331

Re: Pokec o všem-11

U nás v Hornbachu mají nakvetlou Estrellu za 144 Kč,pokud ji někdo chcete.

332

Edo dodatečně hlavně zdavíčko,já slavila taky na \edu mám narozky ale nic moc. an Odvezli mi maminku do nemocnice  ac tak proto hlavně zdraví tobě i všem tady.

333

Jirko jestli je jistá tak bych brala.Mám u tebe poznámk na cibulku Tosca ještě jí sháníš? Sešly se mi dva kousky.

334

Jasně že mám.Tak já ti koupim tu Estrelu,jestli teda ještě bude.Byla normálně mezi no name a zrovna rozkvetla a je nádherná.

335

Akorát nevím jak bych ti ji poslal,jedině po odkvětu,má cca 40 cm dlouhý stvol.

336 Naposledy upravil: janka (19-03-2012 20:15:08)

Dobrě ,když bude napiš mejlíka č.učtu a Toscu pošlu.Na mejl chodím pravidelně .Jasně po odkvětu ab .Jen jestli mužu prosit tak ji vyfoť

337

Janko,semínka tentokrát dorazila v pořádku.Díky ti !Už plavou.  an

338

Jirko, kdyby tam měli náhodou tu Estrellu ještě jednu tak bych ji taky mooooc ráda  ab

339

Dominiku,pokud někomu směřuješ otázku,tak se  dotyčný taky musí ovšem zde na fóru objevit.
A k tvému chování malá výtka:Pokud někdo něco ochotně nabídne,tak se klidně přihlaš,ale nikoho do ničeho laskavě netlač a už vůbec ne stylem jaký si právě předvedl,nebo se Ti taky může stát,že tě budou ostaní buď ignorovat a nebo Tě administrátor vykáže z fóra.

Jirka

340

Jirko, mluvíš mi z duše  an  Líp bych to nenapsala  an

341

Dominiku, trošku uber  an  Každý jsme nějak začínali... ale takovýmto způsobem cesta nevede  ad  Buď trpělivý a všechno půjde snadněji, uvidíš  an

342

Každý nový člen našeho fóra je vítaný.Spíš jsme v poslední době za ně i vděční.Ale je to opravdu o přístupu.Když budeš trpělivý a vyčkáš do podzimu tak jen ode mě budeš mít možnost získat i 5 či 6 druhů a co se semínek týče tak nepočítaně.Ale prostě se budeš muset naučit být trochu trpělivější.Přečti si třeba celou mojí nabídku v mém fóru a uvidíš,že máš u mě zabukované už dvě cibulky a můžeš si vybrat i z dalších křížení.

343

No vidíš, to je hned lepší  an  Jsi hodný, ale Benficu už mám asi třikrát, takže semínka musím tentokrát odmítnout  ab  už bych je neměla kam dát  ab

344

Domi,napiš ale vždy do fóra,kde se nabízí,ať je to přehledné i pro nás.Jinak vyber si cokoliv,nevím jestli vše dozraje ale co bude to pošlu.A během 14 dní nabídku ještě rozšířím.

345 Naposledy upravil: karelex (19-03-2012 21:34:01)

Pro Dominika:
A ptal jsi se na to co vznikne z křížení......? Těžko něco odpovědět nejspíš to nikdo neví.

Trvá to několik roků nežli nová rostlinka doroste do velikosti kdy je schopná kvést..Tytvoje jsem dělala předloni  taky  zatím nekvetou.

346

Dominiku, nic nezkoušej a raději u toho přístupu zůstaň   an

347

Karen to jsem ráda že dorazily.
Zuzko a Dominiku semínka jsou zabalená jen jsem mám trochu stresu a nestíhám.Tak do konce týdne určitě pošlu. ag  ag

348

Dominiku,ještě pořád nám nekvetou všechny cibule.
Jirka má pravdu,na podzim bude cibulek ze semínek dost.A musíš být trpělivý.

349

Zdravím všechny pěstitele , mámdotaz zcela odlišný od amek , ale třeba někdo něco podobného řešil a poradí. Měla jsem nádhernou velkou klívii , měla přisazené č sazeničky a letos kvetla 4 stvoly. Nejptve jsem zjistila , že jí oplesnivěly kořeny , pak začly uhnívat a nakonec odpadla středová  vlastně půviodní rostlina. Zbylé rostliny jsem oddělila a zasadila znovu , ale nevím , co se z toho zachrání. Mám ještě jednu velkou rostlinu a začíná tam totéž. Za každou radu budu vděčná. Myška

350

http://img.janforman.com/th/14.2.201203547yx.JPG

Tak tohle byla ta klívie Myška

351

Já,resp.teď babička ji máme dohromady snad 10 roků od mimča a ještě nekvetla.Dokonce má už i nějaké potomky ale nedaří nám ji dohnat do květu.Tady si opravdu nevím rady.Tak bych touto cestou také rád požádal o radu jak na to.

352 Naposledy upravil: janka (20-03-2012 09:32:38)

http://img.janforman.com/th/0012s6pn.JPG http://img.janforman.com/th/DSCF7300blst.JPG
mám jí po babičce  je jí asi 20 let, nedělím jen dám větší květináč.V zimě skoro nezalévám a je v chladnu a světle.Začnu zalévat hojně aš nasadí květy.Zatím kvetla každý rok.Někde jsem četla že jsou rostliny (snad samčí) které nevykvetou nikdy

353

Pokud jde o klívii, máme je již řadu let. Nasmí se přelévat, snesou sucho, ale né přemokření. Aby kvetly, musí se tísnit v relativně malém květináči. Přesazovat do většího jen za několik roků, když je to již opravdu nutné. Aby kvetly, musí strádat.
Držím palec, ať se daří.

http://joek.rajce.idnes.cz/Amarylisy_2012/

354

Mě kvetla loni ,to jsem ji vyhodila na zahradu.
Letos nic,stála za oknem,tak nevím.Pokud nepokvete,tak půjde zase ven.  ab

355

Joek přesný . ab  ab

356

No a já osel ji dopřávám,co rok přesazuji a květináč má 30 cm v průměru.Sice zálivka jak u amarylek,ale bez zimního spánku,no.

357

Děkuji všem za zprávy o klivii. Já jsem tu mou měla asi 5 let kvetla 2x do roka. Každý říjen jsem jí dala do garáže a nechala ji tam 2 měsíce. Vždy pak kvetla , někdy dokonce na vánoce. Podruhé kvetla v létě.Od loňského listopadu co mi začaly problémy s okem , zkončily nakonec operací sítnice se mi to trochu vymklo z ruky. Přesazovala jsem jí dost pozdě do většího květníku a možná , že jsem jí víc zalila a výsledek je katastrofa. Zbyly mi 2 sazenice s kořeny a 1 bez. Ta je myslím úplně k ničemu. Zatím jsem s ní nic nedělala , zítra jdun na důležité vyšetření zda nemám nádor a tak jsem tak trochu mimo. Vzala jsem si dovolenou a snažím se co nejvíc se zaměstnat. No daří se mi to tak napůl.Zítra ráno dorazím na kliniku za holkama a některá z nich mě doprovodí do patra na vyšetření. No podle toho , kolik bude u nás dole práce. Tak všechny zdravím. Myška

358

Myško tak to ti není co závidět.Budeme ti určitě všichni držet zítra palce.  an

359

Zdravím všetkých.  an
Niektorý píšu, že ponoria chorú amku s červenou spálou do Hypermangánu,  Previcuru 607 SL,  Merpanu 80 WPG,  Dithane DG a iné.
Ako riedite jednotlivé prípravky na ponorenie chorej amky? :cool:

360

Dominiku, Radek už to vzdal, naposledy byl na fóru loni v dubnu. Je to škoda.

eda