Re: Neznámá Amarylka-2
Karen, je nádherná
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-2
Stránky Předchozí 1 … 7 8 9 10 11 … 20 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Dneska mně rozkvetla další neznámá z řady těch jak my jim říkáme babičkovské.Není to nic moc. Měla ji jedna známá, ale říkala, že jí nekvetla a tak nakonec že skončila ve sklepě,kde na ni nakonec zapoměla.Až můj zájem o amky jí je připoměl. Myslím si, že stará mateřská cibule ve snaze přežít vychovala z vlastních zásob 4 dětičky. Tahle z nich byla největší. U mne kvetla poprve a mám je již druhou zimu. Tak bych měla mít ještě 3 další ,ale ty nepokvetou a tuhle jsem dnaska předala jedné pani v ulici .
Karen, jak není to nic moc? Je krásná!
krasna barva Karen
Karen je moc pěkná.Tyhle jak říkáš babičkovské mají své kouzlo.
Já jí nechtěla pomlouvat, to se ví že je hezká.Já navíc si o nich - těch starých myslím, že mají zdravej a odolnej kořínek.Rozhodně je nikdo nerozmazloval jako my ty naše přešlechtěné krásky. Ta pani co jsem jí ji přenechala má postiženou snachu a už dávno nějakou po mně chtěla. Slíbila jsem jí nějakou co by kvetla právě pro tu paní a o této předpokládám, že ji budu mít ještě 3x ty sice letos ještě nepokvetou, ale to nevadí.
Tak u svokričky sa mi začali už amky prebúdzať a rásť, takže už budem postupne ako budú kvitnúť pridávať fotky aj ja. Toto je jedna s tých neznámych babičkovských odrôd. Foto je slabé, ale snáď postačí
Je velice podobná té mojí na minulé straně, jen u mé jsou kolem paprsků ještě tmavé čárky .Ty je tam nemáš nebo je to fotkou?. I tvarem jsou stejné.
Nie, nie, žiadne tmavšie čiarky tam nie sú. Je presne taká ako na fotke (myslím tým aj farby). Mám ju aj v albe pod názvom Neznáma mama2 z minulého roku.
Tak to nejsou stejné. Moje je vyloženě oranžová , no jako na fotce.
Babičkovké amarylky mají svoje kouzlo a hlavně odolnost. Mám dvě spolehlivě kvetoucí podobné šlechtění Amoretta a spoustu dceřinejch cibulí. Květ má 15 cm a výška rostliny je 50-60 cm.
Karen já to nemyslela zle spíš jako chválu a máte s Jirkou pravdu že jsou odolnější.
kdyby byla kontrastnejsi tak mi pripomina Santos, ale ten pruh se mi tam moc libi
Mně teda zase napadl Clown. Ty spodní světlejší lístečky jsem tam měla taky.
Karen, v Ivančicích budou za chvíli za všemi okny hvězdníky! jen tak dál
Janko, a proč je namáčíš do té zelené jenom z půlky? :rolleyes:
Dneska rozkvétá druhá neznámá mám ji od Milky60 ze Slovenska. Kvete poprve a má jen dva květy,ale co mi přijde zvláštní je to, že má u obouch květů na jednom lístečku jakousi bílou čáru .Ještě jsem to neviděla. Uvidím jak se změní postavení lístků až se docela rozloží .Dnes jsem jim s rozkvétáním trochu pomohla :mad:
Asi máš pravdu.Je to sranda pořád jsem ho nemohla sehnat a když mi konečně přišel z EKo zahradnictví tak jeden mi vykvete neznámejch z OBI. Tak mám dva.Jestli ten z Eko je Clown.
Já to měla podobně. Prvního jsem si koupila ani už nevím u které společnosti. Byl to ten první a nic z něho nezbylo jen nějaké kříženečkové po něm rostou. Pak mi poslala Helenka malinku cibulku. Moc se jí nechtělo, už jsem ji pomalu odepsala taky až teď víc jak po půl roce začala růst. Mezi tím mi přivezla z Polska Drahuška bezejmenou cibuli z které se nakonec vyklubal krásnej Clown. Tak budu mít taky dva až ta prťavá cibulička jednou pokvete. Zatím má tak 1 cm lupínek
Janko - to poznáš za pár dní. Clown měl ty lístečky stočené dozadu. Jakoby se hodně otevřel. Na té fotce od Karen je to vidět. Tak pokud to ten Tvůj udělá - tak to určitě bude Clown.
Andi díky přesně tohle dneska udělal.
ta cervena hvezda je moc pekna, libi se mi to, je to neobvykle
Mám ještě jednu také od Milky 60 jen letos kvetla druhý rok. Ukazovala jsem jí tady loni byla celočervená a ve středu sotva náznak nějaké hvězdy. Letos přímo zářila a je víc do oranžova.
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … 05_....jpg
jsem si i rikal..ze by ti rozkvetla zase? pamatuju si na tu podobu s tou cervenou hvezdou, je opravdu krasna...jen co to je,vid
Prozatím si ji nechám i když jsou si tak podobné.Jen ji nebudu asi opylovat, možná kdybych měla nějaký plnokvětý pyl, ale mám jen z Sweet Nymph od Beaty a to se mi zdá že se k sobě nehodí nebo co myslíš ty? zase se mi na ní líbí jak je velkej květ, ještě mám čas na rozmyšlenou tak do zítra.
skoro bych rekl, ze krome cervene bys mohla pouzit skoro vsechny, aby bylo vetsi rozpeti barev v potomstvu..
Během několika dní mi pokvete jedna Amka ze semen(první).Takže jsem napnutej jak kšandy.Sice jsem ji nechoval od narození,nýbrž adoptoval,ale i tak je to radost.Bude jednoduchá do červena.Matka B.star,otec bezejmený, drobný červený.
Stránky Předchozí 1 … 7 8 9 10 11 … 20 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-2