Re: Vittatum
Komule,já taky 0 bodov.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Vittatum
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Komule,já taky 0 bodov.
no vidíš, zrovna jsem se tě chtěla, Jirko, zeptat a znovu jsem pročítala vlákno Exotic Star, protože mám pocit, že jsi po mně chtěl pyl. ale už si nepamatuju, jestli to byl z E.S. nebo Giraffe nebo Papilio... to víš, sklerotik. ale mně se z těchto nepodařilo nic, semeníky odcházely jeden za druhým. teď mám celkem čerstvě na E.S. opylený čtvrtý stvol, ale naději tomu téměř nedávám...
no ja jsem na tom stejne..
tak u mne to taky není nic moc, ale přece jen ten jeden po Papiliu a Clovnovi to jsem už rozdala a mohu říct že mi i všechna vzešla. Zatím je mám pořád ve vodě ale mají kořínek .
Další po Papiliu trochu větší je na Sumatře, teď je ve fázi kdy z čistě kulatého tvaru se mu začínají dělat ty rýhy. Vyhráno ještě není.,ale naděje tu je. Ostatní semeníky jsou kuličky ,ale to je ještě nejistý hodně ,zatím se drží Girafe, možná i Rose.Poroučí se Night Star -ale to byl pyl už až z listopadu a uplně poslední.Myslela jsem že se udrží dneska začal odcházet. Na Rose mám nadějné Girafe. - taky už rýhuje. Ostatní padlo. Pak další už jsóu uplně na začátku, nemá smysl je vypisovat.
Komulko ty nabízíš pyl z něčeho?
Komule,já byl převelice ůspěšný u Giraffe,sice dnes odešel jeden semeník a to po E.Star,ale jinak pukají tato křížení:
Mateřská Giraffe x Neon
x Lima
x Giraffe(od tebe)
x Cybister Rose
a na dobré cestě je i
Giraffe x Vittatum
je na posledním stvolu,ale podle ostatních co již dozrály,se asi i on uchytil.
Nebudu je nabízet,protože jsou již zadána pro Mě,Pavla,Karen a Tebe.Uvidíme,kolik jich bude,podělím nás a v případě vzejití pak můžeme ostatním nabídnout semenáčky.Ale rozmělňovat je na počet například tří semen mi přijde zbytečné.
Ps : Dozrála i Purrple Breeze X Krakatoa,ale semen je také poskrovnu,takže rozešlu výše jmenovaným,a u nich pak ostatní můžete poptávat případné semenáčky.
Karen, mně teď všechno víceméně dokvetlo. mám ještě poslední dva květy na druhém stvolu c. Roze a toť vše. ostatní hvězdníky spinkají, po dnešní kontrole žádná změna. dokonce ani kolibri Fanfare, který vždy začíná v únoru sezonu, nemá žádné známky květů. asi budu mít pauzičku
jj oni si potvůrky nedají poroučet, až se jim to bude hodit tak teprve pokvetou. c. Roze mám pyl vlastní uložený, ale chybí mi už Papilio,
teda Jirko, s tou Limou to budou ale deticky!:|
ja se priznam, ze letosni rok je pro me a slechteni spatny, zatim nic..ale to byly zatim jen dva z kraje-co byly v hlin.kvetinaci, ktery se mi tuze neosvedcil..
tak to jsi byl Jirko opravdu úspěšný - závidím! jsi ale moc hodný, že na mě myslíš, už se těším na další plaváčky.
přijde mně, že vše, co jsem podnikla s Exotic Star, šlo do háje. a přitom první semenářský úspěch u hvězdníků mám právě s E.S. asi letošní rok není této krasavici nakloněn... Míro, v květináčích to asi nebude . to spíš globální oteplování či ochlazování (?), sopečný prach atp. :o
vloni to slo samo..ale zas to byly jine odrudy..
Komulko, opylení s Papiliem, všechno předčasně zaschlo, takže výsledek také 0.
Edo, tak to je mi líto, že ani tobě se nedaří
hmmm, asi je letos opravdu špatný rok... dneska jsem to znovu kontrolovala a mooožná na c. roze se chytlo Papilium i E.Star, ale semeníky jsou tak mrňavé, že si vůbec nedovedu představit velikost semínek no, ještě je předčasné radovat se.
také na čtvrtém(!) stvolu E.Star se možná ujal pyl z Rilony, ale veškeré opylování na předchozích třech stvolech bylo k ničemu
U mne na c. roze zůstává poslední semeník a to po girafe.Také je menší nežli jsem zvyklá.
mne se komulko zdaly semeniky zprvu ok..ale postupne se v rustu zasekly a nakonec zezloutly
hold kdyz se nechce tak se nechce, treba diky tomu ozareni se zmeni pocet chromozomu a pak mi tento cybister bude delat snadno semena-to s tim poctem chromozomu po ozareni se jiz casto stalo i jinych rostlin
a co vůbec dělá ta ozářená? Bude ti letos kvést nebo jde zatím jen na listy?
no ten jeden listek mi uzrala mamcina kocka :lol: tak doufam, ze se vzpamatuje, urcite nepokvete, nebot neni dostatecne velka, pokud by rostla podle planu tak dalsi zimu by mohla..
jj kočiny je milujou, ale nežerou, jen si s nimi hrají a pěkně je posekají.
Míro, takhle mi dopadlo 90% semeníků... co naděláme, jen zkoušet dál.
je zajímavé, že ten obyč bezejmenný oranžový, který jsem koupila v květinářství s tím obřím poupětem a očekávala od něj bůhvíco exotického, tak zklamal na celé čáře. nejen tím, jak vykvetl, ale i tím, že nepřijal pyl vůbec z ničeho. ani svůj. to mě tedy opravdu dostal!
zivot je boj
Je krásná, taky se na ni pokaždé těším až mi vykvete.
jeee, Karen, ty si ale rychla...:-)). Jojo, patri mezi moje nejoblibenejsi....Je nenarocna, vdecna....
Davide,měla by bejt mezi těmi cibulkami co jsem ti posílala.jen nevím která,vím jistě že ji stará pani měla
je krásná, obdivovala jsem ji od prvního momentu co jsem ji zahlédla.
Je krásná, ale to říkám pořád dokola. Moje teprve začíná rašit.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Vittatum