301

Re: Naše křížení amarylek

A čeho je to kříženeček  a jak je starý???  jsem také napnutá jak hrom !!!!!!!!!!

302

uz si nepamatuji s cim jsi ji krizila, jak se jmenuji rodice? vypada jak Elvas...teda aspon zatim an

303

Komulko,jestli bude k mání malé,tak stojím ve frontě.

304 Naposledy upravil: komule (12-02-2011 21:22:43)

ale Jirko, to mě moc těší, že jsi také trošku sklerotik, jako já. ab zamluvil sis ji už když sotva vystrčila puk an
Míro a Karen, Exotic Star x Dancing Q. , vyseto 2.4.2008, vzešlo 1 semeno z 15 - přísp.č.260

4 miminka :
tak miminka jsou rozebraná, píšu si: Jirka, Karen, Lenka, Karel... event. Helenka - přísp.č.274 ab

305

To jsi hodná, já si to zrovna vyhledala vpředu co to je  i že mám zamluvené mimčo. Exotic Star x Dancing Queen. tak ještě mě potěš  jak rostou ta miminka? ab ab ab

306 Naposledy upravil: komule (12-02-2011 21:27:43)

Karen, jako z vody!!! ab ab ab

PS: a určitě je plnokvětá, začíná se otvírat

307

Bezváááá  teď už budeme i vědět jak  pokvetou  : ):)
Jak jsi mi poslala loni ty dva kříženečky, tak Jeden z nich už je vzbuzený delší dobu  je to Baby Star + Aphrodite.  Byla sázená od tebe  r.2009  v květnu. Teď vypadá takto:
http://img.janforman.com/th/Snimek037sm68.jpg

Druhá ještě spí teď jsem ji teprve sázela  ještě nevyrazila.

308

Karen, já je nezimuju. vlastně ty mladé vůbec, ty první dva křížence na Ex.Star vyseté 2008 jsem také ještě nezimovala a kvetou a rostou...
ale na tebe nemám. rozhodně moje cibulka B.S.xAphrodite není tak velká jako tvoje, i když listy má také 4. fakt bys měla prozradit, jak s nima kouzlíš!

309

teda to sem zvedav jaka bude a bude urcite pekna, kdyz ma tak super rodice! uz abys zacla mnozit pro Holandany a budou ti lezet u nohou  an

310

Na podzim měly cibulky asi 13 - 14 cm obvod. Nenechala jsem je růst pro nedostatek místa. I tak mám nějakých 17 truhlíků v obyváku. Tak že co šlo jsem dala spát.  Nevím čím by mohlo být,že se jim tak daří, mimo letnění nedělám nic zvláštního. Tvoje dva semenáčky rostly přez léto společne s dospělýma amkama pod netkanou t. Tady jsou fotky už po tom co jsem je sázela v tuhle dobu. I ta druhá už ukazuje lísteček.  http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … sla_51-60/

311 Naposledy upravil: Tychi (12-02-2011 22:25:55)

Mě by spíš zajímalo, jak to děláte, že listy rostou nahoru? moje jediné mimčo mělo krásný rovný listek a už se zas ohnul a válí se po stole. Takhle to dělají všechny, zabírají pak děsně místa...

I když na toho křížence jsem zvědavá taky dost(o:

312

Tak že tahle má ještě listy nahoru  to je jen ze začátku, pak k rostlině zapíchnu jehlici a přivážu. Taky se mi pozdějc rozvalí, ale stejně je to zajímavé, že padají jen doma. Musí to bejt tím že světlo je jen z jedný strany.  Až jsem je na jaře vysadila ven, oddělám jim podporu listy se klátí všemi směry.Postupně všechny listy co vyrostly doma zvadnou a vymění se za nové,ale ty už nepadají stojí nahoru  i bez uvazování. Koukni se sem tady mám fotky z loňského letnění za celou sezonu. Je to tam vidět jednak jak venku krásně zmohutněly  a pak jak krásně drží nahoru. Doma to hot musím vydržet, hlavně aby se nepřevážily a nepopadyly ze skřínky na zem.
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31k_Ama … a_zahrade/

313

taky si myslim, ze je to svetlem z jedne strany a vubec, ze svetla je malo..

314

otáčela jsem ji každý den potvoru malou, no nic, na léto bude na balkoně a naroste až jí květináček praskne(o:

315

Komulko, tak jak vypada poupe, jsem jiste stejne nedockavy jako Ty! an

316

Otáčením jsem jen docílila toho ,že se listy rozhází do všech stran. Já je raději svazuji.Ta moje, jak jsem dala včera fotku nahoru Baby Star + Aphrodite stačilo od včera do dneska byla postavená jinak a dnes už jsem ji musela podvázat. Prostřední listy se obrátily za světlem na druhou stranu. Když pak listy moc narostou celej květináček se převáří. Lepší je celé ty listy přivázat  a do jara musé nějak vydržet. an

317

přeji všem krásný nedělní podvečer. u nás už zase sněží... mému kříženečku se také rozjely listy, protože jsem ho přenesla z okna v ložnici do kuchyně, abych si užila květů (dvou ad ) a dneska už se válejí po stole stejně jako tobě Tychi
tak abych vás už moc nenapínala - takhle rozkvétal včera večer

http://img5.rajce.idnes.cz/d0501/4/4404/4404330_2828ae468548d4de25e0e10a678c46ed/images/P1000868.jpg

a takto vypadal dnes v poledne - tatínka tedy rozhodně nezapře
http://img5.rajce.idnes.cz/d0501/4/4404/4404330_2828ae468548d4de25e0e10a678c46ed/images/P1000873.jpg

318

gratuluji, skoro si myslim, ze by sis ji mela namnozit a pak prodat Holandanum, urcite by mohli mit zajem... je krasna an

319

Je veeeľmi zaujímavá. an Blahoželám. Takúto určite ešte nik nemá. ag

320

Evi, opravdu nádhera an an ad

321 Naposledy upravil: karelex (13-02-2011 18:20:39)

Komulko  našla jsem správné rodiče k té tvojí krasavici??   Už se moc těším na miminko. an an an
Je prostě famózní!!!!

http://img.janforman.com/th/mamzamluvenemimco.ExoticStarxDancingQueenhorzdz3k.jpg

Nežli jsem to vyrobila  tak jsi mi utekla !

322

moc pekne jsi to Karen udelala, takovy vymozenosti ja teda neumim :-( jsi sikovna, tohle by chtelo udelat vzdy az nekomu vykvete semenacek an

323

Krásný an

324 Naposledy upravil: karelex (13-02-2011 18:39:18)

U svejch si to dělat budu  však už jsem začala ,každý křížení má na začátku fotky rodičů takto sestavený. Dělám to na   Photoscape  určitě by jsi to zvládl, když to dovedu já. Je tam program na spojení fotek  .Nejdřív udělám ty rodiče  a pak spojím k nim toho potomka.
Včera jsem to dělala prvně pokusně už s potomkem i když mně žádnej nekvete.Ale aspoň jsem přišla na chyby  a jak na to.
http://img.janforman.com/th/53201103..horzevr4.jpg
Vidíš, tady jsem dala obráceně rodiče  a zjistila jsem že je třeba aby byly rodiče -fotky stejně velký.Taky mě napadlo dodatečně  že musím popsat fotku před spojením.

325

aha..no driv nez neco nevykvete tak se do toho hrnout radsi nebudu

326

Já mám starší jen ty dvě od Komulky co mně poslala an

327

a nepokvetou? mne teda asi ne..za to pristi rok uz to budou prerostlici an

328

vlastne uz letos na podzim ...

329 Naposledy upravil: karelex (13-02-2011 19:17:17)

Zatím teda to nevypsadá  ta co kvete Evě je  vysetá   2.4.2008, moje až o rok později   zasetá 4.5.2009.Ta druhá je ze stejného data  ,ale je pozadu, ještě teprve začíná rašit lísteček.
Ještě si říkám, že třeba se rozhodne v létě na zahradě. Ta druhá co se teprve probouzí má dvě mimina od loňska  a to měla minimálně 4 listy.Ty teda jsou vidět na fotce ze sklizně. Jestli a kolik měla v létě to už nezjistím.

330

ale stejne si myslim, ze hlavnim obdobim kvetu bude doba po 3.roku-tj letosni podzim a nasledujici zima...