Téma: barva hvězdníku
Dovolila jsem si založit nové téma, neboť mé hvězdníky mi občas připraví velké překvapení. Myslím, že jsme si už všichni všimli odlišného vybarvení květu vzhledem ke kondici cibule, jejího pěstování v sezoně, hnojení apod. Já teď řeším poněkud kuriozní záhadu, a to, že jsem si
v roce 2010 objednala od RC Toscu, to co mi vykvetlo, mělo do Toscy opravdu daleko, velice temně červená s ještě tmavším žilkováním. Tuto amku jsem si po dvou sezonách přiřadila k Royal Velvet ( měla jsem možnost vidět ji originál), foto je tady na foru v tématu RV.
Letos začíná kvést až teď a to je to překvápko, zatím má poupě do temně červené hodně daleko, barevně se nejvíce podobá právě Tosce.....,
tak nevím, zda mám opravdu Toscu, jen byla od šlechtitele tak nadopovaná a teprve teď se dostává do normálu. Loni nekvetla, ani jsem ji nepřesazovala, jen jsem přisypala do květináče kompost, oproti jiným rokům byla v chladnější místnosti a trochu více přistíněná.
Až vykvete, tak přidám aktuální foto.
Zajímalo by mně, zda jste se s takovou barevnou proměnou už někdy setkali. Možná se to tady už někde probíralo, ale to jsem nenašla.
M.