Taky sepřidám do diskuze. Já si myslím, že ty larvy co jsi našel vkompostu jsou larvy zlatohlávka. U nás ,když napodzim rozrývám hnojiště - a to tam už ani žádný hnlj moc nedávám vesměs jen trávu a plevele - je jich tam velké množství. Ze začátku jsem taky nevěděla co to je, až další rok jsem si povšimla velké množství dospělých brouků tam zalétávat. Obrázky jsou všechny stažené z Googlu - ale to velké množství na prvním snímku - tak podobnou úrodu jsem mívala taky. Dávala jsem je s radostí slípkám chutná jim to.
Loni jsem neměla žádnou cibuli napadenou mouchou, jen jednu Ismenii, ale tu jsem tam už napadenou asi zasadila,protože hned po zasazeni uschlo všechno listí a na podzim byla larva uvnitř. Udělala množství dceřiných cibulek. Další napadené cibulky byly venku a bel to ozdobný česnek.Amky jsou pod netkanou textílií. Na volno jsem měla - bez překrytí a jakékoliv ochrany jen semenáčky z toho roku. Myslím že tak minicibulky moucha nenapadá. Letos loňské už zakryté jsou aletošní zase ne. Chemickou ochranu jsem nezkoušela.Zatím zůstanu při překrytí.