Re: Pokec o všem-11
U nás v Hornbachu mají nakvetlou Estrellu za 144 Kč,pokud ji někdo chcete.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-11
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 15 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
U nás v Hornbachu mají nakvetlou Estrellu za 144 Kč,pokud ji někdo chcete.
Edo dodatečně hlavně zdavíčko,já slavila taky na \edu mám narozky ale nic moc. Odvezli mi maminku do nemocnice
tak proto hlavně zdraví tobě i všem tady.
Jirko jestli je jistá tak bych brala.Mám u tebe poznámk na cibulku Tosca ještě jí sháníš? Sešly se mi dva kousky.
Jasně že mám.Tak já ti koupim tu Estrelu,jestli teda ještě bude.Byla normálně mezi no name a zrovna rozkvetla a je nádherná.
Akorát nevím jak bych ti ji poslal,jedině po odkvětu,má cca 40 cm dlouhý stvol.
Dobrě ,když bude napiš mejlíka č.učtu a Toscu pošlu.Na mejl chodím pravidelně .Jasně po odkvětu .Jen jestli mužu prosit tak ji vyfoť
Janko,semínka tentokrát dorazila v pořádku.Díky ti !Už plavou.
Jirko, kdyby tam měli náhodou tu Estrellu ještě jednu tak bych ji taky mooooc ráda
Dominiku,pokud někomu směřuješ otázku,tak se dotyčný taky musí ovšem zde na fóru objevit.
A k tvému chování malá výtka:Pokud někdo něco ochotně nabídne,tak se klidně přihlaš,ale nikoho do ničeho laskavě netlač a už vůbec ne stylem jaký si právě předvedl,nebo se Ti taky může stát,že tě budou ostaní buď ignorovat a nebo Tě administrátor vykáže z fóra.
Jirka
Jirko, mluvíš mi z duše Líp bych to nenapsala
Dominiku, trošku uber Každý jsme nějak začínali... ale takovýmto způsobem cesta nevede
Buď trpělivý a všechno půjde snadněji, uvidíš
Každý nový člen našeho fóra je vítaný.Spíš jsme v poslední době za ně i vděční.Ale je to opravdu o přístupu.Když budeš trpělivý a vyčkáš do podzimu tak jen ode mě budeš mít možnost získat i 5 či 6 druhů a co se semínek týče tak nepočítaně.Ale prostě se budeš muset naučit být trochu trpělivější.Přečti si třeba celou mojí nabídku v mém fóru a uvidíš,že máš u mě zabukované už dvě cibulky a můžeš si vybrat i z dalších křížení.
No vidíš, to je hned lepší Jsi hodný, ale Benficu už mám asi třikrát, takže semínka musím tentokrát odmítnout
už bych je neměla kam dát
Domi,napiš ale vždy do fóra,kde se nabízí,ať je to přehledné i pro nás.Jinak vyber si cokoliv,nevím jestli vše dozraje ale co bude to pošlu.A během 14 dní nabídku ještě rozšířím.
Pro Dominika:
A ptal jsi se na to co vznikne z křížení......? Těžko něco odpovědět nejspíš to nikdo neví.
Trvá to několik roků nežli nová rostlinka doroste do velikosti kdy je schopná kvést..Tytvoje jsem dělala předloni taky zatím nekvetou.
Dominiku, nic nezkoušej a raději u toho přístupu zůstaň
Karen to jsem ráda že dorazily.
Zuzko a Dominiku semínka jsou zabalená jen jsem mám trochu stresu a nestíhám.Tak do konce týdne určitě pošlu.
Dominiku,ještě pořád nám nekvetou všechny cibule.
Jirka má pravdu,na podzim bude cibulek ze semínek dost.A musíš být trpělivý.
Zdravím všechny pěstitele , mámdotaz zcela odlišný od amek , ale třeba někdo něco podobného řešil a poradí. Měla jsem nádhernou velkou klívii , měla přisazené č sazeničky a letos kvetla 4 stvoly. Nejptve jsem zjistila , že jí oplesnivěly kořeny , pak začly uhnívat a nakonec odpadla středová vlastně půviodní rostlina. Zbylé rostliny jsem oddělila a zasadila znovu , ale nevím , co se z toho zachrání. Mám ještě jednu velkou rostlinu a začíná tam totéž. Za každou radu budu vděčná. Myška
Já,resp.teď babička ji máme dohromady snad 10 roků od mimča a ještě nekvetla.Dokonce má už i nějaké potomky ale nedaří nám ji dohnat do květu.Tady si opravdu nevím rady.Tak bych touto cestou také rád požádal o radu jak na to.
Pokud jde o klívii, máme je již řadu let. Nasmí se přelévat, snesou sucho, ale né přemokření. Aby kvetly, musí se tísnit v relativně malém květináči. Přesazovat do většího jen za několik roků, když je to již opravdu nutné. Aby kvetly, musí strádat.
Držím palec, ať se daří.
Mě kvetla loni ,to jsem ji vyhodila na zahradu.
Letos nic,stála za oknem,tak nevím.Pokud nepokvete,tak půjde zase ven.
Joek přesný .
No a já osel ji dopřávám,co rok přesazuji a květináč má 30 cm v průměru.Sice zálivka jak u amarylek,ale bez zimního spánku,no.
Děkuji všem za zprávy o klivii. Já jsem tu mou měla asi 5 let kvetla 2x do roka. Každý říjen jsem jí dala do garáže a nechala ji tam 2 měsíce. Vždy pak kvetla , někdy dokonce na vánoce. Podruhé kvetla v létě.Od loňského listopadu co mi začaly problémy s okem , zkončily nakonec operací sítnice se mi to trochu vymklo z ruky. Přesazovala jsem jí dost pozdě do většího květníku a možná , že jsem jí víc zalila a výsledek je katastrofa. Zbyly mi 2 sazenice s kořeny a 1 bez. Ta je myslím úplně k ničemu. Zatím jsem s ní nic nedělala , zítra jdun na důležité vyšetření zda nemám nádor a tak jsem tak trochu mimo. Vzala jsem si dovolenou a snažím se co nejvíc se zaměstnat. No daří se mi to tak napůl.Zítra ráno dorazím na kliniku za holkama a některá z nich mě doprovodí do patra na vyšetření. No podle toho , kolik bude u nás dole práce. Tak všechny zdravím. Myška
Myško tak to ti není co závidět.Budeme ti určitě všichni držet zítra palce.
Zdravím všetkých.
Niektorý píšu, že ponoria chorú amku s červenou spálou do Hypermangánu, Previcuru 607 SL, Merpanu 80 WPG, Dithane DG a iné.
Ako riedite jednotlivé prípravky na ponorenie chorej amky? :cool:
Dominiku, Radek už to vzdal, naposledy byl na fóru loni v dubnu. Je to škoda.
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 15 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-11