Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-3
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
No neviem, neviem. Na čistú Picotte mi to nepripadá. Hoci bývajú rozdielne, toto vypadá ako nejaký jej kríženec.
Z této záměny nejsem dvakrát nadšený.
no takové mi prijdou ony semenace po odrude Picotee
Ta druhá je snad Ambiance.
To ti verím Jirko. Ani mne by sa nepáčila takáto zámena. Amky od nich nie sú zrovna najlacnejšie a navyše keď je zámena tak výrazná, tak to naozaj nepoteší. Vždy je to riziko.
Jani, pekné amky - hlavne tá druhá - je to Ambiance, ako už písal Edo.
Tak a teď jsem z toho docela zmatená. Jaký je rozdíl mezi amkou Amorice a Ambience.
Tohle jsem stáhla z různých míst. První má bejt ambience
Další je Amorice a poslední je zase Amorice
Mně příjdou stejné.
První a poslední jsou moje fotky a loni jsem ji měla koupenou a taky tady vedenou jako .Amorice.
A co by mohla být ta moje (tchýnina) růžová?? :cool: Mohlo by to být Bolero?
No právě já jsem se dívala na amarylis.estranky... pod písmenem B je bolero a jako první fotka je amarylka bez toho zeleného středu... tak jsem si myslela že by to mohlo být ono zkus se mrknout
Ta má ale barvu spíš dočervena. Asi nikoho nic nenapadá.....
teda holky vy jste i před půlnocí ukecaný
Karen, obě vypadají stejně a těžko se budou rozlišovat.
Amorice: květ do 220 mm,
barvy bílá RHS 157D , tmavě fialová 34A
Ambiance: květ do 180mm
RHS bílá 157C, rajčatově červená 44A
Chtělo by to vzorník barev RHS, ale ten je pěkně drahý, tak alespoň odkaz http://www.azaleas.org/index.pl/rhsmacfan1.html
je zde 5 stránek barev pro určování odstínů
Amorice by měla mít červenou trochu tmavší.
S hvězdou by měl být Hercules a bez ní Bolero.
Karen, rozdíl je ve velikosti květů, Amorice má květy obrovské, přesně jak píše Eda, fotka se zeleným pozadím je 100% Amorice, je totiž od mé tety Aleny , má ji z Royal Colors. Barva je tmavší, tady je to zkreslené bleskem.
M.
Moje záměna z Eurobulb by mohla být podle davesgarden Yelow Pioneer : http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/138084/
Evčo,ta tvá by mohla být i Hippeastrum Telstar.
Jirko, ta růžová je fakt moc pěkná, má barvu přesně jako na fotce, hodně sytou Tchýně už mi dneska říkala že mi ji beztak dá, že u ní by umřela
Edo já se vrátím k mému problému a Amorice X Ambience.
Tabulka k určování barev za to ti moc děkuji.Vůbec jsem netušila že něco takového existuje.
A teď ty fotky. První fotka co jsem našla a má tejt Ambience je ve skutečnosti moje .Jen ji někdo stáhl, a ořízl .Ne že by mně to nějak vadilo, ale proč jí změnil jméno z Amorice na Ambience???to teda nechápu.
Koukej to je ta původní mám ji v kolekci.
a tohle z ní zůstalo
no to je Karen goooool!
Já taky zírala,ale tu svoji fotku jsem si poznala i po ořezání. Hlavně že se to objasnilo. Byla jsem z toho celá vedle, co to teda vlastně mám?? Balíček mám už zabalený a nachystaný.Můžeš se těšit.
Karen, niekomu sa páčila tvoja fotka tak si ju stiahol. Len mu zavadzal ten dátum, tak ju orezal.
Ja osobne som sa dosť pobavil keď som si prezeral nejaké internetové stránky predajcov v zahraničí a narazil som na svoju fotku v ich katalógu. :rolleyes: http://www.edensblooms.com/product/AN26
Osobne nič proti tomu nemám, ale asi by sa to takto robiť nemalo.
no já svoje fotky mečíků našel i na ruských stránkách
Pavle copak o to, že si fotku stáhl a dal jako svoji, ale že ji i přejmenoval na jinou!!
aspoň je sranda.
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-3