241

Re: Naše křížení amarylek

Nejspíš je to přirozené, já teda moc zrovna nehnojím jen ze začátku jsem ještě něla hnojivo do zálivky a i na list.Tak to jsem dobrala.

242

vsak je mas taky krasne! nezapomen, te temto mym jsou jiz 2roky!-takze prevazna vetsina vykvete pristi rok...

243

samozrejme, ze prirozene to je, jinak by se ani nezvetsovala casem jejich cibule! ja obcas kapnu hnojivo na palmy a zelen rostliny a je to an

244

Já si zase říkám že když mají být vzhůru tak ať rostou.Oto budou na podzim větší na uskladnění.

245

To je jasný s tím taky počítám.Loni jsem měla jen malé dceřiné cibulky a taky mě udivilo jak za tu zimu narostly.Všechny jsem už nechala spát.Jenže to byly všechny na okně, teď se tam nevešly. an an an

246

a bude Karen hůř o tom nepochybuj ab za chvili budem skládat vse na vysku an

247

já jsem možná udělala chybu tím, že jsem je rozsadila do těch sadbovačů. mají tam přece jen dost málo substrátu, v hlubokém truhlíku je jim asi lépe. no člověk se stále učí...

248

ja je mam v malych kvetinacich, truhlik se mi na parapet prave nevejde tak musim takhle....
a hl.na vysadbu ven v kvetnu je to o dost rychlejsi-z kvetniku to je vykleple raz dva

249

jj přesazování ven bude náročný.Už jsem to promýšlela.Když budu mít nadělaný ty tunýlky přenesu truhlíky ven a mohu je pro začátek naskládat do tunýlků a přesazovat postupně jak to zvládnu. Už se na to těším.Ale ještě je to daleko.Jak se jaro přihlásí dám se nejdřív do výroby těch tunýlků. ab ab ab

250

taky se tesim az budu zjara vytahovat ocima narcisy, navic mam nejaky novy kultivary, jen doufam, ze moucha mi je nezhati

251

Karen, co ty tvoji dva semeci, co jsou jiz starsi, pokvetou ti? ja ty vetsi jsem dal zimovat a krom jednoho, ktery by mohl tak ostatni spis nepokvetou, ale bojim se je ted vysadit, nevim kam bych je dal, budu je mucit asi do brezna, jinak bych se z toho asi blaznil :-)

252

Jsem na tom stejně, jak něco odkvete, vytáhnu další. Dneska jsem propařovala zeminu  a v příštích dnech zase projdu zimované cibule, Na oknech mám hlavně truhlíky  a nechce se mě je odstavovat.Tak pěkně tam rostou, ty co jsou jinde se nedají porovnávat. Na okně mám jen 9 květináčů než odkvetou . Tak víc jich tam nedám .Ty na co se ptáš mám zazimované.

253

tak pak dej vedet jak vypadaji az na ne narazis...
ted amky konecne pekne rostou, i ty co mam u okna sz okne, az ted zacinaji tyto semenace rust

254

az ted sem si vzpomnel, ze sem si zapomnel vysadit kvuli krizeni cibulku Ismenie tak uz je zasazena a doufam, ze urychlene vykvete, amky nejak urychluji vyvoj...

255

Tak už jsem všechny spící prošla  a celkem nic. Probouzí se 12 cibulek všechny jsou to mladé  - poprve zimované, A ze dvouch zdrojů : moje sousedka Míla  a pak tady naše Milka60,Tak to budou takové ty babičkovské. Ale jsou mezi nimi ale 4 jiné  a na ty jsem teda zvědavá .Všechny mají lísteček narašený jen jedna má na květ. Teď jsou po koupání a zítra budu sázet.Ty dvě křížené spí pořád.

256

jsem zvedavej zda pusti ty krizene, pevne doufam, ze jo--i kdyby mely vykvest jen jednim kvetem tak by mi udelaly mega radost an

257

To víš ,že bych měla taky nesmírnou radost, kdyby vykvetly. Byli by to uplně první kříženci i když ne mojí,ale to nevadí  jen kdyby byli an

258

asi tak to vnimam i ja .-) hl.doufam, ze se podari to krizeni s Ismenií an

259 Naposledy upravil: karelex (18-01-2011 21:57:19)

No tyhle křížence mám dva  ale ti jsou malincí  a rostou v truhlíku - ti nespinkají.
Dneska jsem byla poprve nakupovat od Nového roku  co mám pejsánky . Už jsou to cvalíci   a Džesinka to s něma vydržela sama doma. Byla jsem si koupit výsevní substrát  a pak tu zeminu na pozdější přesazení  do substrátu na orchidky.  Měli tam totiž menší balení. Semínka  aspoň ty starší budou chtít pomalu zasadit.

260

tak jsem chtěla oživit své loňské téma kříženeček, ale nenašla jsem ho... proto píšu sem
opět bych se strašně ráda podělila o svou radost - druhý ze semenáčků vysetých v březnu 2008 pokvete! dnes jsem objevila květní puk u kříženečka Exotic Star x Dancing Queen. na radost z květů si ještě chvilku počkáme ag
http://img5.rajce.idnes.cz/d0501/4/4404/4404330_2828ae468548d4de25e0e10a678c46ed/images/P1000727.jpg

a tady je celkové houští - pro případné zájemce - 4 miminka
http://img5.rajce.idnes.cz/d0501/4/4404/4404330_2828ae468548d4de25e0e10a678c46ed/images/P1000728.jpg

261

Komulko,ať vykvete jakkoliv,tak jsem první zájemce.

262 Naposledy upravil: karelex (20-01-2011 00:25:45)

Komulko taky bych měla zájem o rostlinku,ale myslím že to necháš až na jaro ne?!
Tuhle kombinaci nemám ,mám jen  matka Exotic star  + otec Christmas Gift od Pavla.

263

Teda to jsem zvědavá, jak bude vypadat.Můžu se taky postavit do fronty na mimča?
Na to, že mu budou 3 roky vypadá skvěle.

264

Teda to jsem zvědavá, jak bude vypadat.Můžu se taky postavit do fronty na mimča?
Na to, že mu budou 3 roky vypadá skvěle.
PS.To 1.byla ta ,,Marie Sajfrtovna"?jestli si to dobře pamatuji?

265

Komulko, jestli jsem do čtvrtého místa, prosím prosím a děkuji.

266

Komulko,vím že už nejsou,ale kdyby byla do budoucna cibulka  ad

267

uz aby vykvetla co? no to bude napeti! jsem moc zvedavej :-))

268

Komulko jsem hrozně napnutá jak vykvete an

269

jiz mam proparenou zem a budu sazet jeden svuj semenac, doufam, ze mi udela radost a ze pokvete, je to nejvetsi cibule ze semenacu, bohuzel pro kvet-maminka udelala odnoze, takze ji to v kvetu mozna oddali,ale uvidime

270 Naposledy upravil: karelex (20-01-2011 19:53:30)

Já mám od Komulky dva ty starší semenáčky, ten co ještě spí má taky dvě děti. Jak je velká ta tvoje cibulka co ji budeš sázet? Ty moje  mají obě stejnou velikost, tak to třeba ty miminka neovlivňují . Moje mají průměr cibule 4,5 cm - obvod 14,13 cm.

Jo ještě jsem chtěla dodat,že může být že pokvetou až později třeba v létě. Loni jsem to tak měla s mladou cibulkou Baby Star .