Téma: Ragtime
Zítra už by se měl rozevřít docela tento krasavec zase z fa Hadeco.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Ragtime
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zítra už by se měl rozevřít docela tento krasavec zase z fa Hadeco.
no karen, to jsem zvedav co to bude za cvalíka
cvalík je nadějný, že bude souhlasit s názvem.
Karen, tak to jsem velice zvědav jestli mě místo Vegas také vykvete Ragtime.
Má jej i Evča, včera jsme si psaly. Říkala, že jí Vegas rozkvétá a má bíle poupě. Tak u ní to bude zřejmě vpořádku a ty máš větší naději, že u tebe to taky vyjde.
krásný a uplně stejný jako moje
Ten se ti teda povedl, je krásně plnokvětý, ty moje oba byly taky pěkní, ale neměly tak moc bohaté květy. U obouch byly květní stvoly dost krátké, za to u jednoho nyní roste třetí stvol a tenhle teda bude vysokej hodně. Už brzo se rozevře.
mel dva stvoly a oba vykvetly zaroven, takze proto to vypada tak hezky bohate....
Ted jeste cekam na Vegas....tak do tydne by se mohl rozvinout
No jo, no, taky jsem měla mít Vegas,ale byl z něj druhý Ragtime a nejsem sama. Tak jsem zvědavá jak to dopadne u tebe. Moje oba Ragtime vykvetly dvěma krátkýmy stvoly najednou, až ten třetí stvol je už nyní tak třikrát delší nežli ty první dva.
Já měl zatím velikou smůlu co se cibulek od Hadeca týče.Polovina nevykvetla vůbec,stvoly zakrněly a zaschly,a tak nevím zda mám nějaké záměny.
No to teda koukám, mně kvetly krásně všechny a kromě té jediné záměny seděly všechny. Trochu mě trápí Trentino .Kvetlo, ale vypadá že dál spí. Žádný náznak listů.
Jsem na tom stejně jako Jirka, polovina amarylek mi taky vůbec nevykvetla ikdyž stvoly byly již na světě... začaly zasychat a odešly.
Tak to teda koukám, u mne to je dobrý dokonce oba Ragtime jdou na 3 stvol.K sázení cibulí jsem letos poprve použila zeminu sice kupovanou ale s hodně pískem .Davala jsem jej sice jen tak odhadem ale je jej tam skutečně hodně možná dokonce 1:1. Jo a všechny jsem namočila do roztoku toho Maksim na půl dne, pak nechala uschnout přez noc.Po očistění odumřelých částí ještě stimulátor. Po zasazení nezalívám vůbec až po týdnu nejdřív. To je jediná změna oproti dřívějšímu postupu. Kdy jsem zeminu měla taky kupovanou,ale bez písku a po zasazení ještě jednou zalevala horem aby zemina sedla.Tak že určitě jsem měla letos sázené cibule ve větším suchu. Hledala jsem změnu proto,že loni mi dost cibulí nekořenilo. Zatím ale nevím jestli ta letošní změna v tomhle směru pomohla ve všech případech.
Karen,Evi,to že nevykvetly je pouze chyba uskladnění cibulí jak dovozcem,tak prodejcem,cibulky byly velice náhle ze skladovacích prostor ,kde se u Hadeca teploty pohybují do max 12 st., do teplot vysokých.To zapričinilo rašení a poté byly cibulky opět v chladu a ve finále na pultech zase v teple téměř 25 st.Cibule proto z důvodu udržení si zásobních látek na zdárný růst stvoly ,,odepsali,,Pravděpodobně jsou takto geneticky naprogramované..Myslel jsem,že jsem udělal někde chybu ale na webu jsem si přečetl diskusi o problémech se zakrňováním stvolů a nejsme jediní,kteří mají tento problém s novými cibulkami.
Aspoň že tak ,moje to teda přežily bez újmy, ale stejně je dobře vědět, že to není chyby naše.Jirko dík za vyhledání informací.
Právě rozkvet třetí stvol a je ve srovnání s prvníma dvěma je to dlouhán.Má 30 cm a květ je stejný jako ty předešlé 18 cm
pěkný je, ale ten Tvůj vyšlechtěný- plný se mi líbí víc
Co se tyka mych cibulek z Hadeca-jsem na tom stejne jako Karen. Vykvetly mi vsechny (Milady, Trentino, Alfresco, Razzle Dazzle, Merry Christmas, Ragtime, Candy Floss i "Vegas", ktery je Ragtime). Je pravda, ze u Trentina, Razzle Dazzle, Candy Floss a Alfresca mi z tech dvou kvetnich puku vzdycky jeden zaschnul, ale druhy vykvetl. U ostatnich vykvetly oba. Taky je pravda, ze mi zaschnul kvetni puk i na Jewelovi, ktery mam uz tak 7 let a nikdy mi nic podobneho neprovedl :-). Sam od sebe z niceho nic, zadne presunovani, premokreni...nic takoveho a uschnul....ale hned vyrazil druhy puk a ten rostl hezky a vykvetl bez problemu.
Ja se tem cibulim z Hadeca ani moc nedivim. Myslim, ze jak pise Jirka, je to pro ne napor. Ja osobne jsem je v Baumaxu zahledla uz nekdy snad v zari (mozna rijen) a kdyz si vemu, ze je jeste v lednu prodavaly ve vyprodeji, tak si "uzily" sve...
Na druhou stranu jsou aspon ty me po zdravotni strance ve velice dobrem stavu. Na kvalitu si stezovat nemuzu. Kdyz to srovnam s temi co jsem cca pred 3 lety objednavala z Eurobulbu, to je dodnes katastrofa....koreny vecne uhnivaji, cibule jsou porad nejake mensi a mensi....:-(
Ahoj, z těch co máš ty nemám Razzle Dazzle,Merry CHristmas a Milady,ale ostatní kvetly,a docela se jim daří mimo Trentina.Ten i když, jsem květy brzy odstřihla, cibule pořád nemá kořeny. Nehnije, vypadá že zimuje .
Ještě mám Amalfi, .Rozeta a CHristmas Star, Alfresco ,ty taky vypadají docela dobře. Ragtime mám 2x a u obouch nasadilo na třetí stvol. Jestli se mi to Trentino vzpamatuje tak mi k dokonalé spokojenosti už nebude scházet docela nic.
Místo Vegas Ragtime od firmy Hadeco
Tak jsme na tom všichni stejně, aspoň si nebudeme závidět
Tak loni kvetla jako nově koupená s krátkým stvolem, ale krásně plnokvětá. Letos má stvol docela vysoký, za to první dva protilehlé květy jsou dočista jednoduché. Další dva už trochu plné jsou.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Ragtime