91

Re: Papilio 2

Jako někde v zahradnictví  nebo třeba ve škole?

92 Naposledy upravil: karelex (30-09-2012 20:20:42)

Tak to jsme si nerozuměli   ab  ab  ab  ab  ab  ab  ab
už to chápu  to je nějakej dětskej skleníček  a máš jej v bytě, chápu to už dobře? ab  ab

93

Tak to vyfoť ,může to být zajímavé .

94

To je zajímavé  ještě jsem nic takového neviděla.  Funguje to jako takový maličký skleník?  A co dělají takové ty malé zelené placaté stromečky?
Já používala na řízkované cibulky něco trochu podobnéhi z petky.  Udělat se dá  nejlépe z petky která má zůžený -zaškrcený- prostředek tam ji prostřihnu tak, aby oba díly do sebe zapadly. Na větrání  se dobře hodí uzávěr vhorní  části. Taky to dobře fungovalo.

95

A postavené to máš na okně?  Když je to tak uzavřené  co zajišťuje větrání? aby se tam nechytala plíseň? Myslela jsem si ,že ti je 15, ale to není podstatné  ab  ab bude z tebe aspoň zahradník? an  an  an

96

Karen,kdyby mu bylo 15 tak se fláká do noci s kámošema a nebo paří 12 hodin v kuse hry na Pc.

97 Naposledy upravil: karelex (01-10-2012 19:37:35)

Tak to tohle  co dělá je určitě lepší  hodnej kluk  třeba mu to vydrží:)  ab  ab  ab jsou i starší  co v jednom kuse paří hry na PC  ab  třeba můj starej  a to je mu hoooodně přez.. .Letos slavil 60.

98 Naposledy upravil: Pavel (01-10-2012 20:20:05)

To už ale nepatrí do tejto témy.  :mad:   ab

99

To je pravda  tááák se stydím ad

100

Jirko, máš pravdu v 6 jsem si určitě taky letěla koupit foliák a zajímali mě kvitka   ab    ab  .Já si myslím že za svůj věk se nikdo nemusí stydět.

101

Moje cibuľa papilia dostane pekne zabrať. Cibuľa sa scvrkla poriadne - je to na nej vidno. Má dva stvoly, ale moc nenarástli.  Dnes som musel jeden kv.puk resp. ten obal v ktorom sú dva kvety rozrezať nasilu. Kvety ho nevládali roztrhnúť a sú z toho už aj poškodené. Takže niekedy dva stvoly nie sú výhra. Určite stvoly pôjdu do vázy. Aspoň jeden určite, pretože druhý je zatiaľ veľmi malý a je otázka či ešte narastie.

102

Tak to je škoda Pavlíku.

103

Dneska jsem se věnovala  těmto loňským semenáčkům a 4 zbylá Papilátka  ab  jsem se nakonec rozhodla rozsadit.Když jsem je vyklopila ze společného květináče,byla jsem ohromená jak narostly.Všechny jsou velké,ale jedno z nich vede .Mělo víc jak 4 cm průměr a aspoň 2 vlastnéí miminka. Zbyla jsou taky velká  ale tak do 3 cm  a už bez mláďat. Ovšem zjistila jsem ještě něco co už mě tak nepotěšilo. Ten mizera krtek  jak všechno kolem sebe zahrabal způsobil to, že rostlinky se dostaly příliš hluboko .Krčky  a spodní části listů jsou dočista rudé. Tak jsem je sázela  dost nad zeminu a doufám že se to vylepší samo. To největší jsem zasadila zvlášť.
http://img.janforman.com/th/170ac7c4.JPG http://img.janforman.com/th/17021j9.JPG

104

Krásné cibulky  an

105 Naposledy upravil: Pavel (04-10-2012 12:49:58)

Karen sú pekné. S tým začervenaním sa netráp. Pokiaľ to už teraz zostane v suchu bude to O.K. Listy postupne zoschnú a narastú nové a staré suknice sa odlúpnu preč. Keď sa pozrieš na tie moje, tiež sú cibuľky vtiahnuté do substrátu. Tieto ale zalievam len od spodu, takže možno niesú také začervenalé. Presádzať ich teraz nejdem, možno až na jar.
  Bola by sranda keby ti vykvitlo papilio zo semenáčkov skôr ako to kupované.

106

Taky věřím ,že to dobře dopadne.Hluboko byly pořádně. Všimni si jak jsou listy u krčku bílé  a ještě ale 2-3 cm zeleného bylo pod zemí.  Já tenhle květináč vůbec nemohla najít tak byl zahrnutej, někde jsem dávala fotku jak to vypadalo, když jsem jej konečně vytáhla. Ze spodu byl v krtčí noře a tudiž bez vody, ale mimča to vyřešila po svém. Kořeny vyrostly ven vrchem  a pak se zavrtaly do země.

107

Po poškodení kvetov som už nemal v pláne dávať sem fotku, ale kvety sa narovnali - síce nie úplne ale dá sa na to už pozrieť.  an
A tiež aby ste mi verili tie dva stvoly...  ab   ab   ab

http://img.janforman.com/th/H.papilio007a62w9.jpg  http://img.janforman.com/th/H.papilio017afpk1.jpg

108

Krásné, skutečné potěšení pro oko.
Jak jsi popisoval v příspěvku č.124.já měla jsem to stejné když jsem koupila před ale 2 roky svoje Papilko. Cibule byla narašená na květ, ale vrcholek puku byl mechanicky poškozený. Jak stvol rostl, poškození vypadalo jako ušmiknutý vrcholek. Když se pak poupě snažilo rozevřít nešlo mu to nemohlo puknout zrovna jako to tvoje. Jen mě to nenapadlo hned mu pomoci. Po několika dnech koukám co se to s ním děje ....poupě se začalo zkracovat směrem ke stopce a malou dírkou ve vršku poupěte vyčuhovala blizna.  Celý ten útvar vypadal jako hlava zmije  s vysunutým jazýčkem. Teprve v tu chvíli jsem prstama násilím roztrhla vrchol poupěte a to se mi přímo v dlani se škubnutím rozskočilo. Byl to pocit jako když vezmeš do prstů dozrálou tobolku Netykavky. Trvalo další ale dva dny než se květ vypnul. To moje mělo tenkrát špičky lístků viditelně uťaté a taky blizna byla poškozená. Od té doby už nekvetlo.

Tvoje je nádherné a ani mi nepřipadá poškozené. an

109

Pavle,nádhera  an    an     an    an     an

110

Pavle opradu krása velká gratulace  an

111

Karen, kv.puk nebol nijako mechanicky poškodený ako u tvojho. (pamatám si ho - bolo to zvláštne   an  ) Jednoducho ten obal kvet nedokázal roztrhnúť a ako rástol vo vnútri tak sa skracoval a kvetné lupene sa mu krčili. Na jednom kvete je to viac vidno, ale odfotil som samozrejme ten krajší,  ab  Blizny aj tyčinky vypadali byť neporušené, takže peľ som už uschoval a skúsim aj opeľovať.

Helenka, Ilonka - díky.  an

112

Pavle, nádhera, blahopřeji  an

113

Díky Evi. 
Je zaujímavé, že aj druhý kv.puk papilka s kvetmi je ako keby zrastený - resp.bol. Dnes som ho musel tak ako aj prvý rozstrihnúť. Kvety by sa určite nedostali von normálne. Ešte som to nezažil na žiadnej amarylke. Kv.puky vyzerajú normálne, takže nepredpokladám nejaké ďalšie komplikácie s kvetmi.  Mám aspoň ďalšiu skúsenosť že kvetom sa dá aj takto pomôcť aby vykvitli.

114

To je dobrá zkušenost, třeba se to bude někdy hodit  ab  Moje Papilio se nechystá na květ, zatím jenom rostou listy tak snad se taky někdy dočkám  ad

115

Ja som ďalšie cibule papilia (tie nekvitnúce  ab  ) dnes preniesol už dnu. Teploty už výrazne v noci klesajú a dokonca v stredu, štvrtok má byť už aj pod nulou. To by mohol byť už problém. Možno teraz keď sú v teple by ma nejaká mohla potešiť kvetom.  ab

116

Já už mám doma všechny  an  A Papilia jsem ani ven nedávala. Ty nejvzácnější mám raději doma na očích  ab

117

Papilka mám doma taky  a u ostatních ,jsem tak asi v půlce .

118

Papilio 2 stvol.  ad

http://img.janforman.com/th/Papilio2stvol20121hnr.jpg

119

Pavle, nádhera  an

120

Pavle nádhera an  an  an