Re: Pokec o všem-8
asi jsi myslela Karen zákrsek... svestky ty mame doma taky, ale maji spatne zapestovany kmen a tak je necham byt
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-8
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
asi jsi myslela Karen zákrsek... svestky ty mame doma taky, ale maji spatne zapestovany kmen a tak je necham byt
Jaké švestky??? Mluvila jsem o meruňce
Švestky mám na zahradě dvě, první je děsně stará ,polovina koruny je už uschlá, ale nemá šárku a krásné velké plody. Jen se k ním nedostanu. Druhá je mladá nejspíš je to nějaká pláňka má taky krásné plody i když již menší,ale taky bez šárky. Na svahu na kopci u koní roste spousta stromů divokých .Vyrostlo to tam samo z kořenů odumřelých stromů. Zapoměla jsem název, ale jsou to takové ty švestky co nejdou od pecek a jsou dobrý na pálenku.
to bylo jeste na Tychi takze sem spojil v odpovedi vas obe
To buď ráda, že máš tak odolné stromky,aspoň je z čeho pálit.Co by jiní zato dali
to ja zacinam mit depresi, ze mi dochazi posl.sklenicka merunkove marmelady
Já měla meruňkovou a rybízovo-jahodovou a už je to taky všechno pryč. Ještě mám zásobu povidlí ze švestek a z jablek.Ale to není ono
my máme stále plný sklep..rybízová, malinová, jahodová, směs čeho s čímsi.. jen švestky na koláče brzo dojdou)o:
Švestky na koláče zamrazuji. Kompot by mi nevydržel ani do vánoc.Pepča mi všechny kompoty pokaždý sní jako pochouteku jen tak.
karen, v mrazáku není místo, tam jsou na koláče a jiné mňamky uloženy jahody, rybíz a maliny(o:
a švestkové kompoty mizí u nás pomaleji než ty, co jsou určené na koláče..takže v nejhorším se budou koláče pak dělat z těch druhých švestek:|
jj taky mrazím jahody a rybíz ten vůbec mám nejraději na táč ,ale jinak ty švestky mrazím ráda. Meruňky nejdou ony černají. Kompoty mě nebaví dělat, když mi je Pepča stejně hned sní a na buchty nezbyde.
mamka delala kompoty z svestek, tak mame zasobu-hlavne do jáhlovyho nakypu,mnam! sme koupili asi 30kg - ze sadu co je vedle ve meste
Taky se mi stenčují zásoby.Minulý týden jsem vytáhla maliny s jostou a dělala koktejl.Potřebuji místo v mražáku.No nebylo to špatný.Padli dva litry mlíka.
Jostu mám taky a ještě ternej rybíz ale všechno to mrazím dohromady a dělávám z toho pak táč s drobenkou děckám .Ale už jsem taky u konce.
asi si udelam zeleninovo ovocny rok
Edo, to blblo jen mne nebo nebyly stranky tedka funkcni?
Mirku, také mě to nešlo. Nějaký výpadek na serveru. Včera a převčírem mě zase prozměnu naštvali z VČE. Třikrat provedli na vteřinu blik a měl jsem vždy restart počítače.
lajdáci :o
Taky jsem měla výpadek a včera nebo už pžedevčírem to bylo to samé,a včera zase měly vápadek hry. Tořád to někde zlobí.
Jak vlastně amarylky zakládají na květ? Zhruba +- za každým 4. listem, v létě? Ví to někdo přesně? Nebo o článku na netu?
Přemýšlím o tom,protože 1 moje babičkovská,loni nekvetoucí,s obvodem 38 cm,vystrkuje poupě až u středu(1list od středu).Čekala jsem,že bude poupě někde dál ke kraji (schválně jsem zkoušela spočítat přibližně počet vrstev cibule-12)tak proč nekvete dál?Co ji přiměje založit poupata- léto,slunce,výživa,..?
Za každým čtvrtým listem se má vytvářet poupě, ale ne všechny vykvetou. Asi cibule nemá sílu, aby vykvetly kopletně všechny popata.
Brzo budeme mít 100 registrovaných uživatelů fóra.
Marťo,psal jsem ti SZ.
To už je nás spousta že, ale všichni sem nechodí. To by byl hukot, kdyby všichni najednou došli
Karen, to by fórum asi nezvládlo. Byl by to mazec.
Vím ,že jsi se jednou zmiňoval, že jsi měl před tímhle jiné, to počítáš hohromady i s tím předešlým?
A kdy se zakládá poupě.V zimě při odpočinku?
Poupě se zakládá v době vegetace,záleží především ale na vhodných podmínkách.Všeobecně platí,čím více listů během vegetace na rostlině naroste,tím více květních stvolů bude mít.Pokud je rostlina dobře hnojená a má dostatek světla,vykvete i bez zimního odpočinku.U mě je to zatím celkem dobře odpozorovatelné: Amigo v sezóně mělo cirka 10 listů - kvetou dva 2 ma stvoly.Giraffe 15 listů - 3 stvoly.
Mám dotaz,neměl by někdo cibulku tmavě červenou.Může být i malá.
Jeden známý shání.
Už se blížím ke startu, letošnímu prvnímu květu, konečně se poupě otevřelo a ukázala se čtyři poupata
Magdi to už mi posíláš pyl od Jungle Star ? To je bezva ještě mi to sice nekvete, ale už se chystá. Budu velice netrpělivě vyhlížet!!
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-8