181

Re: letnění hvězdníků r.2012

Karen,tak jsem nad tím přemýšlela a půjdu dnes vyrejvat.Ten týden  to už ty cibule nezachrání a i tak byli v zemi dost dlouho.

182

No Heli ty bys  potřebovala spíš brigádníky na ten tvůj kolchoz. ab  ab  ab  ab  ab

183

Tak jsem vysypala truhlík s těmi, co jsem dostala od vás holky..zasazeno jich tam bylo 14, sklidila jsem jich o 16 víc..a tak brzo začnu mít problém, kam s tím?(o:

184

Tychi to sme na tom asi stejne, protože moje amky se taky zvojnásobyly a spočátku se to zdálo tak milý jak přibývaly a nyní mi taky přichází co budu s tím dělat ab

185

Ahoj som tu novy ab  ab  ab .Neviete nahodou ci este cibula po dokvitnuti stvrdne?zatial vyzera meka.dakujem ac

186

Martinko cibule když kvetou jsou obvykle tvrdé čímž dokazují své zdraví měkká cibule zřejmě končí,byla nějak poškozena a čeká tě asi jiná lepší.Karen by asi tu cibuli rozebrala na zdravé jádro dala do perlitu a pokud by dobře vegetovala byla by pro budoucnost ale toto asi k životu nebude je můj názor,omlouvám se

187

No počkej Zdenku, po kvetení většina cibulí i zdravých změkne,jde o to jak?  Má nasazeno na listy? A kdy vůbec kvetla,jak ji má dlouho? Jestli Martin koupil tu cibuli nedávno a odkvetla v poslední době nemusí být vůbec nemocná jen vyčerpaná  a nabere sílu. Nejlepsí  by bylo zkontrolovat kořeny jestli vůbec nějaké má. a Pak Martine  dej sem fotku .

188 Naposledy upravil: martinko (29-10-2012 16:03:19)

Cibulu som dostal asi pred mesiacom tezar odkvitla a ma 8 listov. an  an
Chystam sa urobit zbierku no zatial mam len 3 . ac keby sa chcel somnou niekdo podelit alebo budete objednavat tak ma pls.kontaktujte cez email : matoskraban@gmail.com ab .Ďakujem ag  ag  ag

189

Martine sleduj forum a určitě někdo nabídne společnou objednávku nebo rostlinky. an  an Ale pozor je to vysoce nakažlivé.Po nějaké době je to už na psychiatra.Když jsem já objevila tyhle stránky tak jsem měla 1 amaryllis a chtěla od Eviny 1cibulku a do pul roku jich bylo přes 60. ab  ab  ab  ab Dneska to už nepočítám ab  ab

190

ab  ab Dufam ze sa nakazim aj ja.Stoji mi to za to. an  an  an

191

Martinko - určitě se nakazíš. Tyhle stránky jsou totiž dost "infekční" - jsem na tom podobně jako Janka  ab  Ale výhoda je ta, že tahle nemoc nebolí ab a ješě je na tu infekci hezký pohled  ab

192

Musim s tebou suhlasit. an  an  an
V piatok idem na nakup do baumaxu,maju tam 12 odrod amek.Uz sa tesim ab  ab

193

Letos  se objevili nakvétající - zasazené amarylky i v Penny u nás. Mají jen poupata a ještě dost malá ,tak že se nedá odhadnout o co jde.  Obrázkům se věřit nedá,ale podle nich samé červené  jen jedna měla obrázek tmavo červené.Cena byla 100 Kč.

194

Dneska jsem byla na čumendě v zahradnictví a měli asi 6druhů cibulí a potom nakvetlé amky v květináčích vše zlevněné na 89kč, 
ale jak píše Karen cedulkám se nedá věřit, tak počkám až jim rozkvetou a pak si udělám radost  ab

195

Mě se podařilo koupit v Obi dle obrázku LEMON STAR. Poupátko už začíná praskat tak jsem zvědavá jestli se odrůda povede. Stála 129,-Kč

196

Včera jsem koupila v Polsku 3 cibule po 70,- kč tak jsem zvědavá jestli budou souhlasit s popisem ab

197

Já měla loni jednu cibulku jako dárek  taky z Polska .Vyklubal se z ní pěknej Clown.Po odkvětu  začal churavět, ale zdá se že přežije. Má dva listy a uspávám jej v květináči.Letos teda už nekvetl,ale věřím že přežije.

198

jani a aké odrody, pochváľ sa!  an

199

Vcera som bol na nakupe v baumaxe. ab  ab  ab Kupil som 5ks amek od firmy Hadecoamarylis alebo tak nejako.Cibula maju v priemere 8  cm a obvod 30 cm ab  :cool: .PozeraL som stranky a vyzera ze sa na tu firmu  da spolahnut. an V kazdom sacku bol navod na sadenie ,plastova cedulka a nazov odrody.Ja som kupil:
CHRISTMAS STAR
CANDY FLOSS
RAZZLE DAZZLE
MILADY
COCKTAIL an  an 
sKUSIM SEM PRIDAT AJ FOTKY.Ku kazdej cibuli bol aj kvetinac zadarmo takze v pohode.

200

A za kolik penízků??? Mně by se líbila  RAZZLE DAZZLE

201

Neviem boli od 3,99-7,89 eur. an Ale kazda ma dve male asi 2cm cibulky. an  an  an

202

Karen, maji je od 89 Kč do 189 Kč....Za 189 Kč jsou ty největší "špeky" :-). Milady atd.....Maji to v samostatnem boxe, hezky přehledně uspořádané, vypadá to rozumně...

203

dík ta cena taky není špatná.

204

Ja som si dnes v tom Baumaxe kúpil RAZZLE DAZZLE - 6E + kvetináč k tomu zadarmo.  ab  Cibuľky sú naozaj v perfektnom stave. Každá je zabalená samostatne v sieťke, takže sa dá pozrieť každá cibuľa. Vo vnútri sáčku je aj návod na pestovanie, takže aj pre obyčajného človeka je to super. Vie čo má s cibuľou robiť.
Vidno že Fy Hadeco sa snaží preraziť na trh. Odrôd okolo 20 ale žiadne extra špecialitky. Vačšinou tie bežné, našťastie  ab

http://img.janforman.com/th/baumax15g74.jpg http://img.janforman.com/th/baumaxs40s.jpg http://img.janforman.com/th/baumax227yz.jpg

205

tak vazeni - som tu novy - nebudem vela mudrovat nebojte
s hippeastrami v podtate zacinam = 10ks skor by som povedal ze asi tie zakladne kedze sa velmi v nazvox odrod velmi nevyznam
a z firmy HADECO som si aj ja kupil ALFRESCO  a  CHRISTMAS STAR  ad
ked budu kvitnut tak sa pokusim aj pridavat fotecky

206

Ahoj píšu opožděně byla jsem pryč Pavle měl by to být Clown,Aple Blo. a ružový Hercules .Všechny mám ale neodolala jsem.Co ale nemůžu strávít byla jsem u tety v Jeseníkách a v květinářství kvetla Limona a Exposure .Jenže byly tak vysoké že bych je nedovezla. ac  ac  ac

207

ahoj, vitaj medzi nami.  an  avonboy.  Myslím že sa ti medzi nami bude páčiť. Ako ti máme hovoriť? Môžeš napísať svoje meno, alebo prezývku?
Jani - stvol s kvetom si mala odšmiknúť a bolo by to vyriešené (brutálne ale učinné)  :mad:   :mad:   :mad:

208

Také vítám nováčka mezi námi. Určitě se ti s námi zalíbí, názvy se doučíš  a když ne....tak se taky nic neděje, ale fotečky  ty jo  na ty zapomínat nesmíš  an  an  an

Jani, škoda,že tě to nanapadlo, vždyť stvol ve váze je taky krásný  a cibule by byla doma.
Ružový Hercules na toho jsem štěstí neměla, pokaždý byl červený.

209 Naposledy upravil: janka (14-11-2012 22:44:04)

Karen napadlo ale bylo málo mista v kufru a taškách ab  ab  ab

210

Sranda je že to květinářství bylo ve vesnici o 30 popisnych číslech. :o