Re: Naše křížení amarylek
a nebo vyšlechtíme mini miniaturní
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Naše křížení amarylek
Stránky Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
a nebo vyšlechtíme mini miniaturní
Já beru všechny,teda pokud na mě zbyde
Tak hlásím dílčí úspěch,5 semínek Apple Blossom X Cherry Nymph,byť nebyla dozrálá,vyklíčila.A to už jsem to vzdával.Asi 3 týdny byla semínka ve vodě a nic.Jen jsem pořád vyhazoval ta,co hnila.A asi 10 posledních už jsem jen tak vhodil do zeminy a čekal,dnes jsem to rozhrábl a našel 5 klíčků.Zajímavé je,že kolem jadérka nebyla už vůbec žádná blanka.
Jinak z křížení Giraffe X Neon mi vyklíčilo 1 semínko z 8,dvě ještě vypadají nadějně a zbytek jsem již vyhodil(buď prázdná,nebo shnilá).No ale i z té jedné rostlinky mám radost.
mne zacina klicit girafe x cybister rose, tak uvidime
Já si tonepamatuji,zasazené jsou v kuchyni.Zítra pdfotím a dodám.
Jirko, u mňa je to takto :
Giraffe X Neon 1z5
Giraffe X Lima 5z8
PB X Krakatoa 6z8
Giraffe X Cyb.rose 7z8
Giraffe X Giraffe 5z7
Takže maximálna spokojnosť.
A ešte mi budú dozrievať semienka :
Maguire´s Envy X Gilmar, X Red Pearl, X Flamenco Queen, X Gervase
Tak kto by mal záujem napíšte. Helenka už písať nemusí - s ňou automaticky počítam.
Pavliku,jestli ti zbudou semínka, vzala bych si taky.Dík Karen
Karen jasná vec.
Prosím ťa prezraď mi ako to robíš že ti tak tie semenáčky rastú - som z toho jeleň
Používaš už aj nejaké hnojivo? Aký máš substrát? Prikrívaš ich petfľašou? Kde ich máš umiestnené? Asi príliš veľa otázok, však.
Nejdřív je dávám do vody plavat.Potom je sázím - když má aspoň jedeno semínko i zelený lupínek do výsevního substrátu.Všechny kelímky jsou odstřižené z pet lahví a mám udělané dírky i po stranách kelímku. Nepřikrývám je.Ale loni jsem semínka dávala přímo do substrátu a to jsem je teda přikrývala vrchní částí té petky.Odkryla jsem je ,jakmile se ukázal zelený lísteček.Teď, co nejdřív plavou už to nepotřebují. Nepřihnojuji je a zalévám jen odstátou vodou a to tak že střídavě rosím a střídavě postavím kelímek do vody a nechám nasáknout.
Karen, podobne to robím aj ja. Ale už je všeobecne známe že u teba rastú jedna radosť.
A ak by som ťa mohol poprosiť o rezerváciu jedného semenáčka c.Sumatra X Papilio bol by som ti veľmi povďačný.
A ešte sa spýtam - z čoho striháš tie prúžky do kelímkov s názvami?
prostě karelex = kouzelnice, to je stará známá věc
proto je Karen tak háklivá na to, když ji někdo osloví Karelex - tím se to nahlas přiznává a mohlo by to mít negativní dopad na výsledky její práce (rozuměj - kouzlení)
Dík za fotky semenáčků.No, sice jsme o trošku menší, ale ne o tolik.Hlavně, že rostou.
Leni, důležité je že rostou.Jestli jsou o něco menší to tak není důležité
tak jsem vám dneska vyfotila svoje "patrové" amarylky. Mirkovi zabírají třetinu okna, mně 100% - od podlahy po strop
detail horního patra:
v mocca shaku semínka z Brazílie - vittatum x Papilio, v černém květináčku před ním psitacinum, vlevo v černém Craker Jack od Karen, kterému roste krásný třetí list a dvě poupata v pozadí je vittatum z Eurobulb
detail dolního patra:
vpravo se prodírá do dalšího podlaží květní stvol Lemon Lime od Jirky a vedle letitý nákup z Ikey - kolibri Fanfare, které si letos dalo hodně na čas - vždy kvetlo jako první už v únoru...
Komul teda máš to pěkně našlapaný ale mi na tom nejsme líp.
Komulko máš to moooooc pěkný
perfektní! a kolik se toho vejde! a to drevo je luxusni, uzitecny a jeste skvely vkus, bravo !
Dobrá inspirace ,to budu muset ukázat manželovi
Zajímalo by mě jestli vám klíčí semínka E. Star x Temptation. Mně nevzešlo žádné a už přestávám tomu věřit. Ostatní jsou už zasazené a rostou.
Karen, ani mne z tohoto kríženia nič neklíči.
To je mně líto
ale mám tu překvápko , které mě naopak udělalo radost.Opylila jsem svoji amku - naobrázku a dala jsem na ni Exotiku. Semínka byla nebo spíš nebyla.Jen trocha prachu a v něm jen několik kuliček bez křidélka velikosti sotva 3 mm.Nasypala jsem to vše do vody jen tak , aby se neřeklo,když už to tam narostlo.A teď si představ,že jedno to mrňavé nic pustilo kořínek.Lísteček zatím nemá a už tak týden se to nemění ale i tak je to naděje.
tak mně letos opět vykvetla Marie Sajfrtovna. opět pouze dvěma květy, ale vůbec se na ni za to nezlobím :cool:
dovolím si vložit tři fotky, snad se vám bude líbit stejně jako mně
dík za "patra" pro mé amarylky patří především mému truhláři - ten mé výmysly přetváří ve skutečnost
No je to krasavice to je bez debat!! Co je to zač?je tonějaký kříženeček?
Karen, tady je obsáhlé loňské téma, kde jsou i fotky (některé se bohužel vytratily... )- vloni výrazné zelené hrdlo se letos ztrácí, ale celkově se mně letošní květ líbí víc.
http://amarylis.hys.cz/viewtopic.php?id=89
Dík jsi hodná, už jsem si to prošla.Tak je to potomek Exotic Star x Blossom Peacock. Matně jsem si to pamatovala.
no je to frajerka! gratuluji, fakt pekna!
tady je pár odkazů, koukněte
http://forums.gardenweb.com/forums/load … 28792.html
http://forums.gardenweb.com/forums/load … 75.html?33
http://forums.gardenweb.com/forums/load … 742.html?8
už se těším na budoucí fotky z našich křížení
Stránky Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Naše křížení amarylek