezať, aby semienka na ňom dozreli. Cibuľa by sa tak nevyčerpala a aj stvol by mal vačšiu šancu. Ja som tiež skôr zástancom aby semenníky dozrievali na cibuli, ale možno v niektoých prípadoch by to nemuselo byť na škodu, skôr naopak.
Já to loni dělala u Evergreenu, už byla cibule tak slabá že nebylo vyhnutí,ale semeníky co na něm dozrávaly byly jen dva.Jen po jednom na lodyze. Tak semeníkům to zrovna nepomohlo.
Já ve snaze udržet semeníky na červeném x Papilio (stejně zaschl) uřezala druhý stvol
má jen dva květy, tak jsem na něj dala Ice Qeen
tak drzim Helenko pesti!
z tech co se nerozvyly by tu neco bylo..ale jeste neni plne vyzraly...zkusim se podivat
Když to vyjde budu ráda, ten můj Evergreen jsem sice dneska taky vyndala společně i s Night Star , al obě cibulky jsoutak malé že si myslím, letos nepokvetou.
a jak na to Karen pospichas?
čím dřív tím líp. Mám tam ten jeden květ co se ještě nerozeřel,ale když tak to nevadí. Já jen že by ta kombinace byla zajímavá.
zkusim neco poslat, zitra to zaslu...snad se to od nas dostane az k tobe do patku
Tak já budu doufat s tebou :) co mi poslaly v pondělí holky dneska dorazilo. A tobě jsem taky posílala ještě to nemáš?
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena