Téma: Zazimování mláďat
Dobrý den,
jsem naprostý začátečník a rád bych Vás, zkušené pěstitele, poprosil tímto o shovívavost. Měl bych na Vás 3 dotazy:
1) Letos v květnu jsem zasadil semínka z jednoho semenáče mé amarilky a asi 30 z nich se k mé radosti ujalo. Teď jsem před zazimováním, proto jsem přestal zalévat. Některé lístky seschly, jiné mají žluté konce. Je to v pořádku ?? Neboli, mají se zazimovávat i takhle mladé kytičky ??
2) Mateční kytka se mě při stěhování bohužel poškodila - ulomily se ji chuděře všechny listy (to bylo v září). Zalil jsem ji a nechal být. Mám ji stále v pokoji, kde od minulého týdne topíme. Teď se mi rozjela a už nasazuje druhý list. Chtěl jsem jí začít chystat na zimu, zalil jsem ji naposledy před měsícem, a ona jakoby přeskočila vegetační klid a chová se, jako by bylo jaro. Co s ní mám dělat ?? Dát ji do chladu a ona se stáhne zpět, nebo ji nechat být a vynechat letos "zimní spánek" ??
3) Jaký je dle Vás lepší způsob zazimování ?? Nechat kvítka v květináči a přesadit až na jaře, nebo je lepší cibulky z hlíny vyndat teď (i mé juniorky půlroční) a zabalit na zimu do novin ??
Předem díky za jakoukoliv odpověď