Re: letnění hvězdníků r.2012
Karen,tak jsem nad tím přemýšlela a půjdu dnes vyrejvat.Ten týden to už ty cibule nezachrání a i tak byli v zemi dost dlouho.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2012
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Karen,tak jsem nad tím přemýšlela a půjdu dnes vyrejvat.Ten týden to už ty cibule nezachrání a i tak byli v zemi dost dlouho.
No Heli ty bys potřebovala spíš brigádníky na ten tvůj kolchoz.
Tak jsem vysypala truhlík s těmi, co jsem dostala od vás holky..zasazeno jich tam bylo 14, sklidila jsem jich o 16 víc..a tak brzo začnu mít problém, kam s tím?(o:
Tychi to sme na tom asi stejne, protože moje amky se taky zvojnásobyly a spočátku se to zdálo tak milý jak přibývaly a nyní mi taky přichází co budu s tím dělat
Ahoj som tu novy .Neviete nahodou ci este cibula po dokvitnuti stvrdne?zatial vyzera meka.dakujem
Martinko cibule když kvetou jsou obvykle tvrdé čímž dokazují své zdraví měkká cibule zřejmě končí,byla nějak poškozena a čeká tě asi jiná lepší.Karen by asi tu cibuli rozebrala na zdravé jádro dala do perlitu a pokud by dobře vegetovala byla by pro budoucnost ale toto asi k životu nebude je můj názor,omlouvám se
No počkej Zdenku, po kvetení většina cibulí i zdravých změkne,jde o to jak? Má nasazeno na listy? A kdy vůbec kvetla,jak ji má dlouho? Jestli Martin koupil tu cibuli nedávno a odkvetla v poslední době nemusí být vůbec nemocná jen vyčerpaná a nabere sílu. Nejlepsí by bylo zkontrolovat kořeny jestli vůbec nějaké má. a Pak Martine dej sem fotku .
Cibulu som dostal asi pred mesiacom tezar odkvitla a ma 8 listov.
Chystam sa urobit zbierku no zatial mam len 3 . keby sa chcel somnou niekdo podelit alebo budete objednavat tak ma pls.kontaktujte cez email : matoskraban@gmail.com .Ďakujem
Martine sleduj forum a určitě někdo nabídne společnou objednávku nebo rostlinky. Ale pozor je to vysoce nakažlivé.Po nějaké době je to už na psychiatra.Když jsem já objevila tyhle stránky tak jsem měla 1 amaryllis a chtěla od Eviny 1cibulku a do pul roku jich bylo přes 60. Dneska to už nepočítám
Dufam ze sa nakazim aj ja.Stoji mi to za to.
Martinko - určitě se nakazíš. Tyhle stránky jsou totiž dost "infekční" - jsem na tom podobně jako Janka Ale výhoda je ta, že tahle nemoc nebolí a ješě je na tu infekci hezký pohled
Musim s tebou suhlasit.
V piatok idem na nakup do baumaxu,maju tam 12 odrod amek.Uz sa tesim
Letos se objevili nakvétající - zasazené amarylky i v Penny u nás. Mají jen poupata a ještě dost malá ,tak že se nedá odhadnout o co jde. Obrázkům se věřit nedá,ale podle nich samé červené jen jedna měla obrázek tmavo červené.Cena byla 100 Kč.
Dneska jsem byla na čumendě v zahradnictví a měli asi 6druhů cibulí a potom nakvetlé amky v květináčích vše zlevněné na 89kč,
ale jak píše Karen cedulkám se nedá věřit, tak počkám až jim rozkvetou a pak si udělám radost
Mě se podařilo koupit v Obi dle obrázku LEMON STAR. Poupátko už začíná praskat tak jsem zvědavá jestli se odrůda povede. Stála 129,-Kč
Včera jsem koupila v Polsku 3 cibule po 70,- kč tak jsem zvědavá jestli budou souhlasit s popisem
Já měla loni jednu cibulku jako dárek taky z Polska .Vyklubal se z ní pěknej Clown.Po odkvětu začal churavět, ale zdá se že přežije. Má dva listy a uspávám jej v květináči.Letos teda už nekvetl,ale věřím že přežije.
jani a aké odrody, pochváľ sa!
Vcera som bol na nakupe v baumaxe. Kupil som 5ks amek od firmy Hadecoamarylis alebo tak nejako.Cibula maju v priemere 8 cm a obvod 30 cm :cool: .PozeraL som stranky a vyzera ze sa na tu firmu da spolahnut. V kazdom sacku bol navod na sadenie ,plastova cedulka a nazov odrody.Ja som kupil:
CHRISTMAS STAR
CANDY FLOSS
RAZZLE DAZZLE
MILADY
COCKTAIL
sKUSIM SEM PRIDAT AJ FOTKY.Ku kazdej cibuli bol aj kvetinac zadarmo takze v pohode.
A za kolik penízků??? Mně by se líbila RAZZLE DAZZLE
Neviem boli od 3,99-7,89 eur. Ale kazda ma dve male asi 2cm cibulky.
Karen, maji je od 89 Kč do 189 Kč....Za 189 Kč jsou ty největší "špeky" :-). Milady atd.....Maji to v samostatnem boxe, hezky přehledně uspořádané, vypadá to rozumně...
dík ta cena taky není špatná.
Ja som si dnes v tom Baumaxe kúpil RAZZLE DAZZLE - 6E + kvetináč k tomu zadarmo. Cibuľky sú naozaj v perfektnom stave. Každá je zabalená samostatne v sieťke, takže sa dá pozrieť každá cibuľa. Vo vnútri sáčku je aj návod na pestovanie, takže aj pre obyčajného človeka je to super. Vie čo má s cibuľou robiť.
Vidno že Fy Hadeco sa snaží preraziť na trh. Odrôd okolo 20 ale žiadne extra špecialitky. Vačšinou tie bežné, našťastie
tak vazeni - som tu novy - nebudem vela mudrovat nebojte
s hippeastrami v podtate zacinam = 10ks skor by som povedal ze asi tie zakladne kedze sa velmi v nazvox odrod velmi nevyznam
a z firmy HADECO som si aj ja kupil ALFRESCO a CHRISTMAS STAR
ked budu kvitnut tak sa pokusim aj pridavat fotecky
Ahoj píšu opožděně byla jsem pryč Pavle měl by to být Clown,Aple Blo. a ružový Hercules .Všechny mám ale neodolala jsem.Co ale nemůžu strávít byla jsem u tety v Jeseníkách a v květinářství kvetla Limona a Exposure .Jenže byly tak vysoké že bych je nedovezla.
ahoj, vitaj medzi nami. avonboy. Myslím že sa ti medzi nami bude páčiť. Ako ti máme hovoriť? Môžeš napísať svoje meno, alebo prezývku?
Jani - stvol s kvetom si mala odšmiknúť a bolo by to vyriešené (brutálne ale učinné) :mad: :mad: :mad:
Také vítám nováčka mezi námi. Určitě se ti s námi zalíbí, názvy se doučíš a když ne....tak se taky nic neděje, ale fotečky ty jo na ty zapomínat nesmíš
Jani, škoda,že tě to nanapadlo, vždyť stvol ve váze je taky krásný a cibule by byla doma.
Ružový Hercules na toho jsem štěstí neměla, pokaždý byl červený.
Karen napadlo ale bylo málo mista v kufru a taškách
Sranda je že to květinářství bylo ve vesnici o 30 popisnych číslech. :o
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2012