Re: Neznámá Amarylka-2
mozna Jani, ze barva vcelku bude odpovidat, ale mam velke vyhrady ke tvaru, Tvuj ma vice oblejsi listky, za to na vedlejsi fotce je vyrazne ostrejsi..
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-2
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 20 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
mozna Jani, ze barva vcelku bude odpovidat, ale mam velke vyhrady ke tvaru, Tvuj ma vice oblejsi listky, za to na vedlejsi fotce je vyrazne ostrejsi..
podle fotky z Eurobulbu bych tomu uz veril
Mně taky vykvetl první letos(o: Taky červený a taky neznámý, ještě tedy není plně otevřený, ale už jsem ho zkusila vyfotit, bude to dneska problém v tom zataženém počasí, je na fotce příliš oranžový..
Změřím ho, až se otevře, jen mi musíte prozradit, jak se květ měří(:
výška stvolu je 36 cm, průměr květu 15 cm
Zůstane beze jména nebo mi ji pomůžete k nějakému jménu přiřadit? Barvou odpovídá poslední fotce. Pokud chcete vidět fotku ve větším rozlišení, tak ji najdete v albu pdo názvem Červená ze Sparu.
To je teda nějaká raritka 8 lístečků!!!
Jsou nádherné obě dvě. Já budu mít novou neznámou zítra. Moc se na ní těším.
je Leni hodne zajimava
Jestli nezůstala napůl cesty mezi jednoduchou a plnokvětou.
PS: Dávala jsem ji sem včera a byla jsem zvědavá,kdo si všimne,že je divná a něco jí přebývá.
Máš pravdu , včera jsem si to nevšimla,až když jsi to řekla
Tychi ,já mám hodně podobnou.Taky nevím název.Zítra ji sem hodím
bohuzel fotky se mi Jani pres tu maxi velikost nepodarilo zobrazit :lol:
skusím to přes sklad ale ten mi moc nejde.
Já tomu nějak nerozumím mě se zobrazí normalně v čem je zádrhel?
o dost lepis Jani! no budem cekat vesele s tebou!
Jani,jsem zvědavá co z toho vyleze
janko zajímavé, mně se nikdy poupata neobjeví stejně velká, vždy jsou dva květy proti sobě a pak zas dva, takže postavit ji tak, aby na ni byl hezký pohled je problém..
u me to je taky tak, nejdriv dva naproti sobe
Janko, vypadá moc zajímavě, také jsem napnutá, co z toho bude.
jestli není "zádrhel" u Mirka v tom, že používá jiný operační systém a ne Windows, jako my ostatní
asi to bude spíš o rychlosti připojení, přece jen ty velké fotky se stahují trošku déle i nám, co máme připojení rychlejší.
Moje neznámá krasavice už se otevírá. Jsem na ni tak natěšená, že jsem neodolala a trošku jí pomohla.Večer nebo zítra už bude v plné kráse.
dost se podobá na mojí druhou neznámou, ale není totožná. Tahle má rovné lístky a dolní část květu je dočista bez červené krezby.Ten zelenkavý nádech mají obě i když u této se mi zdá výraznější. Taky si myslím že tahle bude větší,zítra ji přeměřím. Obě jsou v prvním kvetení.Loňské léto to byly sazeničky z oddělené cibule. Pro porovnání dávám i snímek druhé amky
Dovedl by je někdo zařadit? Já si s tímhle nevím rady.
Tohle je mateřská rostlina a dcera . Jsem zvědavá, jestli se taky víc dobarví. Fotka mateřské rostliny je z r. 2009 v dalším roce už jí tak tmavě červeně proužkovanou taky neměla. Musí to ovlivňovat asi složení půdy? Vím že jsem jí ji přesazovala já do kupované země předtím ji sázela ještě stará pani a nevěžím že do kupované zeminy. Nejspíš jen do půdy ze zahrady.
to jsem Jani zvedav na tu barvu, to je napínavý!!
jinak Karen ta, co ji tu ted ukazujes mi pripomnela PB, mozna si jsou velmi blizce pribuzni
No teda na Purple mi podobná nepříjde. Ty dvě moje by mohly být příbuzné, ale s PB težko.Ta má jiný tvar lístků a navíc je PB tak krásně tečkovaná.Tyhle obě jsou čistě bílé se zelenkavým nádechem ,který je na dolních listech výraznější. Ta původní od sousedky je hodně stará cibule byla obrovská a zasazená až po krček,všechno přežila a kvetla. Teď už jsem ji majitelce zasadila líp.
myslel jsem na prvni pohled-z dáli... zblizka samozrejme jsou tam velky rozdily
Tak konečně vkládám tu fotku
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 20 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-2