271

Re: Naše křížení amarylek

mam za to, ze ty cibule byly stejne velke,kdyz jsme je po sklizni merili...jen ta ma velikost byla pred tim, nez udelaly ty odnoze, behme zimy postupne nabývaly..a ted jsou mimo rostlinu, jen v te spodni casti jeste drzi..

272

Jo ty je máš zasazené celou zimu? Nebo nerozumím jak to myslíš.:"jen ta ma velikost byla pred tim, nez udelaly ty odnoze, behme zimy postupne nabývaly..a ted jsou mimo rostlinu, "
Taky jsem ty svoje měřila při sklizni ze zahrady, odnože tam už byly  a nechala jsem je u cibulky a společně je nechala zaschnout . Ještě pořád spí.  Měřené byly nad těma mimčama.
http://sklad.obrazku.cz/t604032_51201002...prmrcibule45cmobvod1413cm2cibulky.jpg

273

je zajimavy jak mas protahlejsi cibule, ja mam vsechny zcela kulate... ty odnoze tam na podzim byly,ale byly zcla pritiskle k cibuli,takze nebyly skoro videt,behem zimy se tedy otevrely a to vse na ukor velke cibule, ted jsem ji zasadil, no ocekavani je velke, ale cekam skoro s jistotou svetou barvu kvetu-pokud tedy vykvete

274

tak miminka jsou rozebraná, píšu si: Jirka, Karen, Lenka, Karel... event. Helenka
Leni, pamatuješ si to skvěle! dala jsem jim ještě jiná "pracovní" jména - Exotic Dance a Exotic Peacock (Marie Sajfrtovna) - o copyrightu se budu ještě rozhodovat ab ab ab
Kájo, tobě už hýčkám druhou cibulku an  (na fotce v zadním květináči vlevo) - je to zatím jediné mimi, které M.Sajfrtovna má a které sis zamluvil ...
jen pro doplnění - to nevzhledné v popředí je v listopadu rozřezaná Night Star napadená narcisovkou - docela úspěšně se chytá 
Karen, dělení nechám určitě na jaro, jsem  v tomhle (a nejen v tom) hodně pomalá a konzervativní :cool:

275

Sázela jsem včera manší cibulky a zjistila jsem ,že jedna byla v prostřed celá vyžraná.Zbyli jen tři vrchní vrstvy a jedna cibulka zimovala s červíkem.Nemohla jsem tu potvůrku ani propíchnout.Tak má tvrdou slupku. Naštěstí se asi zachrání,byla vyžraná jen na půl.V tom chladnu asi spal,červík jeden.

276

To je hajzlík červík Pepík ac

277

ja je prohlizim hned po sklizni a nastesti se to osvedcuje, vcasho vystouram, letos to nebylo nastesti potreba, byly pod tkaninou..

278

Komulko dík, budu se o to víc těšit na jaro. Aspoň půjde mladice přímo ven a na sluníčko.

279

tak mam prece jen mesi nadeji, cibulka te jedne raší list, mozna tam hned vedle bude i kvet, velikost je shodna s Jirkovou PB, nekde tu byla jeji fotka, tak se necham prekvapit zda bude ci nebude chtit kvest, je to tedy z krizeni LIMONA X PICOTEE

280

Já cibulky na podzim taky prohlížím.Tahle mi asi unikla,nevím jak se to mohlo stát.Leda že bych si tu larvičku donesla na cibulce malou a pak se vykrmovala.Je to záhada.Ale přehlídnout jsem ji mohla.

281

jsi je pestovala bez textilie?

282

Volně na zahradě

283

takze pokud jsi je nezakryla, moucha je jiste vyhledala :lol:

284

Kvete mi druhý stvol Flamenco Queen bude chtít někdo pyl ? má 4 květy tak je dost.  an   ab    an

285

Já,já,já  určitě bych si ráda vzala.Flamenco Queen  se mi moc líbí a nemám jej tak bych si aspoň napěstovala nějaké ty křížence. Nebudeš dělat čistá semínka? To bych taky brala. an

286 Naposledy upravil: janka (24-01-2011 15:18:06)

Karen jak rozkvetou tak pošlu asi zítra a chci opylovat jen jeden květ cibule hodně měkne.Když se zadaří a budou čistá tak pošlu.Jdu si tě hned napsat.
Tak jsem koukala 2 květy jsou rozkvetlé a pylu maj hafo.Zítra to hodím nejpozději na poštu. Jdu sklízet.  ab   ab

287 Naposledy upravil: karelex (24-01-2011 15:26:43)

To bude bezva, těším se zatím ještě nemám co bych opylila, ale rozkvétá mi Benfika, to by mohlo být zajímave. Tak to akorát by mohlo sednout.

Jo a měla jsem taky hodně změklé cibule zvláště u San Rema  a Ambience byly jak hadr. Už jsou odkvetlé a i nějaké to semínko dochovaly (i když málo) a teď jsou už odstavené na skříň. Včera jsem se dívala jestli nepotřebují zalít  a byla jsem velice mile překvapená - cibule jsou uplně TVRDÉ.

288

tak se zda, ze krizeni Exotic Star x Flamenco Queen semen se nezdarilo, to ej poprve co semena nevzesla...protoze uz i pozdeji vyseta od Karen se zacinaji zvedat od zeme.. je to skoda, mozna, ze byly dlouho na mraze, jinak nevim

289

Karen pyl je na poště.  ab   ab

290

Miro ja si skôr myslím že semená boli "plané" bez zárodku. Na svedomí to bude mať kríženie diploidnej rastliny s tetraploidnou. Niekedy sa zadarí dozretie semenníku bez viditeľných zmien, ale opak je pravdou. Môže sa však stať, že zopár semien z tohto semeníku vyklíči. Zaujímalo by ma či niekomu z tohto kríženia od Evky niečo vyklíčilo - mne tiež nič.

291

Mě taky nic

292

Já teda neměla tohle křížení vůbec.Jediný po Exotic star  mám od  Pavla po Christmas Gift jednu rostlinku  a ta roste.

Zásilky ode mne jsou taky na poště .Tak doufám že dojdou v pořádku.Jde to z Brna.

293

Karen přidala jsem ti tam pyl z Misty snad se ti hodí  ab   ab   ab

294

Jani to jsem moooc ráda to víš že to vítám. Další krasavice co nemám.

295

Tak ať se ti daří,držím palce.   ab    ab:)

296

Jani  a fotku nemáš? Našla jsem jen Misty

297

Karen jestli myslíš Flamenco  Q.   tak jsem ho zrovna vložila.

298

jj já ji našla  a děkovala za vložení  ab ab ab

299 Naposledy upravil: komule (12-02-2011 20:27:03)

tak vás musím trošičku napnout, protože já sama jsem jako luk!
kříženeček poněkud povyrostl - stvol má 45 cm. takhle vypadal včera, poupátko bylo ještě hodně stěsnané, jako dva blíženci
http://img5.rajce.idnes.cz/d0501/4/4404/4404330_2828ae468548d4de25e0e10a678c46ed/images/P1000853.jpg

a takhle vypadalo poupátko dneska dopoledne
http://img5.rajce.idnes.cz/d0501/4/4404/4404330_2828ae468548d4de25e0e10a678c46ed/images/P1000863.jpg

nechci předbíhat, ale mám pocit, že bude také plnokvětý, jako byla vloni Marie Sajfrtovna

tak snad zítra...

300

Už sa tešíme.... an