Tak to já tu skořici taky vyzkouším,už nyní mi tu něco poletuje.Myslím že si je přináším s kupovanou zeminou.Nic jiného mě teda nenapadá,kde by se tu každý rok vzaly.Vůni skořice mám ráda,tak že to mi teda vůbec nevadí.
Radko,
trochu jsi si to popletla nápady s přesličkou a česnekem jsou ode mne, jen přesličkou odstraňuji ne hnilobu,ale povlak z plísní na zemině případně lze odvarem zničit i mechy na větvičkách třeba na rybízu jsem to dělala loni. Česnek zase naopak zabírá na hnilobu a snad i na spálu. Poprve mě ten česnek napadl u cibule která byla na povrchu postižená nějakou mokvavosti. Suknice-vrstva za vrstvou rozbředávala.Po nanešení postrouhanéno česneku to vyschlo,ta podivná hniloba zmizela. Od té doby jsem česnek vyzkoušela na řadu hnilobných ran, povrchové hniloby a vždy s úspěchem. Rána vyschne. a zajizví se. V jednom případě, kdy se mi zdál mokvavej krček taky česnek zabral, ale v tomto případě uschl i list který zrovna rostl. Česnek také spálí kořínky když se dá moc blízko k nim. Tak třeba, měla jsem hnilobou postiženou půlku podpučí a kořeny které byly živé v této částy uhynuly, na druhé půlce, kde hniloba přímo nebyla ,kořeny zůstaly.