241

Re: Opylování,šlechtění,semena

A ty oblouky chceš jen tak zapíchnout do země?  Bábinka to tak dělávala pro okurky, ale moc se to neosvětšilo, oblouky se jí skláněly  a porůznu padaly. Stačilo aby na to šlápla kočka nebo sedla hrdlička.

242

oblouky budou zapiuchnuty v zelezny maly trubce co zakopu do zeme-vloni sem tak mel maly tunel proti plevelu na trvalkach a byla na tom stinovka..

243 Naposledy upravil: karelex (12-03-2011 18:54:07)

Tak to jo. Já právě pro tento účel budu dělat ten rám z latí. Vezmu si mustr podle souseda jen tu výšku oblouků budu pro dospělce muset víc nadzvednout..Trubky tady taky nějaké mám, ale to už si netroufám .pracovat se železem to by mi nešlo.
Teď se duševně chystám na odchyt moráků .Musím každému ustřihnout na jednom křídle pera a zítra plánuji otevřít jim průchd na zahradu.  Jen chytnout toho obrovského moráka bude pro mne docela zabíračka.  Tak mně drž palce abych zvítězila  ab   ab   ab

244

to u me doma jsou ostrihany brka u slepic araukan a stejne si dva metry preleti jakoby nic, no uz pěním jak bublifuk!

245

Tak morák i jeho stará už neulítnou  a já to přežila  jen s jedním zkrvaveným prstíkem.  Ale ulovit toho kohouta to je fakt náročný. Bojuje pokaždý natvrdo.  ab   ab   ab

246

to verim, si pamatuju jak v detstvi mi rekli jen ji podrz a ja mel z toho strach, zkusil jsem to, ale myslel jsem, ze snad umru, takovou silu snad nema ani dobrman  ab

247

Já teda nechápu jak ti můžou lítat slepice s ostříhaným křídlem 2 m vysoko. Stříháš jen jedno?

248

prave ze striham vzdy jen jedno, nevim jak to dokazou, asi udelam i to druhy nebo nevim  :mad:

249

Karen:Kříženec Clown-Papilio.Děkuji.Budu moc ráda.Ale nespěchám, až se ti to bude hodit.

250

Leni, zatím jsou maličké mají první lísteček. Tak až trošku zesílí  a hlavně jak bude jisté počasí.

251

tak slavnosten sem davam dalsi výkvěty semenacu
ten jakoby bily je stejny jako ten co vykvetl prvni, fotka uz tu na foru nekde je, kdyz jsou kvety mlade tak ta cervena linka je videt, nyni jsou kvety starsi tak jsou uz celobile...
http://3x.cz/di-A3JK.jpg
no a pak je tu treti semenac a z nej mam velkou radost, protoze je moc pekny, hlavne ten zvlastni pokryv zelene barvy
http://3x.cz/di-7EQ1.jpg
http://3x.cz/di-8TT7.jpg

252

Miro je moc pekný a hlavne zaujímavý.   an

253

Miry gratuluji, jsou krásné.Víš rodiče? Zajímalo by mě to u té bílé,že by jsi dal dohromady dva bílé rodiče to je myslím málo pravděpodobné,že?!

254

je to lemon lime x limona, je zajimave, ze ze vsech pocatecnich krizeni tak pouze toto udelalo letos kvety..asi rychleji narustaji..
jinak ty bile vypadaji jak Picotee, velke rozdily tam nejsou, spis je velmi zajimavy ten nacervenale zeleny, je to zajimave jak chytnul Limonní barvu a rozpitou cervenou asi po Picotee, no pak dam vedet jak to bude s odnozemi a odim sem nabidku

255

jj odnož by mě docela zajímala.Už jsem nevěděla jak Limona vypadá, ale našla jsem to  ab  moc se tu neobjevuje.
Jo a ty cibulky co ti mám posílat budeš sázet na zimu aby rostly?  Měli by se aby něco přez zimu nahnaly, ale jestli nebudeš, tak ti je snad pošlu až najaře. Nebo kdy chceš??
Já bych tu od tebe zasadila do truhlíku k ostatním.

256

ty dve co kvetou tak ty mam v kvetinaci...takze tam by to chtelo povyckat.

257

Moc pěkná to zbarvení je super. :rolleyes:

258

priste to ale budu muset vyfotit na bilem pozadi, aby to lepe vyniklo  :lol:

259 Naposledy upravil: Miroslav (02-12-2011 09:15:15)

jinak az nyni mi ten muj semenac co vykvetl  10.11. odkvetl...je to proste veliky rozdil zda jsou kvety v chladnu nebo doma v obyvaku

260

Mně dneska rozkvétá Purple tak jsem zvědavá jestli taky pokvete déle. Teď je v kuchyni na okně budeme ještě příští týden malovat pokoje tak už jsem je tam nedala. Sebrala jsem si pyl kdyby se dobudoucna hodil.

261

tak 179ks semenacku jsem presadil - no bylo na case, na to, ze byly letos v miskach a jeste nebyly pikýrovány... no mam radost

262

H. La Paz po opylení: 
http://img.janforman.com/th/P9130003zzzl.JPG

vyšší stvol x Snow Crest
nižží  x Papilio

263

drzim pesti t vydrzi!

264

Taky držím palce sand to vyjde  .Já nemám co ta Aftodita nemá  ani trošku pylu a tro jsem se těšila  ab  teda marně  ,fakt ani náznak

265

Jirko, snáď sa ti zadarí. Držím palce.

266

Jirko, šikovný   an     an     an

267

tak prece jen mam trosku stesti, po smrti Evergreenu mi pokvete prvni kousek meho nejzajimavejsiho vlatniho slechtení a to Lemon Lime x Bingo, no tesim se neskutecne - ni nejlepsi by byl zeleny plny, ale to jsou jen sny  ab

268

Miro, po koľkých rokoch ti začínajú kvitnúť semenáče od zasadenia semienka? Viem že by to mohlo byť okolo 3-4 rokov bez umelého osvetlenia. Z osvetlením je to skôr.

269

vetsina 3roky

270

Letos mám první semínka a to La Paz x Snow Crest,avšak ze 4 semeníků je asi jen 12 použitelných semínek.No i tak snad něco vzejde.