Re: Papilio 2
Jako někde v zahradnictví nebo třeba ve škole?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio 2
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jako někde v zahradnictví nebo třeba ve škole?
Tak to jsme si nerozuměli
už to chápu to je nějakej dětskej skleníček a máš jej v bytě, chápu to už dobře?
Tak to vyfoť ,může to být zajímavé .
To je zajímavé ještě jsem nic takového neviděla. Funguje to jako takový maličký skleník? A co dělají takové ty malé zelené placaté stromečky?
Já používala na řízkované cibulky něco trochu podobnéhi z petky. Udělat se dá nejlépe z petky která má zůžený -zaškrcený- prostředek tam ji prostřihnu tak, aby oba díly do sebe zapadly. Na větrání se dobře hodí uzávěr vhorní části. Taky to dobře fungovalo.
A postavené to máš na okně? Když je to tak uzavřené co zajišťuje větrání? aby se tam nechytala plíseň? Myslela jsem si ,že ti je 15, ale to není podstatné bude z tebe aspoň zahradník?
Karen,kdyby mu bylo 15 tak se fláká do noci s kámošema a nebo paří 12 hodin v kuse hry na Pc.
Tak to tohle co dělá je určitě lepší hodnej kluk třeba mu to vydrží:) jsou i starší co v jednom kuse paří hry na PC třeba můj starej a to je mu hoooodně přez.. .Letos slavil 60.
To už ale nepatrí do tejto témy. :mad:
To je pravda tááák se stydím
Jirko, máš pravdu v 6 jsem si určitě taky letěla koupit foliák a zajímali mě kvitka .Já si myslím že za svůj věk se nikdo nemusí stydět.
Moje cibuľa papilia dostane pekne zabrať. Cibuľa sa scvrkla poriadne - je to na nej vidno. Má dva stvoly, ale moc nenarástli. Dnes som musel jeden kv.puk resp. ten obal v ktorom sú dva kvety rozrezať nasilu. Kvety ho nevládali roztrhnúť a sú z toho už aj poškodené. Takže niekedy dva stvoly nie sú výhra. Určite stvoly pôjdu do vázy. Aspoň jeden určite, pretože druhý je zatiaľ veľmi malý a je otázka či ešte narastie.
Tak to je škoda Pavlíku.
Dneska jsem se věnovala těmto loňským semenáčkům a 4 zbylá Papilátka jsem se nakonec rozhodla rozsadit.Když jsem je vyklopila ze společného květináče,byla jsem ohromená jak narostly.Všechny jsou velké,ale jedno z nich vede .Mělo víc jak 4 cm průměr a aspoň 2 vlastnéí miminka. Zbyla jsou taky velká ale tak do 3 cm a už bez mláďat. Ovšem zjistila jsem ještě něco co už mě tak nepotěšilo. Ten mizera krtek jak všechno kolem sebe zahrabal způsobil to, že rostlinky se dostaly příliš hluboko .Krčky a spodní části listů jsou dočista rudé. Tak jsem je sázela dost nad zeminu a doufám že se to vylepší samo. To největší jsem zasadila zvlášť.
Krásné cibulky
Karen sú pekné. S tým začervenaním sa netráp. Pokiaľ to už teraz zostane v suchu bude to O.K. Listy postupne zoschnú a narastú nové a staré suknice sa odlúpnu preč. Keď sa pozrieš na tie moje, tiež sú cibuľky vtiahnuté do substrátu. Tieto ale zalievam len od spodu, takže možno niesú také začervenalé. Presádzať ich teraz nejdem, možno až na jar.
Bola by sranda keby ti vykvitlo papilio zo semenáčkov skôr ako to kupované.
Taky věřím ,že to dobře dopadne.Hluboko byly pořádně. Všimni si jak jsou listy u krčku bílé a ještě ale 2-3 cm zeleného bylo pod zemí. Já tenhle květináč vůbec nemohla najít tak byl zahrnutej, někde jsem dávala fotku jak to vypadalo, když jsem jej konečně vytáhla. Ze spodu byl v krtčí noře a tudiž bez vody, ale mimča to vyřešila po svém. Kořeny vyrostly ven vrchem a pak se zavrtaly do země.
Po poškodení kvetov som už nemal v pláne dávať sem fotku, ale kvety sa narovnali - síce nie úplne ale dá sa na to už pozrieť.
A tiež aby ste mi verili tie dva stvoly...
Krásné, skutečné potěšení pro oko.
Jak jsi popisoval v příspěvku č.124.já měla jsem to stejné když jsem koupila před ale 2 roky svoje Papilko. Cibule byla narašená na květ, ale vrcholek puku byl mechanicky poškozený. Jak stvol rostl, poškození vypadalo jako ušmiknutý vrcholek. Když se pak poupě snažilo rozevřít nešlo mu to nemohlo puknout zrovna jako to tvoje. Jen mě to nenapadlo hned mu pomoci. Po několika dnech koukám co se to s ním děje ....poupě se začalo zkracovat směrem ke stopce a malou dírkou ve vršku poupěte vyčuhovala blizna. Celý ten útvar vypadal jako hlava zmije s vysunutým jazýčkem. Teprve v tu chvíli jsem prstama násilím roztrhla vrchol poupěte a to se mi přímo v dlani se škubnutím rozskočilo. Byl to pocit jako když vezmeš do prstů dozrálou tobolku Netykavky. Trvalo další ale dva dny než se květ vypnul. To moje mělo tenkrát špičky lístků viditelně uťaté a taky blizna byla poškozená. Od té doby už nekvetlo.
Tvoje je nádherné a ani mi nepřipadá poškozené.
Pavle opradu krása velká gratulace
Karen, kv.puk nebol nijako mechanicky poškodený ako u tvojho. (pamatám si ho - bolo to zvláštne ) Jednoducho ten obal kvet nedokázal roztrhnúť a ako rástol vo vnútri tak sa skracoval a kvetné lupene sa mu krčili. Na jednom kvete je to viac vidno, ale odfotil som samozrejme ten krajší, Blizny aj tyčinky vypadali byť neporušené, takže peľ som už uschoval a skúsim aj opeľovať.
Helenka, Ilonka - díky.
Pavle, nádhera, blahopřeji
Díky Evi.
Je zaujímavé, že aj druhý kv.puk papilka s kvetmi je ako keby zrastený - resp.bol. Dnes som ho musel tak ako aj prvý rozstrihnúť. Kvety by sa určite nedostali von normálne. Ešte som to nezažil na žiadnej amarylke. Kv.puky vyzerajú normálne, takže nepredpokladám nejaké ďalšie komplikácie s kvetmi. Mám aspoň ďalšiu skúsenosť že kvetom sa dá aj takto pomôcť aby vykvitli.
To je dobrá zkušenost, třeba se to bude někdy hodit Moje Papilio se nechystá na květ, zatím jenom rostou listy tak snad se taky někdy dočkám
Ja som ďalšie cibule papilia (tie nekvitnúce ) dnes preniesol už dnu. Teploty už výrazne v noci klesajú a dokonca v stredu, štvrtok má byť už aj pod nulou. To by mohol byť už problém. Možno teraz keď sú v teple by ma nejaká mohla potešiť kvetom.
Já už mám doma všechny A Papilia jsem ani ven nedávala. Ty nejvzácnější mám raději doma na očích
Papilka mám doma taky a u ostatních ,jsem tak asi v půlce .
Pavle nádhera
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio 2