Re: Pokec o všem-9
No Karen koukám co tu Draha vyvádí by mne nenapadlo ode mne zdarma a ona prodává semínka za takové peníze ??? je podnikavá
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-9
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
No Karen koukám co tu Draha vyvádí by mne nenapadlo ode mne zdarma a ona prodává semínka za takové peníze ??? je podnikavá
jj. Rady a co ty jak se pořád máš? Jiná z těch od tebe už nekvetla, nebo aspoň zatím, třeba ještěv létě si dá něco říct.
Letos mi amky krásně kvetly , ale nyní mi jedna za druhou začínají hnít. ˇUplně jsem přišla o Nymf , během několika málo dní totálně shnil od stvolu a dívala jsem se včera , ostatní na tom nejsou o mnoho lépe. Budu je zacgraňovat , ale nemám z toho radost. Myška
Draze jsem taky loni posílala semenáče.Hlavně ,že to víme,aby si někdo nekoupil to co máme.
Pro Mirka- Ismenie nakonec zřejmě vykvete.Má mezi listky nějaký zárodek,zřejmě květ.Takže pyl bude.
Taky mě am.nikdy nehnily tak jako letos.Asi zima,málo slunce,...Na okně nemám místo,takže jsou dál. Dost jich po nasazení přišlo o kořeny,něco i hnije, a to je udržuji jen v mírně navlhlém.Nejlépe jsou na tom ty,co zimovaly v květináči.Už jsem přišla o Toscu,1 Minervu,2 am.mám v perlitu.
Jo ještě 1 smutná zpráva. Pořád čekám, až dozraje semeník mámy plnokvěté x Tiramisu,pln. x Jungle Star.Velké,už žloutly,ale místo puknutí začly hnít.Po otevření až asi na 2-3 semínka,a to je spíš zbožné přání než realita, plané.
Dám je do vody,co kdyby náhodou.Mrzí mě to.
Draha z toho co jsme jí poslali nedala pryč ani jednu.Jen těch pár co jí už nikam nevešlo a ty byly poctivě koupený od Eviny.Tak už toho nechte jde nám snad o amarylky a ne o jiné.......
Vypadá to že se asi chytilo křížení Clown x Sprekelie tak jsem napnutá jestli vydrží.
Opět jsem dnes zapoměl nakoupit obalky a známky,ale zitra mám volno tak to napravím a pošlu.
Děkuji Pavlovi za semínka.
Pavle semínka došla v pořádku.Jsou krásná veliká.Obdivovala jsem, že jsou všechna po stejné matce,to máš z jednoho stvolu? Mně většinou dozrají na jednom stvolu jen 1-2 semeníky.
Moc děkuji.
Jani musím oponovat toto je pokec o všem... :rolleyes: a hrozně mne to udivilo ..navíc svoboda slova .....
Dobře beru na vědomí.
Leni, a za jak dlouho Ti Ismenie pokvete??
To si netroufám odhadnout.V neděli večer při zalévání jsem nakukovala mezi listy a místo tenké špičky lupínku tam byly hrbolky.Dneska už je stvol kus nad listy.Roste jak žíznivá čára,za včerejšek pár cm.Ale kdy rozkvete neodhadnu.
Karen, semienka sú z jedného stvolu zo 4.kvetov. Ale musím povedať, že cibuľa je stabilizovaná pekných pár rokov. Žiadna kupovaná "nadopovaná" cibuľa.
Pavle,tak že by to bylo tím?! Je to možné,já mám všechno mladé - kupované,mimo dvouch. Pokaždé ze tačátku jdou všechny semeníky a později odpadávají jedna za druhou.Maximálně jsem měla 2 ato ještě jeden zůstal malej.
Myslím si, že niečo na tom bude, ale aj aktuálna "kondícia cibule" je asi dôležitá. Určite je aj rozdiel či má cibuľa jeden alebo dva stvoly.
Navyše som si všimol, že po kúpe novej cibule májú tieto menej kvetov na druhý rok. Ale tiež nie všetky.
Pavle to jsem taky zjistila. Dokonce cibule která loni měla cibuli dokonalou i při koupi,kvetla na dvouch stvolech , letos jeden malej a jen 3 květy. Teprve po dvouch měsících se lepší. Ale mám i takové,co druhý rok nekvetou vůbec.(oba loňské cybistery)
Ja to mám taktiež tak. Nik nevie čo s cibuľami robia aby hojne vykvitli po predaji a oni chudinky sa potom musia z toho vzpamatávať.
Ale verím, že to už bude lepšie a lepšie.
Nejhůře mi dopadly Minervy. Měla jsem dvě .První zahnívala od stvolu už loni. Myslela jsem si ,že jsem ji z toho dostala.Zbyla ji jen půlka,ale rostly jí listy. Přez zimu zhnila docela od druhého zbytku stvolu - o tom jsem nevěděla.Dostala jsem ji odkvetlou a na jaře už nevyrazila.
Druhou jsem dostala od Radečka.Byla zvláštní světlou barvou květu. Loni bezva, letos kvetla slabě a bez listů.Dneska jsem ji podruhé vyndávala. Je na tom dočista jako ta první.Zahnívá od zbytku stvolu. Tak už jí je taky jen půlka. Snad mi zůstane aspoň ta jedna.
Myslím že každý má aj zlé skúsenosti, len sa o tom nepíše. Lepšie sa píše čo sa podarilo. Mňa napríklad asi najviac mrzí, že sa mi nepodarilo zachrániť jedno H. reticulatum. Napadla ho mucha a zo zbytkov cibule(hoci pekných) nič nevyrástlo... čo už. Raz sa darí viac, raz menej a niekedy sa nedarí vôbec.
Pavle, máš pravdu. O neúspěchu se s radostí nepíše. Já jsem totálně odrovnala Floris Hekker, žere mně to dodnes.
Já loni přišla o Mambo a máte pravdu málo cibul kupovaných loni mi letos kvetlo a když tak dva ,tři květy.
Pavle, zatím jedna dobrá zpráva Tres Chic -zatím se drží všech 12 květů co jsem opýlila.Pro jistotu jsem ten první stvol uřezala.Už tam letí 3 stvol.Cibule asi letos dostane pěkně zabrat.
Heli aj mne na Tres Chic pekne rástli asi 3 týždne. A potom amen. Držím ti palce,aby to bolo u teba inak.
To jsem ráda, že jak se ukazuje , máme stejné zkušenosti - myslím na to slabé kvetení v druehém roce po koupi . Jak je vidět ,to umělé narašení a vyhnání cibulím neprospívá.
Jediná loni koupená co nevykvetla byla Carnival. Ale ona nekvetla ani letos do dneška netuším co to mám za záhadu .Přitom je to cibulka pěkná a slušně olistěná. Tak snad příští rok??,ale je to k vzteku když mě tak napíná normální amka.
vyhnívání květního stvolu je jednoznačně způsobeno spálou. dostala jsem Gilmara, koupeného v Kaufu (?). vykazoval známky hniloby, ale nejdřív jsem myslela, že to bylo jen z přelití. stvol byl krátký, po rozkvětu jsem ho uřízla, cibuli vyndala a byla jsem zděšená, jak se hniloba rozrostla. oloupala, zasypala dřev.uhlím, nechala zaschnout a zasadila do perlitu. tlačil druhé poupě a několik listů. od té doby se nijak nehnul (necelých 14 dní) a po vyndání jsem zjistila, že hniloba dále nekontrolovaně pokračuje. a opylený stvol ve vodě??? voda byla úplně růžová, stvol na řezu nachově červený se skvrnami postupujícími vzhůru a prakticky shnilý !!!
můj názor je, že pokud je cibule takto zasažená spálou, už se vyléčit nedá - viz vaše zkušenosti s vyhníváním stvolů a moje zkušenost s marným léčením několika cibulí v průběhu tří let
no jo., ale dvakrát jsem měla hnijící zbytek stvolu u cibule , která ani na spálu nevypadala. Ta nešťastná Minerva co odešla po hnijícím stvolu doplatila na to, že jsem si druhého nevšimla ještě loni. Ale jinak s tebou souhlasím, když je spála už uvnitř, nic s tím nejde udělat.
Na druhé straně nechápu proč někdy zbytek stvolu krásně uschne a jde vytáhnout a jindy to vypadá ,že jen měkne a ne a ne uschnout. Na zatíkání šťávy do dutiny dávám dobrý pozor.
no, to je právě způsobené tou spálou... kolikrát není navenek viditelná, ale hlodá uvnitř
Karen , nemůžu najít téma Pr. Johnson!?! jsem slepá? vždyť jsi tam velmi nedávno dávala fotky!
To bude tím, že jsem tam nepsala
když já jej nejdřív určila jako Picotte pro nesprávné vyparvení a pak už debata zůstala tam
http://amarylis.hys.cz/viewtopic.php?id=228
aháááá
tak já to pohledám ještě jednou
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-9