Re: Pokec o všem-12
Evi,já Ti ho koupím a příležitostně pošlu.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-12
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 15 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Evi,já Ti ho koupím a příležitostně pošlu.
Co se tyka popisovani kytek, pripojuji se k odpovedi, kde je napsano tuzka. Taky pouzivam k popisovani na bilou tvrdou plastovou folii jen obycejnou tuzku a jsem max. spokojena. Ruzne druhy fixu selhaly. Kdyz to clovek ma na okne, kam sviti slunce a nebo pak pres leto venku, fix strasne rychle bledne....
Já nemám s označováním rostlinek žádnej problém. Od začátku stříhám proužky z podložky pod modelovací hmotu a na psaní používám centropen Pernament.
Tak tomu nerozumím proč vám to mizne a mě ne. Že by to bylo tím, že jsou pod netkanou textilií? asi to tak bude. Ovšem když byly na okně taky to nemizelo. Teda jednou jsem cosi zaznamenala. To jak se mi objevila ta třásněnka a já rostlinu postříkala sprejem na blechy pro kočky. To se nápis rozpustil.
Jinak nic.
Oliq nemáš fotku toho tvého zlepšováku na ounačení rostlin? Pivo teda nepiju,ale....
Pivo není třeba kupovat.Prázdné pivne plechovky lidé házet, a to je jen nutné shromažďovat. Vezměte prázdnou hliníkové plechovky od piva a nůžky a nakrájejte na proužky. Pak už stačí jen psát na pásku, mačkání (vytlačte) napis.
Pod proužku umístit pravidelné zápisník. Na pevném (tvrdem) podkladu sa ne vytlaci.
Všem Monikám i té naší přeji vše nejlepší ke svátečku.
Mám tady naproti mladou maminku s holčičkou. Barák zdědila a s ním i nějaké květináče amarylek.Ještě loni jí krásně kvetly,ale jak se jím narodila holčička, na amky už neměla čas. Dneska na mě volala,že je konečně vytáhla ze sklepa,abych si je šla vzít. Já jí říkala, že se jich ujmu chudinek, neměla čas je ani vytáhnout. Od loňského podzimu je nezalila.Většina dočista seschla. Fakt jsem zvědavá jestli se některá vzpamatuje. A byly tak krásné. Dala mi je bez květináčů ty že potřebuje. Tak jsem je dala do svých a teď stojí ve vodě.
Ještě je pak vytáhnu a budu čekat.
Oliq už to chápu dík
Monikám také přeji všechno nej
Přeji Monikám vše nejlepší k svátku.
Karen,jen ať ti nezačnou hnít.Stou vodou bych byla opatrná
Heli to myslíš na ty co jsem dostala - ty seschliny? Ještě včera v noci jsem je vyndala ven z vody.Už jsem je kontrolovala. Některé cibule jsou na hmat tužší,jiné tam prostě nejsou ale nějaké to mimčo zůstalo. Pamatuji si že mezi nimi byla jedna co jsem ji moc obdivovala .Zbarvením to bylo Vitátum, jen ten květ byl přímo obří .Neměřila jsem jej ale měl určitě kolem 20 cm. To tam ještě bydlela stará pani.Na ostatní si nějak nevzpomínám. Nová majitelka na okna dala orchidky a chudinky amky šly někam dozadu,kam jsem na ně už neviděla.
Tak mě čekalo dneska překvápko. Ty ubohé seschlinky začínají vystrkovat, aspoň teda některé, lístečky. No a teďka večer koukám a nevěřila jsem svým očím. Jedna z nich nasazuje na květ
Taková chudinka a ona mi připravila takové překvépko. Tak jsem ji hnedka dala do pořádné zeminy a do květináče na okno. Myslím si, že by to mohla být Vittatum ale jistá si nejsem . Tak se dám překvapit.
Milé Janičky,vše nejlepší ke svátku Vám přeji.
Děkuji za prání a preji ostatním Janinkám nůši zdraví , pytel štěstí a kopu dobrých přátel .
Myška - Jana
Nějak jsem zapomněla sledovat kalendář, děkuji za přání(o: A přidávám se, je nás tu toho jména více, tak hodně zdravých rostlinek, lidí i zvířátek.
Janičky,vše nejlepší k svátku
Karen,pěkně ti pokvetou.Babička je vždy po zimě vytáhne ze sklepa a koupe je ve vodě.Aby chudery neuschly a pak se diví že hnijí,bohužel jí to nemohu vysvětlit že to chce míň vody(starou školu nepředěláš)Co kdyby měli málo
Přidávám se ke gratulantům a přeji všem Janinám všechno nejlepší k dnešnímu svátku
Vše nejlepší Jani, hodně zdraví i úspěchů na zahradě!
Nepoužívá někdo z vás program SUPER na vytažení hudby z videoklipu? Pokud ano prosím poraďte. Stáhla jsem si ho a je celý v angličtině a nedaří se mi s ním pracovat. Děkuji Myška
Tak to ti myško neporadím,
ale za to vím že už ožilo čapí hnízdo
http://www.flajzar.cz/kamera.php
A víš , že je lepší být v přírodě . To se člověk hned lépe naladí.
Myška
koukam Karen na radar a asi mas zalito, co? muzu jenom zavidet
No v pondělí se tu přehnala bouře. Zrovna mě to chytlo na městě a přečkala jsem to s Džes v potravinách.Od pondělí už nepršelo,ale zalito trochu je.
U nás byla průtrž dneska kolem čtvrté odpoledne a stálo to za to
Přeji vám zdraví pro všechny. Musím se omluvit za mlčení, já nevím, za co německý web přinesl mou IP na blacklist a zablokoval. :mad:
Oliq to nás tady taky několik potkalo.
Evčo,tady ani nekáplo.Ještě teda není takové sucho jako předtím, ale klidně bych ještě vodičku brala!!
Tady taky sucho jak na poušti.
Snad se taky dočkáš, v to pondělí, to byla v Ivančicích pořádná bouřka. Na městě tekly potoky po náměstí.Měla jsem obavy jak to dopadne na zahradě,i kroupy padaly,ale bylo to s deštěm a jen drobné.Nic se nestalo, sazenice to přežily. Amky pod textílií taky.
Neměli jsme žádné bouře, déšť mrholí málo a suché. Hippeastrum ve skleníku v části pod sklem částečně pod foliackem - zalévání trochu, protože je chladno.
Oliq tak to u nás teda chladno nemáme. Zalévala jsem zahradu každý druhý den -rajský a papriky...Amarylky jen občas. Protože jsou pod foliakem, nevysychají tak rychle.
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 15 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-12