Karen, tak to ti asi moc neporadím... sama jsem věčný začátečník. Ty co rostou bych asi nechala venku, co to půjde a pak je i s listy šupla na zimování, ale když říkáš, že nemáš místo... To je pak potíž.
Mě se to zimování s listy hrozně osvědčilo. Cibulky si z nich zatáhnou, co potřebují... a většinou tak v lednu odstraním zbytky listů. Ale mě se to říká, když mám rostlinky 3 a u rodičů je velký sklep, kde se jim líbí.
No každopádně už ty svoje příšerky zalívat nebudu, teď má být ještě hezky, tak jim dopřeju poslední sluníčko, nechám je vyschnout a při příští příležitosti je už dám do sklepa. I když mi to je proti srsti, když rostou...
No a přes zimu se budu snažit zachránit bílou amku, kterou dostala mamka na jaře. Cibule byla pěkná, velká, pevná, volně ložená, nehnila. Měla 3 stvoly, rostly listy... no a najednou se vyvrátila, bez kořenů. A od té doby shodila listy, pak trochu ohnila, tak jsem jí okrájela a od té doby se už jen scvrkává. Dneska jsem jí zas okrájela, ale nikde nic vyloženě shnilého není. Tak nevím co s ní, ten zbytek je docela pevný, rány jsem zasypala skořicí. No a odvezu si jí domů, že jí zkusím mít víc pod dozorem, třeba se chytne.
Ten brutálně okrájený kolibřík, co jsem podle tvého návodu zachraňovala v zimě má 6 listů a chystá se na zimování, tak se mi snad poveze zázrak i s touhle.