211

Re: Opylování,šlechtění,semena

No a co chceš dělat, musíš to nechat na nich až lupnou. Já když začnou lehce žloutnout, zkouším lehce stisknout dvěma prsty na výšku to jedo žebro. když už jsou nachystané  - lupne to. Ale pak už je nechávám dojít samotné. Většinou do rána se uplně rozevře. Pak semeník odloupnu i se stopečkou a nechám doschnout z kelímku  aby náhodou nepopadaly pryč.

212

V tomhle je to stejné jak u těch ibišků. Musí trochu seschnout semeník. Podle velikosti jich tam bude asi hodně. Opylovala jsem Ambianci s Charismou.

213

a jaky mas seminka z ibisku-kdyz uz jsi je tu zminila?? ty semeniky hvezdniku, zkus je vyfotit, nektere se totiz nemusi zdat, ze jsou zrale-treba ze by pukl semenik...

214

nechce nekdo pyl z Charismy? na PB dam White Nymph a Sumatru a jiz zadna mi nevykvete...akorad pokud chcete, aby to snad prislo do patku tak napiste hned..zatim jen pro jednoho, pyl je ze dvou kvetu..

215

Tady - semeníky.
http://sklad.obrazku.cz/t620614_DSC0380.JPG

216

A tohle jsou semeníky ibišků - čekají na výsev.:D
http://sklad.obrazku.cz/t620615_DSC0378.JPG

217

a to jsou jaky ibisky, syrský?? co jsi krizila(odrudy) amarylek, pochlub se an

218

Ibišky jsou klasické - čínské růže, ne venkovní. A amarylisy - je to různé ab, největší semeníky má Charisma x Ambiance.:D

219

to sem nevedel, ze clovek muze doma tyhle pokojovy taky opylit:-) kolik mas seminek??

220

Dneska jsem uveřejnil pod svoji složkou na hlavní straně nabídku semínek. Vím, že někteří jste již vznesli svůj požadavek, ale bojuju s časem. Tak prosím napište se znovu a dle aktuální nabídky.

221

Ulam květin a sadby na pěstování Hipku, prašné ve stejný den :rolleyes:

http://images38.fotosik.pl/693/4b38e6cb838a8d60med.jpg

222

Rostou někomu semínka ClownxPapilio?Mě ze 3  začal růst u 1 kořínek-ve vodě-ale uhnil tak ve 3 mm a konec.

223

Já mám jednu rostlinku.

224

Z 3 semienok mám 2 s korienkom.

225

To jsou ta ode mne?  Já je mám vyrostlé všechny,ale dávala jsem je do vody hned druhý den po sklizení  vzešla všechna  a zasazená rostla taky dál.  Nejspíš je u nich důležitá doba do zasazení(dání plavat)Všimla jsem si ,když jsem je vysypala ze semeníku,měla všechna semena výrazně nafouklé středové semínko a do rána se to docela ztratilo. Při rozdělování mi zbyla 3 semínka   a ta jsem nechala doma jako rezervu, kdyby někomu došla rozdrcená.  Když je nikdo nepotřeboval  dodatečně jsem je zasadila přímo do substrátu.  Nevzešlo z nich ani jedno.

226

Mě zatím leze jedno.Já je hodila na topení.Při pokojové teplotě v substrátu nedělali nic.

227

A já teda dopadla jak sedláci u Chlumce.A to jsem se na ně tak těšila.Je zajímavé,čím víc něco obskakuji a těším se na to, tím hůř to dopadne.

228

Tak že jen Lenka nemá níc?  Tak já ti až bude teplo jedno z mých pošlu.

229

jinak svy semenace co sem sklidil na podzim (nektere) tak po sklizni jsou stale v kotelne a zkusim jak to vydrzi do jarni vysadby do volne pudy...sice mensi trapeni, ale mista malo :lol:

230

Mirku, také jich mám ještě asi 25 ve spánku, ale mám obavy, že se jim bude příliš krátit doba vegetace.

eda

231

od toho to bude pokus a uvidi se jak se s tim vyporadaji an

232

Tak já už mám vytažený  a zasazený všechny, ale nad tím co píše Mirek jsem už taky přemejšlala i s tím ,že by pak měly krátkou vegetační dobu. Říkala jsem si, že by to asi bylo třeba přebírat  a nechat spát ty menší, které by neměly naději na kvetení. Teď mám osázených 18 truhlíků  v každém tak kolem 10 rostlinek. Je nemyslitelné  až budou větší a samostatně prvně zimovat  nebylo by už možné je zasadit doma a nechat vykvést najednou. Ale to je ještě do budoucna. an

233

ano presne tak karen,vystihla jsi to---ty co mi zustaly v kotelne tak to jsou ty, ktere urcite nepokvetou-nakonec teda nekvetla zadna, ale to je fuk, ty vetsi aspon zmohutnely, takze hold ty mensi prezimuju a vysadim, jinak jiz mam zcela roztatou tem i v hloubce-diky bezmrazim nocem, takze se uz muzu konecne vrtat v zemi an

234

Já teda nemám žádné jiné semenáčky co by byly starší nežli z loňska mimo těch dvou od  Komulky  a ty teda taky nekvetly  Třeba by mohly ještě na zahradě to zkusit?  Cibulky mají slušný.Jinak mám řadu cibulek od mateřských rostlin které poprve zimovaly nasuchu  a z těch mi jich několik kvetlo  nebo bude kvést. Ale to jsou nejspíš všechny obyčejné - babičkovské  a ty asi kvetou z menších cibulí. Ty dvě od Komulky jsou stejný nebo i větší a nekvetly.

Na zahradu jsem ještě nešla  snad se půjdu podívat zítra. Naposledy to ještě moc klouzalo.

235

u nas je nehorazny sucho, velmi dlouho neprselo...asi vyseju aspon ven redkvicky

236

až tak??? To mě vůbec nenapadlo že bych už měla  začít s těmahle věcma.  A co ten tunel  na amky  už jsi jej rozbalil?

237

mně taky přijde strašný sucho. jak bylo teď těch několik mrazivých slunečných dní a ještě mrazivějších nocí, tak to ten mráz všechno strašně vysušil a mám zvadlé listy od modřenců. to jsem ještě nikdy nezažila. i roďákům visí listy...
jinak Mirku, jiřinky máš krásné, gratuluju.

238

Karen, zem je jiz dost oschla, ne-li sucha, takze je na ne nejvyssi cas, pokud chces, vysej si i spenat a predpestuj salaty-je nejvyssi cas
tunel jsem vybalil a je to hruza, je moc nizky-vejde se tam tak s bidou salat, takze bude jina varianta...
za chvili jedu do Pardubic tak se aspon dozvim co je noveho v jirinkovem svete .-)

239

Mirku já si myslela že to tak bude.  Jednou jsem takový nějaký tunel viděla v obchodě u nás  a taky se mi to zdálo nízky.Nejspíš to bude chtít vlastní výrobu.

240

no ja mam alespon kovovy oblouky, tak snad to bude stacit