271

Re: Opylování,šlechtění,semena

Dalo sa to predpokladať, vzhľadom k tomu že La Paz je diploid a Snow Crest tetraploid. Budem ti držať palce Jirko. Som zvedavý či ti niečo vyklíči a hlavne či sa rastlinka uchytí a bude rásť. A ako opelenie s Papiliom? Semenníky rastú?
Ja som sa pokúsil opeliť Jungle Star Papiliom, no semenníky zoschli.

272

po lonskem roku uz nebudu pouzivat pyl z mrazaku, nikdy se mi nic nechytlo, takze radeji cerstve nebo hned poslane, na Jirovo krizeni jsem taky zvedavy!  an

273

Po Papilku nic.

274

Já dala Papilio na Amico a Picote red link.Tak jsem zvědavá co to udělá.

275

Miro, ja zas musím povedať, že peľ v mrazáku mi vydrží poriadne dlho - a funkčný. Samozrejme peľ musí byť dokonale uzatvorený.
Určite je však čerstvý peľ stopercentne lepší na opeľovanie. Závisieť bude aj na druhu opeľovanej rastliny, aj akým peľom opeľujeme.
Jirko to je škoda, čakal som že toto kríženie bude úspešné.

276

zkusim to Pavle jeste jednou, amm hodne ampulek, tak by to byla skoda nevyuzit, myslim, ze akorad z jednoho krizeni se to vloni povedlo

277

Helenka, prípadov kedy sa podarilo opelenie dip X tet (Papilio) X (Amico, Picote) je bohužiaľ veľmi málo. Aj ak sa vytvorili semenníky a dozreli, semienka boli absolutne hluché, bez zárodkov). Treba sa však pokúšať aj o nemožné, držím palce.

278

mě se pyl z mražáku osvědčil.Jen mi připadlo že v sáčkách nemá takovou životnost,jako když ho dám do papíru.No uvidím  ab

279

Miro , myslím že treba skúsiť opeľovať bežné hybridy (tet X tet, dip X dip) navzájom, aby si vedel že to naozaj funguje.

280

Já jsem měla s mraženým pylem loni výborné výsledky. Rozhodně nemohu říct,že by se mi s ním dařilo hůř nežli s čerstvým. Neviděla jsem rozdíl mezi ním a čerstvým.
Jo a včera jsem zase kontrolovala zazimované cibule ,několik jich je zase  narašených  a mezi nimi PRVNÍ SEMENÁČEK JIŽ Z MÉHO KŘÍŽENÍ. Není to žádnej zázrak ze začátku jsem opylila kde co čímkoliv jen když se to povedlo .V tomto případě jde o matka - neznamá červena + otec - Elvas. Semena jsem vysévala 28.1.2010.. Narašená je teprve malinko a ještě jsem ji tam nechala ,ale mám z ní ohromnou radost.

281

Karen, klobúk dole.  an  Od zasiatia do kvetu za dva roky... Paráda.

282

ao, to je velmi rychlé, no jsem zvedav! ja mam ted asi 3 semenace co pujdou na kvet, snad se taky zadari ab

283

Ještě nerozkvetla, tak abychom to nezařekli. Zrovna včera jsem zjistila u .Aphrodite,měla nasazené na druhý květní stvol  a zaschlo to. ac
Ten kříženeček má průměr cibulky 4 cm.

284

no to je pidižvík  ab  no bude to zajimave, Elvas je krasnej tak snad zdedi ledasco po nem!

285

No vidíš, mně zase tak malej se nezdál .Při zazimování vypadala cibulka takto - je to ta prostřední a na fotce jsou rodiče.
http://img.janforman.com/th/02201001...matkaneznamacervenac.7otecElvasc.5ynq9.jpg http://img.janforman.com/th/02201103...prumercibulek42724cmcmfb.jpg

286

myslel jsem malou na vytvoreni kvetu, jinak samozrejme na svuj vek je az převeliká! no tesim se s tebou!

287

http://img.janforman.com/th/DSCF9161jbel.JPG http://img.janforman.com/th/DSCF9162369d.JPG
Chico jedinej   zatím drží,La paz a Emerald semeníky shodily ac  ac

288

pekny Jani!

289

Jani,ty seš šikulka  an

290

No to není moje zásluha já jen opilovala ale díky ab  ab  ab  hlavně aby vydržel an

291

Jani, už sa teším držím palce nech úplne dozrejú  an

292

tak semenac, ktery mi prvne kvetl na podzim pokvete i nyni...aspon pokvete v dobe, kdy uz bude zima vladnout

293

pristi tyden by melo vykvest krizeni, kdy jako semenacky vzesly jen tri ks a jeden z nich jiz brzy vykvete, cele ty tri ci 4 roky je hýčkám, tak se tesim na tu pravdu  :cool:

294

Budu se těšit s tebou.

295

Můj  kříženeček se taky snaží a jde mu to dobře.http://img.janforman.com/th/02201203...ci14.jpg

296

tak jiz zitra vykvete semenac, kdyz budu hodny tak behem noci ho uz spatrim    ab

297 Naposledy upravil: karelex (24-01-2012 19:35:58)

Tak to ani dneska nepůjdeš spát!! Uplně tě chápu, ale ten můj taky spěchá - nahoře je fotka před 4 dny.Dneska již poupě přerostlo listy a ty jsou už taky vyšší než když jsem to fotila. Ukazuje se nám tu skoro každý den aspoň na chvíli slunce  a to byde asi hlavní příčina. I ostatní květní stvoly začaly se natahovat.

298

mi povidej, ackoliv ostatni cibule jsou v kotelne a slunce na ne nemuze, nektere maji uz 15cm a hold chtě nechtě je budu muset zasadit

299

Tak to ty moje většinou ještě spí. Dneska jsem hledala tu loňskou Novellu.Byla moc zhnilá,celá okrájená,ale rostla a měla nasazeno na mimčo. Tak tu jsem dneska sázela uvidím co bude, ale nic dalšího neroste.Asi tam mám chladněji nebo co..

300

uz je skoro rozkvetla, ale stred neni jeste zcela videt, zitra to budu vedet na tuty  an