331 Naposledy upravil: karelex (13-02-2011 19:53:51)

Re: Naše křížení amarylek

Určitě to tak bude, ale je taky moc důležitý jak je cibulka velká. Tady ta co kvete nyní byla cibulka odebraná od matky loni v únoru.Byla rostlá až u dna cibule a měla tvar banánu. Celej rok rostla nejdřív doma  a pak na zahradě na podzim jsem ji zazimovala  a teď  kvete. před rokem jestě byla u maminky a ani ji nebylo vidět jen lísteček.

332

stejne je to ruzny, ja dostal od Jirky PB a je o neco mensi nez ta ma a PB to zvladla a kvete, no doufam, ze mi to pak vynahradi an

333

Karen, moc se ti ty fotky povedly - je to krásně názorný. já si taky vedu evidenci a vkládám si tam fotky, ale v Excelu a už to začíná být docela náročný ab
jinak z těch tří křížení, které jsem dělala v roce 2009 je nejvitálnější B.S.xD.Q., pak B.S.xG.Godess a nejméně bujná je B.S.xAphrodite - ta nemá ani jedno mimi a cibulka je nejmenší

a všem moc děkuju za ohlasy. je to fakt úžasný pocit, když vám z takového malého plochého nic vyroste a vykvete kytka, ale nejdůležitější je, když ten pocit máte s kým sdílet!

334 Naposledy upravil: karelex (13-02-2011 22:14:42)

Byby Star + otec Gren Godes  mi teprve začíná růst, ale má dvě vlastní cibulky z loňska . .průměr cibule při sušení byl  4,5 cm - obvod 14,13 cm
B.S.xAphrodite  to je ta co jsem ji ukazovala už včera  a ta teda roste co se listí týká nádherně  a cibulka měla při sušení  průmer cibule 4,5_cm  -  obvod_14,13_cm
Tak vlastně obě jsou stejně velké ab ab ab

Jo a já nevím co je to ten Excel  tam si ukládáš fotky do počítače???

335

Komulko přidávám se ke gratulantům je opravdu nádherná moc se mi líbí an blahopřeji an

336

komule, ten je parádní, navíc je podle mého dost jasné, že každý květ bude trošku jiný a tak se máš pořád na co těšit((o:

a mimochodem, přesunula jsem pidicibulku zpět ke světlu a za hodin list stál zpátky ve vzpřímené poloze. Prostě toužil po světle..

337

Karen ta je krásná an  gratuluju

338

Onko, Tychi, také moc děkuju. dnes rozkvetl druhý květ, zítra dám fotku.

Karen, Excel je tabulkový procesor pod Windows, já si do něj zapisuju úplně všechno , místo do zápisníku nebo sešitu, dají se tam vkládat i obrázky / fotky

339

Komulko děkuji za vysvětlení, to neumím,zatím nedovedu psát jinam nežli do mailu. ac

340

jisto to Karen zvladnes, urcite je to jednoduzsi nez nahravani fotek an

341

Je parádní.Koukám,že to s tou plnokvětostí nebude až tak složité.Zatím,jestli se nepletu,kvetla 2 křížení s pln. a oba ji zdědila.Bezva.

342

Komulko, kříženeček je parádní, gratuluji. Ty dva, které mám od tebe, letos rozhodně kvést nebudou. Třeba překvapí příští rok.
M.

343

takovej plnej cyboster by nebyl z daleka k zahozeni ab an

344

Magdi, mně taky rozhodně nepokvetou. jsou to takoví prcíci, to jen Karen je má vykrmené - asi jim podstrojuje vepřo-knedlo-zelo

Leni, těžko říct. já mohu zatím posuzovat jen z těchto dvou cibulí a u nich to tak vypadá. chce to ale rozhodně víc zkušeností. za dva tři roky budeme možná moudřejší ag

345

Tak jsem dneska odřízla poslední semeník který vypadal ještě pořád nadějně na c. Rosa + Girafe.  Cibule už držela jen tento poslední  a dneska jsem si všimla že se celej stvol začal naklánět a při pohmatu je poznat že se scvrkává. Tak jsem jej dala do vody uvidím jestli se něco zachrání. Rose měla dvakrát začínající hnilobu a kvetla jen jedním stvolem c. Sumatra  potíže neměla, ale semeníky taky postupně opadaly .ještě má ale 3 jsou taky takové drobné. U obouch nebyly žádné listy  až tento týden začaly růst u obouch  bohužel jak rostou listy odešel semeník.
http://img.janforman.com/th/Snimek0347ygz.jpg

346

myslim, ze semenik je jiz docela pekny a zvladne to takto sam...., mne teda Sumatra take neroste, po listech ani pamatky, tak snad se umoudri

347 Naposledy upravil: karelex (17-02-2011 18:07:15)

Kdybys tak měl pravdu.!! Já si jsem vědoma že vypadá nadějně, jenže ta stopka  změkla  a jestli znovu nenabere sílu  tak to nezvládne. Víš změkl celej ten stvol  nejen malá stopečka.Zatím doufám že se ve vodě vzpamatuje.Jak jí začaly růst listy stvol změkl, jako kdyby neměla dost sil na oboje.
Jo a ty listy jim začaly růst oběma až tento týden.Tak myslím že tobě taky začnou.

348 Naposledy upravil: Miroslav (17-02-2011 18:26:01)

zkus tam hodit malinkato cukru jako výživu, predtim jsem popisoval jak to udelat, aby semeniky na lilii vydrzely, uz ale nevim kde to presne je :-(, ale umistit na svetlo a jen malo vody

349

dobře dík ! an

350

ale to svetlo tam popisovali, ze je mimoradne dulezity!

351

Sumatra taky bez listů ale vyhnala novej stvol.  an

352

a kolikatej to je stvol?to je teda neuveritelny, doufam, ze ji budem mit po tomto mohutnym kveteni v kondici an

353

Já mám teda zalistěné oba cybistery,ale je to teprve tejden co vyrazily.Ale žádnej další stvol není v dohledu. Spíš si říkám, že až budou pryč všechny semeníky, že byych je možná přesadila,protože jsem je původně dala hodně nahoru a teď se nedají zalévat horem vůbec.

354 Naposledy upravil: Miroslav (17-02-2011 20:01:28)

uz nevim zda jsi to psala..ale zeptame se-co se ti povedlo opylovat na Sumatre( s čím)?

355 Naposledy upravil: karelex (17-02-2011 20:21:45)

Napíšu ti to znovu, ale víš já jí mám tak vysokou ,že nahoru nedostanu  a tak ani nevím co opadalo byly tam semeníky co rostly po Papiliu, Girafe, Rose,A od Rity Night Star . Něco už je pryč  a jeden vysí odumřelý  a nevím co je zač. Nechce se mi to zase všechno rozebírat. Musím ji postavit na zem abych dostala na vršek .
Tady nahlédni  kam až se mně vyšplhala  ta potvora ab ab ab

http://img.janforman.com/th/Snimek035hnch.jpg http://img.janforman.com/th/Snimek0370vlz.jpg

356

tak to Karen chapu, ze se ti tam nechce ab

357

Kare to už je na horolezecký výcvik.  ab    ab    ab

358

na to už nemám roky!!! ab ab ab

359

U tebe bych si nebyla ničím jistá.   ab     ab   :mad:

360

Karen, tak jsem chtel pohrbit tve krizeni s Ambianci a San remo a nakonec se jeden kousek prece jen nad povrchem ukazal tak mam velikou radost an