121

Re: Pokec o všem-8

asi jsi myslela Karen zákrsek... svestky ty mame doma taky, ale maji spatne zapestovany kmen a tak je necham byt

122

Jaké švestky??? Mluvila jsem o meruňce  ab ab ab
Švestky mám na zahradě dvě, první je děsně stará ,polovina koruny je už uschlá, ale nemá šárku  a krásné velké plody. Jen se k ním nedostanu.  Druhá je mladá nejspíš je to nějaká pláňka má taky krásné plody i když již menší,ale taky bez šárky. Na svahu na kopci u koní roste spousta stromů divokých .Vyrostlo to tam samo z kořenů odumřelých stromů. Zapoměla jsem název, ale jsou to takové ty švestky co nejdou od pecek  a jsou dobrý na pálenku.

123

to bylo jeste na Tychi an takze sem spojil v odpovedi vas obe ab

124

To buď ráda, že máš tak odolné stromky,aspoň je z čeho pálit.Co by jiní zato dali ab

125

to ja zacinam mit depresi, ze mi dochazi posl.sklenicka merunkove marmelady ac

126

Já měla meruňkovou a rybízovo-jahodovou  a už je to taky všechno pryč. Ještě mám zásobu povidlí ze švestek a z jablek.Ale to není ono ab

127

my máme stále plný sklep..rybízová, malinová, jahodová, směs čeho s čímsi.. jen švestky na koláče brzo dojdou)o:

128

Švestky na koláče zamrazuji. Kompot by mi nevydržel ani do vánoc.Pepča mi všechny kompoty pokaždý sní jako pochouteku jen tak.

129

karen, v mrazáku není místo, tam jsou na koláče a jiné mňamky uloženy jahody, rybíz a maliny(o:
a švestkové kompoty mizí u nás pomaleji než ty, co jsou určené na koláče..takže v nejhorším se budou koláče pak dělat z těch druhých švestek:|

130

jj taky mrazím jahody a rybíz  ten vůbec mám nejraději na táč ,ale jinak ty švestky mrazím ráda. Meruňky nejdou ony černají. Kompoty mě nebaví dělat, když mi je Pepča stejně hned sní a na buchty nezbyde.

131

mamka delala kompoty z svestek, tak mame zasobu-hlavne do jáhlovyho nakypu,mnam! sme koupili asi 30kg - ze sadu co je vedle ve meste

132

Taky se mi stenčují zásoby.Minulý týden jsem vytáhla maliny s jostou a dělala koktejl.Potřebuji místo v mražáku.No nebylo to špatný.Padli dva litry mlíka.

133

Jostu mám taky  a  ještě ternej rybíz ale všechno to mrazím dohromady  a dělávám z toho pak táč s drobenkou děckám .Ale už jsem taky u konce.

134

asi si udelam zeleninovo ovocny rok ab an

135

Edo, to blblo jen mne nebo nebyly stranky tedka funkcni?

136

Mirku, také mě to nešlo. Nějaký výpadek na serveru. Včera a převčírem mě zase prozměnu naštvali z VČE. Třikrat provedli na vteřinu blik a měl jsem vždy restart počítače.

eda

137

lajdáci :o

138

Taky jsem měla výpadek  a včera nebo už pžedevčírem to bylo to samé,a včera zase měly vápadek hry.  Tořád to někde zlobí.

139

Jak vlastně amarylky zakládají na květ? Zhruba +- za každým 4. listem, v létě? Ví to někdo přesně? Nebo o článku na netu?
Přemýšlím o tom,protože 1 moje babičkovská,loni nekvetoucí,s obvodem 38 cm,vystrkuje poupě až u středu(1list od středu).Čekala jsem,že bude poupě někde dál ke kraji (schválně jsem zkoušela spočítat přibližně počet vrstev cibule-12)tak proč nekvete dál?Co ji přiměje založit poupata- léto,slunce,výživa,..?

140

Za každým čtvrtým listem se má vytvářet poupě, ale ne všechny vykvetou. Asi cibule nemá sílu, aby vykvetly kopletně všechny popata.
Brzo budeme mít 100 registrovaných uživatelů fóra.

eda

141

Marťo,psal jsem ti SZ.

142 Naposledy upravil: karelex (02-02-2011 21:04:29)

To už je nás spousta že, ale všichni sem nechodí.  To by byl hukot, kdyby všichni najednou došli  ab ab  ab

143

Karen, to by fórum asi nezvládlo. Byl by to mazec. ab ab ab

eda

144

Vím ,že jsi se jednou zmiňoval, že jsi měl před tímhle jiné, to  počítáš hohromady i s tím předešlým?

145

A kdy se zakládá poupě.V zimě při odpočinku?

146

Poupě se zakládá v době vegetace,záleží především ale na vhodných podmínkách.Všeobecně platí,čím více listů během vegetace na rostlině naroste,tím více květních stvolů bude mít.Pokud je rostlina dobře hnojená a má dostatek světla,vykvete i bez zimního odpočinku.U mě je to zatím celkem dobře odpozorovatelné: Amigo v sezóně mělo cirka 10 listů - kvetou dva 2 ma stvoly.Giraffe 15 listů - 3 stvoly.

147

Mám dotaz,neměl by někdo cibulku tmavě červenou.Může být i malá.
Jeden známý shání.

148

Už se blížím ke startu, letošnímu prvnímu květu, konečně se poupě otevřelo a ukázala se čtyři poupata an

149

Karen, Lenko, vyhlížejte poštu.
M.

150

Magdi to už mi posíláš pyl od Jungle Star ? To je bezva ještě mi to sice nekvete, ale už se chystá. Budu velice netrpělivě vyhlížet!! ab ab ab