Re: H.reticulatum
Myslím že se ptáš na rostlinky křížené ze spojení matka - Papilio + otec Reticulatum ,Vím že jsem ti tenkrát posílala dvě rostlinky s jednobarevným listem a sama jsem si nechala taky dvě ale s proužkem jako má Retuculatum. No právě ten rok co jsem ti je poslala přišla ta otrava. Moje dvě cibule to chytly ale myslím že až jako druhotnou otravu z použité zeminy. Já nevěděla že ten postřik zůstává v půdě několik roků a tak jsem použitou zeminu používala opakovaně. ,
Přežila mi jedna a i když se zmenšila a to hodně žije. Zimuje v pokoji sice neroste ale má dva listy. a loni měla nějaké mladé cibulky kolem sebe a nevím jestli to náhodou nejsou od druhé - té odumřelé cibule. V době kdy se to onemocnění u nich projevilo jsem již doufala že pokvetou tak už to byly velké cibule.
Taky mám a stále žije od tebe křížence kterého jsi mi kdysi poslal a to je Aulicum + Papilio. Taky bylo postižené ale přežívá a doufám že už to zvládne. Jinak stále ještě mi hynou cibulky po otravě. Ona když to chytla hohně velká cibule tak déle odolává a jen se zmenšuje. Tak mám nyní cibulky velikosti ročního semenáčku které před otravou již kvetly.
Ale nedám se a letos poprve po otravě mám vlastní semínka z kvetení doma.
No a pokut jde o členy tady toho fora no snad později se někdo ozve ale docela to tu spí.