Re: Pokec o všem-12
S tím okem okamžitě na oční. Nevím jak máš daleko do Kladna , tam jsou v nemocnici úplně nej. Vím z vlastní zkušenosti , zachráníli mi oko na podzim. Myška
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-12
Stránky Předchozí 1 2 3 4 … 15 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
S tím okem okamžitě na oční. Nevím jak máš daleko do Kladna , tam jsou v nemocnici úplně nej. Vím z vlastní zkušenosti , zachráníli mi oko na podzim. Myška
Tiež si myslím, že by si mal ísť doktorovi. Ja som minulý rok robil na chate a z rozbrusovačky mi frklo do oka. Nevenoval som tomu extra pozornosť, ale oko stále rezalo a slzilo, tak som na druhý deň išiel na očné. Mal som zapichnutú špónu zo železa (0,5mm) v rohovke. Nič príjemné, ale pomohli mi.
Už se to uklidnilo.Já jsem tu glazuru totiž vytáhl,tak jsem měl jistotu,že tam nic nemám.A pokud by to i dnes bolelo,tak bych samozřejmě k doktorovi šel.Ale dík za zájem.
Určitě se vyplatí takovéhle práce dělat s brýlemi. Naučil jsem se je vždy používat a už bych dělat takovou práci bez nich neriskoval. S rozbruškou pracuji často. Můj otec skoro vůbec nevidí a tak moc dobře vím, jak jsou oči důležité.
Edo moudrá řeč, mnohokrát jsem prožil svou výhodu, když nosím bifokály a pracuju s rozbruskou nebo na brusce brousím, že si již nic více nemusím hledat a k tomu prožívám po pití jistýho čaje (tedy zatím sem vypil jednu krabičku) že jsou mi brýle protivný a na procházce chodím bez nich,je to bez nich milejší se koukat na svět.
Už som sa poučil, teraz okuliare používam pri práci stále.
Já obkládám koupelnu z velkoformátových obkladů a celou dobu mám brýle,protože je musím řezat na stolové řezačce.Jenže jsem potřeboval vyřezat díru na baterii a brýle ač na hlavě jsem si prostě zapoměl nasadit.Ale chybama se člověk učí.
Vykvetla mi moje úplně první cibule, mám ji ještě po mamce takže taková duševní záležitost
Mám tady dotaz od jedné pěstitelky z druhého fora s kterou si nevím randy - teda stím dotazem si nevím rady. Ona vysadila amarylky do Seramisu. Já to neznám, jsou to jakési kamínky barvou podobné antuce. Rostliny se v tom pěstují jako v hydroponii - tedy hnojí se umělým hnojiven v zálivce.A tady je ten dotaz. Já jí řekla že amky přihnojujeme až má listy.Platí to i v tomto případě?Neměla by přihnojovat dřív už když kvete?
Přihnojuj se až je vytvořený kořenový systém,jinak kořeny zakrňují a navíc se soli z hnojiv hromadí jak v substrátu tak v hydroponích směsích..Já začínám až vyraší ružice listů,cca 14 dní až 3 týdny po začátku rašení listů.
Jirko dík já tvojí odpověď předám dál.
Ty v tomto pěstuješ amky? nebo jsi to aspoň zkoušel?
Zatím nemám nic v hydroponii,vše v přírodních směsích substrátu.Ale do budoucna chci vyzkoušet.
Jirko, úplně s tebou souhlasím. Já nepřihnojuji dřív jak 4 týdny po vysazení cibule a ještě musí růst listy. V hydroponii nic nepěstuji.
Evi ta tvoje amka po mamce je opravdu moc pěkná.
Tak mi dnes vnoci vrhla Lucinka 5 štěňátek.Nebude mít někdo zájem o miminko.
Doufám,že je někde udám.
Teď vrhla šesté.
Su krásne!Otec je dalmatínec?
Jirko, to jsou krasavci Jsou nádherní Kdybych neměla toho našeho lotra tak bych si hned jednoho rezervovala
Zdravím všechny , mám dobrou zprávu , včera mi paní doktorka na onkologii řekla , že mám markry negativní a budu jen v dispenzární péči. Další kontrolu mám v červenci. Jsem moc ráda , ale i trochu se bojím , aby se nějaká zbloudilá buňka neuhnízdila kde nemá.
Jíří , štěňátka jsou překrásná, já mám 2 jezevčíky a legrace je s nimi moc.
Myška
Myško, to je dobrá zpráva.
Myško, to je opravdu výborná zpráva Takových zpráv není nikdy dost
Myško, teď jsem si to přečetl a opravdu mi vzlhly oči. Je to super zpráva.
Moc děkuji všem. Myška
Jejda Myško, moc dík ,mám radost že můj návod byl k něčemu.
Myško, taky Ti přeji jen to nejlepší, zdraví je nejdůležitější, moje práce souvisí se zdravotnickými pomůckami, tak vím o čem mluvím...
M.
I já jsem se konečně utrhl od práce, všechno nejlepší a hodně radosti!
Stránky Předchozí 1 2 3 4 … 15 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-12