Re: Pokec o všem-9
Zase prší a teplota na 0 prostě hrůza.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-9
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zase prší a teplota na 0 prostě hrůza.
Já mám skluz,za neděli jsem stihla roztřídit jen 8 truhlíků a to mi ještě 11 zbývá.Doufám ,že dnes aspoň něco udělám.
Je opravdu jaro,vůbec nestíhám.To jsem si ještě pořídila kačenky a kuřata
Jani, mladá včera jela na chmel je tam někde v čechách.A pořád píše jaká je tam zima a prší
CHudinka tady je na 0 i teď v poledne.Zima,zima. To je k pláči a ne k smíchu pošli jí kožich.
I tady se ochladilo,ale není to tak zlé.Ráno jsem měla na dvorku 9 C a doma 12 C, ale zase prší.Já semenáčky včera dodělala.Zatím je vše pod igelitem. Teďka trochu vykouklo slunko,ale nic moc.
Předpověď počasí u nás kontroluji tady na tomto programu. Zatím to vychází uplně přesně. Počítám, že kdyby mi to ukázalo přízemní mráz, hodím přez amky ještě deku a další igelit.,ale zatím je to dobrý.
http://forecast.agritech.prod.farmsat.c … lang=cs-CZ
Včera jsem odpoledne počítala ztráty zmrzly hortenzie , pelargonie . z části růže .Nedělá mi to žádnou radost.
Myška
U nás je to také tak. Zmrzly begonie, rajský, okurky a to byly ve skleníku....
Já ještě nevím jak jsou na tom stromky, ale jinak žádné ztráty nemám i když je to na pohled skoro k nepochopení.Sousedův zíhon s bramborama dělí od mých jahod jen cestička široká nějakých 30 cm .On má erteple dočista spálen a moje jahody si vesele kvetou dál.Ani kytky - růže, kosatce ... nic nechytly. Rajský, okurky,salát, mám v pařeništi taky v pořádku. Amky v tunelech jsou OK.,ale mám jich pár těch nadbytečných jen tak pýchnutých v barelu s hlínou kam dávám v létě kytky.Jsou to semenáčky co jsem si nechtěla nechat tak ty nevím na první pohled mně připadaly trochu zvadlé,ale zmrzlé se mi přece jen nezdají.
Dneska, možná zítra se snad zima konečně otočí zády a začne se oteplovat. Muškáty zatím přežívají a begonie jsem raději uklidil. Amarylky jsou v teple.
No tak podobně vypadají erteple u souseda.
u nás přemrzlé brambory a i ořechy pomrzly.Nejhorší to bylo blízko potoků.
Jani naše rajský jsou úplně stejné jako ty u Vás. Naštěstí Amarylky mám ještě v domě, jen jeden truhlíček se semenáčky jsem měla v pařníčku a ty jsou omrzlé, ale snad obrostou. Ale celkové to byl smutný pohled.... omrzlo skoro všechno i venkonví ibišky, hortenzie, brambory, magnolie - no kam oko pohlédne všechno je pryč
Tady to nebylo lepší .A pěkně to naštve jedna noc a je všechno v háji.Květinová sadba pryč cinie ,astry,hledíky.... prostě všechno.Letos budou záhony prázdné.
Ahojky všem .... teda,mrzí mě,že vám toho tolik pomrzlo.Já mám plno amek na balkoně,všetně loňských miminek a všechno v pořádku-vůbec mi totiž nedošlo,že to bude až takový.
No a co se táká mě,operace se zatím nechystá,prý pro mě není v mém věku moc vhodná,protože by mi museli sešroubovat4-5 obratlů k sobě a tím by docházelo k jejich řídnutí a rozpadu.Dostala jsem léky,které "oblbují" nervy a trošku se mi ulevilo,tak uvidíme,co bude dál.
No a další info pro ty,co pamatují mýho asisťáka Elvise -tady jsou další zprávy o něm .. http://www.pomocnetlapky.cz/cz/nasi-psi … u-610.html
a v červnu bych ho měla vidět na slavnostním předávání-promoci
Marcelko blahopřeji ti k Elviskovi, je to kabrňák.Je to nádhera, když dokáže pes tak samostatně pracovat a rozhodovat se co je potřeba v tu chvíli udělat. A tobědržím palce i nadále. Můj Pepča se v neděli vrací z lázní.Tak už tu nebudu sama ale zase mi přibude práce.
Macku Elvis je prostě super velká gratulace.Je až k neuvěření co se vyklubalo z té nemotorné kuličky.Nunńek je prostě PAŠÁK.
Macku,držím palce at´ je to lepší.
Tak jsem včera vyndla vše ven ze skleníku včetně mračňáků a kamelii , pak jsem se doslechla o krupobití ,které je předpovězeno na dnes a zase jsem vše postrkala alespoň pod stříšku a nebo zpět. Nerada bych potom co mi část zmrzla nechala další zničit. Durmany zatím celkem dobře obráží a společně s mračňáky a ibišky snad trochu mi ozdobí terasy a dvoreček. Dnes se chci ještě vypravit do Lidl a koupit alespoň 2 pelargonie . Myška
vyzná sa tu niekto aj v kaktusoch? pls potrebujem poradiť..mám tu jeden dosť velký kaktus a je naklonený..že či by zakorenil a nezhnil kebyže ho trošku odrežem a zasadím znovu
Ahoj lidičky,tady je ale mrtvo.No jo no jaro.
Asi se každý vrtá v hlíně na zahradě. Alespoň pohyb prospívá zdraví.
Zuzko na kaktusy se zeptej tady myslím že ti někdo poradí.
http://forum.abecedazahrady.dama.cz/vie … 927969c9f6
ahoj Zuzko, kaktusy jsem nektere taky takto sesadil a v pohode, akorad po odriznuti musi rana zaschnout asi tak 7-10dni, pak namocim do stimulatoru a vysadim do substratu pro kaktusy..
Mirku, díky..možno sa odhodlám to takto skúsiť..aj keď sa bojím že mi odíde celý
Jaký máte počasí?Tady je zima a ráno zase mrazíky.Celé dny se to drží pod 10 stupni. :lol: snad už nic nenamrzne.
posledni dny kolem 14az15ti...nejzajimavejsi je, ze vsechny vesnice kolem maji cerny oresaky, jen my je mame lehce cerny a plody i snad budou .-)
Zdravím všechny, letošní květy ....
http://www.hradba.cz/obrazky/Hippeastrum2011/index.html
Nám zase na chalupě v Rychlebských horách napadlo 30 cm sněhu (to zachránilo všechny menší kytky) a následně mrzlo 3 dny (min -5 C). Nejvíce to odnesl ořech, javor dlanitoliostý (v lese omrzly všechny javory) a azalky, samozřejmě ovoce. jinak vcelku v pořádku. Tulipánům v horské zahrádce to nevadilo, tak posílám fotku, sice to nejsou hvězdníky, ale jsou taky moc pěkné..... Mám pro ně extra udělaný obrovský koš z pozinkovaného pletiva, jinak by je spásli hlodavci, kterých je kolem nepočítaně.
radime parádní! já bych potřebovala koš pro celou zahradu, krtkovi se tam líbí, na chvíli odběhne k sousedovi nebo do louky a pak se zas vrátí..
No to je nádhera.Moje tulipány se letos moc neukázaly. Asi je vykousala ta moucha. U okrasného česneku jsem je přímo našla.A to jsem se o ty cibulky tulipánů tak poctivě starala. Letos se na ně vybodnu, škoda práce.
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-9