Re: Pokec o všem-9
Dostala jsem cibuly Křínu , má 22 cm v průměru .Můžu ho zasadit do květináče celoročně ? A jak velký četla jsem že má být 10-15 cm hluboko.
Edo poraď v našich podmínkách by venku vymrzl.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-9
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Dostala jsem cibuly Křínu , má 22 cm v průměru .Můžu ho zasadit do květináče celoročně ? A jak velký četla jsem že má být 10-15 cm hluboko.
Edo poraď v našich podmínkách by venku vymrzl.
Tak si projíždím na internetu aukce a nenarazím na svoje fotografie:
http://mimiaukce.com/aukce.php?id=6709976
To mě dokáže vytočit,že se paní Poskierová nemůže zeptat,jestli fotografie může použít.A já blbec si chtěl ještě od ní koupit cibulky.
to je ale rychlá paní :mad:
Janka, křín jsem nikdy nepěstoval, to bych radil určitě špatně, Mirek by mohl vědět co s ním.
Teplota v zimě asi 8 stupňů. V našich podmínkách by venku určitě zmrznul.
Taky jsem někdy narazil na svoje foto. Je to sranda a šok zároveň. Já s tím počítám a značkovat fotografie se mě nechce.
udajne ma pry snest i mrazik s velkou vrstvou mulce a navic na zimu sucho-to teda na Karlovarsku Jani neni zadne misto, tusim, ze to je s Libereckym krajem a Vysocinou nejchladnejsi kraj v zemi...takze jak pise Eda, nechat pro 8st na suchu ve velke nadobe, nema rad presazovani.....
Míro díky za radu.
Mám takovej pocit že s těma fotkama to bylo nešˇastný nedorozumění.
Už se mi to taky stalo ale já s tím počítám když je zveřejňuju ,amku mám já a je to jen fotka.To je můj názor,každej na to nahlíží jinak a má na to právo.Specielně na http://www.obrazky.cz/?q=amaryllis jsou amky odevšad a že jich tam je. Narazila jsem tam na nače fotky z alb co máme na centrumu.
ale vždyť sis, Jirko, od ní dneska na Aukru cibulky koupil!?!
já na to koukala taky, ale napsala jsem jí dotaz a dozvěděla se, že to jsou loňský kříženci od Evči z Krumlova
Jani, to co uvádíš, je vyhledávač fotek na netu, tudíž se najdou všechny obrázky s popisem "amaryllis" - to není zneužití cizího obrázku ve svůj prospěch. já souhlasím s Jirkou - krást se nemá
To jo ja taky vím jen že se dají stáhnout odevšad.a jsou tam odkazy i na naše alba.
No nakonec jsem od aukce odstoupil,protože mě to naštvalo s Těmi fotkami.Ještě beru pokud se někomu fotka líbí a stáhne si ji pro sebe,ale pro účely reklamy,či prodeje si má vyžádat souhlas.A pak jsem Taky zjistil,že jsou to přebytky od Evči.
Dodatečně gratuluji Karen k dalšímu vnoučeti a přeji hodně zdraví a štěstí do života.
No, nejlepší je, že je třeba získala vypiplané od Evči zadarmo a pak je sama prodává.
Já jí taky dávala přebytky a ještě Radek
Ona i chodí sem na fórum?
byla u nás doma přivedla mi ji známá od sousedky ale sem chodí sem je tady nahlášená, jen ne moc často.
mně teda dala cibuli z Polska a vyrostl z ní Clown. Pěkný.
Od Eviny je poctivě koupila a na Aukro dala jen pár co se jí už nevešlo do skleníku.Evina to prodávala jen v celku.,tak toho bylo .
Karen a pod jakým jménem je tady registrovaná?
Janka má pravdu, ta paní mně psala, že je od Evči koupila - cca 200 cibulí. a pamatuju si, že Evča psala , že se jich bude zbavovat a dá je do nabídky, ale byla by ráda, aby to nemusela moc drobit. tak tohle asi pro ni bylo ideální řešení
KOmul pod Merlot a je z toho špatná bylo to nedorozumění.Myslím že postiženejm napsala mejl.
Mě jen naštvaly ty fotky,a nakonec jsem rád,že jsem nekoupil něco co už mám.
Tak jsem dnes sázel všechny Amky,co ještě zimovaly,a zjistil , co všechno ještě pokvete.Budou to Aphrodite,
Amorice(?),Limona,Pasadenna,Cybister Rose,San Remo,Prelude,Elvas,Hercules,Rosalie,Exotica,Tres Chic,Amigo a znovu rozkvétá Gilmar,Daphne a druhý stvol Showmastera a Mamba.Takže jaro bude ještě docela pestré.Jediné co nevím,zda opylovat,či ne.
Bude vůbec někdo chtít ještě nějaká semínka?
Jinak jsem hleděl kolik toho mám - 28 truhlíků o průměrné délce 50 cm,80 samostatných cibulí v květnících.A to ještě nemám vyseta všechna lětošní křížení.(PŘEDLONI JSEM MĚL GIRAFFE A NĚKOLIK CIBULEK B. STAR)
Jsem to ale MAGOR.
Ale nejsi,nebud na sebe tak přísný
Jirko, takových magorů je nás tady víc,aspoň já určitě. Jen ještě
Amorice mi na květ letos nenasadila a loni koupená .Carnival nekvetla loni a letos zase nejde. Jinak je to podobné jako u tebe jen mě mrzí a hodně - přišla jsem o Pasadennu. Nebudeš mít miminko? Musím ji za zase určitě znovu pořídit.
A předloni? to jsem měla dvě stejné od sousedky
Jo moc se těším v krátké době mi rozkvete .President Johnson myslím, že to bude on!!Moc se na něj těším
Karen,já ji měl,vykvetla a celá shnila.Ani řízky se nepodařily a tak jsem ji koupil znovu.Cibule je nádherná,mladá s minimálním podpučím a tak pokud se podaří a bude mimčo,je tvé.
Jsi hodnej moc dík!!
Jirko, to máš docela velkou starost o všechny pečovat.
A nejhorší je že je mám na dvou místech,ve městě v paneláku cca 1/3 a zbytek u sebe.V paneláku se mi do semenáčků dali nějaká potvory,černé tečky na listech,jako špony na skle od řezání kovu.Ale teď obměnují listy,tak to mizí.
Typické pro třásněnky. Jsou to jejich výtrusy. Já bych to řešil přemístěním rostlin na balkon a postříkal Reldanem. Přes den oschnou a večer je nanosit domů. Pravděpodobně Reldan není příliš škodlivý, má označení škodlivosti pouze jako dráždivý. Na třásněnky pomáhá. Listy dobře prohlídni, určitě je tam najdeš, když je nezlikviduješ nalezou ti na nové listy a bude se to opakovat. Jsou to potvory.
Jirko to ich teda máš. Ak by sa ti podarili kríženia na Herculesa - Daphne, Tres chic, Gilmar tieto semienka by som si ešte zobral. Prípadne ešte Daphne X Gilmar, Daphne X Tres Chic, Daphne X Hercules. Ja už som tiež toľko tento rok neopeľoval - nie je miesto. :lol:
A k tým třásnenkám - Edo má pravdu. Tiež sa mi začali v byte na niektorích amkách vyskytovať, postriekal som ich na balkóne Reldanom a je pokoj - zatiaľ
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-9